Naša modna savjetnica Alma otkriva koje odjevne komade možeš zamijeniti pareom

Hrpa odjeće za ljetovanje ili jedan pareo i nekoliko dobrih kupaćih kostima?

Naša modna savjetnica Alma otkriva koje odjevne komade možeš zamijeniti pareom

Hrpa odjeće za ljetovanje ili jedan pareo i nekoliko dobrih kupaćih kostima? Ja sam uvijek za izbor 'manje je više' jer zapravo, na moru ti i ne treba puno.

Za ziherašice evo i jednostavne formule 3x8 uz koju ćeš možda ovog ljeta odlučiti isprobati i drugačiji/ reduciraniji/kreativniji način odijevanja. Osvijesti ovo -  na plaži u prosjeku provodimo 8 sati, toliko spavamo, a onda ostatak od 8 sati provodimo u jutarnjem ispijanje kava i 'spizi' ili večernjim izlascima kad ples podiže atmosferu i minimalizira tvoje outfite. Dakle, kad je o odijevaju riječ koncentriraj se na samo 8 sati i na outfite za toplo jutro i vrele večeri.

ImageUpravo tada u modni fokus ulazi pareo/kvadratna marama/ 'fancy krpa' koju uz malo mašte možeš transformirati u različite odjevne predmete. Kako b iz nje izvukla maksimum evo što moraš znati:

Koliko velik pareo trebaš?

Najbolja je mjera ova: kad pareom prekriješ svoju stražnjicu zapravo bis trebali iskoristiti 1/3 njegove ukupne površine. Lijeva i desna strana je materijal za oblikovanje različitih rješenja.

Boja parea neka bude u skladu s kupaćim kostimima

Čak i ako ste klasičarka i biraš minimalistička rješenja ne zaboravi da će pareo učiniti čuda ako je šaren. Pazi da rubovi parea budu ukrašeni pomponima. Oni će ti prilikom vezanja zamijeniti nakit.

Pazi na vrstu tkanine

Pareo neka bude od umjetnih tkanina. Na taj način ćeš izbjeći gužvanje. Isto tako pazi da u sastavu imaš samo jednu vrstu sintetike (poliamid, poliakril) kako te ne bi 'grijao' tijekom ljeta. 

A sada: kako pareo pretvoriti u odjevni predmet?

Ovo su tri savjeta koja zapravo mijenjaju IT odjeću ovog ljeta 

ImageRavnomjerno rasporedi širinu parea tako da s lijeve i desne strane imaš jednak materijal za oblikovanje. Gornje krajeve parea počni zamatati (usko rolanje) i prekriži u visini prsne kosti. Lagano zaveži oko vrata pazeći da ukrasi s rubova stvore ogrlicu. Ovaj način nošenja parea mijenja dnevnu ili večernju haljinu - dnevna može u potpunosti prekriti kupaći kostim, a večernja otkriti leđa.

ImageOve se sezone nose suknje svih duljina posebno one koje prekrivaju liniju koljena. Pareo pretvori u ovaj odjevni predmet na slijedeći način: sredinu parea centriraj na bok, a rubove veži na suprotnom. Kako bi tvoja suknja optički prekrila bokove, od parea napravi nabore u koje će se sakriti tvoje obline. Krajeve parea na boku fiksiraj prstenčićem kroz kojeg ćeš provlačiti tkaninu sve dok ne bude fiksirana na tijelu. Ostavi prorez za nogu jer upravo ovog ljeta je to must have.

Image


Image
ImageUz uske minice ili hlačice, ali i uz konkretnije komade, savršeno pristaje lepršavi topić. Centriraj pareo tako da središnji dio prekrije tvoj dekolte. Iskoristi naramenice klasičnog kupaćeg  kostima po kojem zarolaj krajeve parea. Ostaviš li sredinu 'labavom' kad napraviš top dobit ćete lijep izrez. Donje krajeve parea skupi straga po sredini tkanine i povuci kroz prsenčić. Krajeve parea pusti da lijepo vise po sredini leđa, a naramenice gornjeg dijela kupaćeg kostima sakrij ostatkom tkanine. 

Image


Foto: Nikola Zoko Model: Karla Matošić

Image

Naša modna savjetnica Alma otkrila je male tajne velikog pakiranja za putovanje