Hrabar odabir

Dečko sa špice: Odvažni stil jednostavno nije mogao proći nezapaženo

Obožavamo komentirati zanimljive fashion lookove iz centra Zagreba, a ovog puta nam je za oko zapeo mladić koji je zagrebačkim Europskim trgom prošetao u neobičnoj kombinaciji koja je zračila dobrim stilom.

PXL_221021_90286437.jpg
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell.hr

Opće je poznato da je Zagreb, uz Split, hrvatska modna meka. Zagrebački strogi centar često se može opisati kao fashion revija influencera, blogera i drugih modnih entuzijasta, a ponekad najzanimljivije lookove zamijetimo upravo na slučajnim prolaznicima. Tako smo ovog puta ugledale i zanimljivo odjevenog mladog gospodina koji je hrabro pred objektivom fotoaparata koračao Europskim trgom. Naime, mladić je na sebi imao zanimljivu kombinaciju sivih hlača, tenisica i dugačkog ogrtača s resama. Iako mnogi ovaj look ne bi opisali kao najmuževniji - nama se svakako svidio.

shimmer fallback

Općenito, u našem društvu često se osuđuje muškarce koji su spremni eksperimentirati s modom i kreativno se u tom smislu izražavati, Pojam "metroseksualac" u Hrvatskoj još uvijek nije dobro prihvaćen, iako u cijelom svijetu postoji već skoro 30 godina i posve je uvriježen pojam u jeziku koji ne uključuje nikakve negativne konotacije. Naime, termin metroseksualac nastao je 1994. godine, a opisuje muškarca koji najčešće živi u postindustrijskom, kapitalističkom društvu i koji pokazuje neke karakteristike koje se obično stereotipno povezuju s homoseksualcima, premda on to nužno nije.

Pojam je posebno oživio 2002. godine kada se tako počelo opisivati megauspješnog nogometaša Davida Beckhama. Beckham je onda pa tako i danas spominjan kao najbolji primjer metroseksualca, no moramo priznati da je frajera koji paze što nose i kako to nose, pomno biraju svoju skincare rutinu i još k tome koriste losione za što bujniju i sjajniju bradu – sve više. A mi nismo sigurne da nam to smeta.

Image
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell.hr

Uostalom, tko kaže da muškarci uvijek moraju ostati ograničeni samo na trenirke i obične traperice, zašto i njima ne bi bilo dopušteno njegovati se? Ovaj mladi gospodin čiji je modni stil ukrao pozornost Zagrepčana samo je jedan dokaz da se trend širi i da ćemo ga svakako sve češće i češće viđati po našim ulicama.

Image
Neka odbrojavanje počne

Imaš li već svoj beauty adventski kalendar? Ovi su naš izbor

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.