Što ćemo nositi

Vodič kroz trendove: Cipele koje će vladati u 2022. godini

Od mašnica i platforma do šiljastih i četvrtastih vrhova - provjerile smo sve najvažnije trendove cipela u 2022. godini

profimedia-0492352455.jpg
Foto: Profimedia

Gdje bismo bili bez sjajnih cipela? Bi li Carrie uopće bila Carrie? Iako smo većim dijelom posljednjih nekoliko godina u živjeli samo u papučama i tenisicama - ako ništa drugo, to je samo povećalo naše poštovanje prema savršenstvu zvanom cipele.

Image
Ne možemo bez njih

Bezvremenski klasici: Cipele koje bi uvijek trebala imati u ormaru

A prema izgledu brojnih kolekcija cipela za 2022. - nismo jedine. Neko vrijeme moda je prihvaćala opušteniji način života, čak i kada smo se (relativno) vratili u normalu, bile su to udobne čizme ili samo najnoviji modeli tenisica u svim varijantama. Srećom, čini se da je prošlo dovoljno vremena da izađemo s druge strane ove muke obuće - s ograničenjima ili bez njih.

Za kolekcije u 2022. godini, obuća je napokon prošla onu razinu iznad isključive udobnosti i kolekcije su napokon pune apsolutno svega. Govorimo o mašnama, točkama, uzorcima, kristalima i platformama - od Versaceove Barbie platforme koja je pokrenula veliki trend koji se nastavlja i u novoj godini, do najnovijih 'najpoželjnijih' cipela - Saint Laurentovih slingback potpetica.

Vrhovi cipela su ili ozbiljno zašiljeni ili četvrtasti, ravne cipele su vrlo ravne (da, balerinke su ponovno tu) i platforme su vrlo visoke (na svemu, od 'oxfordica' do čizama). Ako te sve ovo oduševljava koliko i nas, nastavi listati pet najvažnijih trendova cipela u 2022. godini.

Čizme s četvrtastim vrhom

Ostalo nam je još nekoliko dobrih mjeseci zime i hladnijeg vremena, pa ako želiš biti ispred trendova i nadograditi svoju kolekciju čizama, učini to s parom s četvrtastim vrhovima. Od slavnih žena i influencerica do polica high street trgovina - ovaj stil definitivno će vladati zimskim kombinacijama modnih znalaca.

Image

Mango, 449 kn

Image

& Other Stories, 895 kn

Image

Mango, 299 kn

Balerinke

Povratak balerinki polako se gradi već neko vrijeme s Chanelovom klasičnom parom koji se može vidjeti na gotovo svim influencericama. I neće uskoro nestati - The Row je pokazao balerinke na svojoj modnoj pisti SS22 što je uvijek znak da je ostatak modne publike spreman prigrliti stil.

Image

Zara, 199 kn

Image

H&M, 150 kn

Image

Zara, 399 kn

Mašne na cipelama

Dva najpoželjnija brenda party cipela u ovom trenutku, Amina Muaddi i Mach & Mach, oba su uvelike uključili mašne u svoje proljetne kolekcije, a predviđamo da je samo pitanje vremena kad će mašne početi vladati i na high street odjelu s cipelama.

Image

Zara, 449 kn

Image

Zara, 449 kn

Image

Povratak platformi

Kao što smo već spomenule, platforme će ove godine biti 'it' izbor za modne djevojke u svemu, od štikli do 'oxfordica', čizama do Mary Jane cipela.

Image

Zara, 599 kn

Image

Zara, 229 kn

Image

H&M, 300 kn

Slinbgback cipele sa šiljastim vrhom

Ako tražiš profinjeniji izgled u 2022., odluči se za 'slingback' potpeticu sa šiljastim vrhom - što šiljastijim - to bolje. Budući da Prada, Saint Laurent i Gucci objavljuju kultne verzije, nema sumnje da će ovaj trend cipela s otvorenom petom zavladati (još više) 2022. godine.

Image

Zara, 229 kn

Image

Zara, 449 kn

Image

H&M, 187 kn