Domaće je domaće

#podrzidomace: Ručno rađeni cekeri i pletene torbe savršene su za ljeto

Naša podrška hrvatskom dizajnu je neupitna. Zato ti danas predstavljamo novitete iz poznatog etno brenda Lijepe Naše, PuellaLu. Ovim šarmantnim cekerima i torbama teško da ćeš odoljeti.

BeFunky-collage (1).jpg

Još prošle godine zaljubili smo se u mali hrvatski brend koji inspiraciju crpi iz folklora naših krajeva – PuellaLu. To je brend posvećen romantičnim točkicama, nježnim volanima i retro kariranim uzorcima koji će oduševiti svaku zaljubljenicu u retro duh, a sada je pokretačica cijele ove modne priče i dizajnerica Lucija Vučak izbacila i novu kolekciju PuellaLu proizvoda. Prepoznatljivi cekeri dobili su novo ruho i odmah nas oduševili.

Uostalom, među unikatnim proizvodima ovog brenda možeš pronaći i slatke izvezene torbice-ruksake, haljine i izvezene majice koje dijelom inspiraciju crpe iz hrvatskih narodnih nošnji.

"PuellaLu je prije svega romantičan, vitage i etno brend. Dok crtam i smišljam, krećem od onoga što se meni sviđa, što bih ja nosila, pa dodajem pojedine ideje svojih klijenata", objašnjava nam ova mlada dizajnerica svoj kreativni proces te dodaje kako su u početku plasiranja njezinog brenda na tržište djevojke u 20-im godinama života bile najčešće klijentice, dok je sada taj raspon puno veći. Tako danas PuellaLu vole i srednjoškolske i gospođe u 60-im godinama.

Nova PuellaLu kolekcija ostala je prepoznatljiva i u stilu tog brenda, ali je donijela nekoliko noviteta u smislu novog dizajna pletenih torbica ili pak cekera od pruća.

„Novi su cekeri zadržali prepoznatljivost PuellaLu cekera, dodani su heklani dijelovi i drvene ručke. Najljepši dio novih cekera upravo je njihovo stvaranje. Dijelovi se izrađuju od Ivanić Grada, preko Požege i Osijeka sve do sela pored Županje. Obje su vrste pronašle put do svojih Puella (lat. djevojčica)“, govori nam Lucija te dodaje kako ljeto uvijek vidi kao najromantičniju sezonu. Ljeto je zato za nju omotano volanima, prozračnim materijalima i širokim krojevima.

„Vjerujem u haljine koje iznesu dan od jutra do mraka, a pri tome izgledaju odlično u svakoj prilici. Upravo takvi modeli obilježavaju PuellaLu brend“, govori nam.

I Iako je prethodna godina obilježena koronakrizom uvelike otežala proizvodnju malim poduzetnicima, lijepo je vidjeti da se Lucija unatoč svim izazovima spremno dočekala na noge te dala mašti na volju – pa su nas sada dočekali novi šarmantni PuellaLu komadi. Od suknji, izvezenih majica, cekera i shopper torbi – nema čega nema u ponudi ovog lokalnog brenda inspiriranog etno elementima Hrvatske.

S obzirom na sve rečeno i viđeno, možemo samo konstatirati kako je PuellaLu brend kao stvoren za romantičarke i šarmerice željne odmaka od standardne high street ponude u koji se itekako isplati investirati. A da će se ova modna priča itekako u budućnosti razvijati već ima i naznaka.

„Iako vani brojimo iznad 30°, već se slažu i pripremaju štofovi i samt za jesen i zimu. Voljela bih unijeti boje i razigranost krojeva kada postane sivo i hladnije. Mislim da nam je svima to potrebno u ovim čudnovatim vremenima. Svi PuellaLu noviteti mogu se popratiti na Instagram i Facebook stranici brenda", zaključila je Lucija, a mi joj samo možemo poželjeti sreću u svim novim pothvatima.

Image
Omiljeni ljetni klasik

Espadrile su omiljena ljetna obuća. Ovo su najbolji modeli sa sniženja