Pogled u dizajnersku prošlost: 'Made in Yugoslavia' je Instagram profil koji te vodi na putovanje vremeplovom

Svašta se može reći i misliti o bivšoj državi, ali jedno je sigurno - dizajnerska i stilska rješenja nastala u Jugoslaviji i dalje su vrlo popularna, a mi smo pronašle mjesto gdje možeš kupiti neke retro proizvode

Pogled u dizajnersku prošlost: 'Made in Yugoslavia' je Instagram profil koji te vodi na putovanje vremeplovom

„Made in Yugoslavia“ je Instagram profil posvećen predmetima proizvedenima u bivšoj državi. Dizajnerski telefoni, retro lusteri i svjetiljke, nekoć popularne igračke, setovi posuđa, ali i memorabilije poput praznih bočica prepoznatljivih alkoholnih pića – sve to i još mnogo više moguće je pronaći na Instagramu Slovenke Špele koja je iz Ljubljane pokrenula internacionalni web shop u kojem jugonostalgičari diljem svijeta mogu u svoj dom vratiti barem dašak stila i života kakav se živio u Jugoslaviji.


Vjerojatno ćeš i ti prepoznati neke od predmeta u ponudi jer si ih i sama imala u djetinjstvu ili su pak ostali u kuhinji tvoje bake i još uvijek se koriste. Danas je ove dizajnerske svjedoke povijesti moguće pronaći samo na buvljacima, pa je ovaj web shop idealno mjesto za sve one koji nemaju volje kopati po hrpama nabacanih stvari na sajmovima, a svejedno žele upotpuniti svoj interijer nekim od ovih karakteristično jugoslavenskih predmeta.


„Made in Yugoslavia“ tako nudi pravo vintage blago iz bivše Jugoslavije, kao i neke od redizajniranih lampi iz šezdesetih i sedamdesetih. Sjećaš se metalnih lončića za mlijeko s točkama ili pak Kinder Lada šalica? Iskra telefona ili plastičnih fenova za kosu? Sve ćeš te bisere jugoslavenske proizvodnje pronaći na ovom profilu, kao i ideje kako te predmete uklopiti u suvremeni interijer.


Istraži stoga sama ovaj genijalni vremeplov te pogledaj kojih deset predmeta su naši favoriti u ovoj oazi nostalgije.

Set od 6 Kinder Lada šalica - 321 kuna

Image

Emajlirano cjedilo s ručkom - 428 kuna

Image

Triumph stara pisaća mašina - 1025 kuna

Image

Emajlirana posuda s uzorkom srca - 254 kune

Image

Zeleni retro fen - 388 kuna

Image

Iskra retro fiksni telefon - 321 kuna

Image

Vintage viseći luster s narančastim detaljima - 3155 kuna

Image

Kolekcija praznih alkoholnih "bombica" - 314 kuna

Image

Retro gumena igračka psića - 174 kune

Image

Crvena emajlirana kantica za mlijeko s točkama - 321 kuna

Image