Minnie Mouse, leptiri, ribice? Ove domaće kožne torbe s 3D efektom oborile su nas s nogu

Ručno rađene kožne torbe Lucije Vrcić ostavljaju bez daha. Otkrile smo sve o njima i njezinoj začetnici

Minnie Mouse, leptiri, ribice? Ove domaće kožne torbe s 3D efektom oborile su nas s nogu

Nedavno su nam na Instagramu pažnju zaokupile neobične, šarene i vesele kožne torbe s hrvatskim potpisom. Radi se o modnim dodacima koje potpisuje Lucija Vrcić, dizajnerica i kreativka koja je 2012. diplomirala na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu te nakon neuspješne potrage za poslom u struci odlučila sama pokrenuti svoj brend.

Image

Retro vibra odjevena u najmekši frotir: Modna priča ovog domaćeg brenda oduševila nas je


„Oduvijek sam voljela nekakve luckaste detalje, kape sa ušima, nekakvim oblicima životinja. Tako da sam prvih 5 torbi napravila u obliku, ribe, zebre, pande, sove i tigra. Reakcije su bile pozitivne, te sam poslije samo istraživala koje još oblike mogu primijeniti na torbama. Kako ih iskrojiti i sašiti. Najprije sam sudjelovala na brojnim sajmovima rukotvorina, surađivala sa nekim dućanima, koji su mi svakako pomogli da predstavim svoje radove široj publici“, objašnjava nam Lucija koja je zaslužna za neodoljive kožne torbe s laganim 3D efektom.


Od leptira, cvjetića, vilin konjica pa sve do omiljenog Mickey Mousea – ova dizajnerica stvara torbe koje izgledaju kao da su izašle iz bajke ili crtića. Definitivno drugačije, vesele i raznobojne, ovakve torbe nemoguće je pronaći u high street ponudi. S obzirom da su ručno rađene, svaka je unikat te se svojom posebnošću izdvaja iz mase, a Lucija nam je otkrila i da ih najčešće kupuju osobe koje vole pomalo otkačeni, drugačiji stil.


„Već niz godina je najtraženija Leptir torbica. Najprije istražim kakvih oblika leptira ima, malo ih stiliziram, uradim krojeve, i dalje slažem boje po želji kupca, ili po vlastitoj inspiraciji“, razlaže nam Lucija proces stvaranja svojih kreacija.


Upečatljivi oblici životinja, lude kombinacije boja te mogućnost da kupci sami biraju koji model, veličinu i nijanse boja kože žele čine ove torbe malim personaliziranim remek-djelima svijeta modnih dodataka.

Cijene, kao što obično i biva s ručno rađenim, unikatnim komadima, nisu fiksne već variraju ovisno o materijalu (koži ili eko koži) te zahtjevnosti izrade modela, a općenito se kreću od 200 do 800 kuna. Narudžbe se primaju putem Lucijinih profila na društvenim mrežama ili maila, a mogu se pogledati i u dućanima u Dubrovniku i Novalji.

Odaberi i ti model koji ti se najviše sviđa i probudi dijete u sebi. Sigurne smo da s ovakvom torbom nigdje nećeš biti nezamijećena.