Nosi nam se pink boja

Mini roza haljine: Najslađe vjesnice modnog proljeća

Ružičasta je boja djevojaštva, zaigranosti i optimizma, pa ne čudi da ju asociramo i uz proljeće i buđenje prirode. Donosimo ti naš izbor preslatkih rozih mini haljinica s kojima ćeš proljeće unijeti i u svoj ormar.

BeFunky-collage.jpg

Malo koja boja priziva osjećaj proljeća, vedrine i svježine života kao što je to slučaj s ružičastom. Ova light verzija žarkije crvene boje stoljećima se povezuje s nježnošću i nevinošću, a nama je definitivno prvi odabir kada je riječ o koloritu koji biramo za svoju proljetnu garderobu.

Image
Manje je više

Voliš ih u jednoj boji? I mi isto! Ovo je naš izbor jednobojnih haljina

Danas se u mnogim zapadnim kulturama ružičasta boja smatra bojom djevojčica. Istraživanja su potvrdila da izloženost velikim količinama ružičaste boje može imati smirujući efekt na živce. Predugo izlaganje, međutim, može imati suprotan učinak, pa ovu boju treba dozirati u interijerima, ali se zato njome u modnom smislu možemo igrati koliko želimo!

Zanimljivo je da ružičasta simbolizira ljubav bez strasti, predstavlja slatkoću i nevinost djeteta. U psihologiji, ružičasta je znak nade. Crvena je boja strasti i akcije, dok se ružičasta veže uz romantiku, utišava i smanjuje agresivnost. Tijekom povijesti, djeca i novorođenčad najčešće su bili odjeveni u bijelo. Crvena boja je bila muška boja, a ružičasta, na neki način, mala crvena. Isus na nekim slikama nosi odjeću ružičaste boje. Plava boja je od 12. stoljeća simbol za Djevicu Mariju, pa je plava bila više ženska boja. Tek se u prvoj polovici 20. stoljeća u zapadnoj kulturi ustalio običaj da plava odjeća simbolizira dječake, a ružičasta djevojčice.

Kako god bilo, mi danas volimo nositi sve pink tonove, a posebno su nam dragi kada dolaze u formi lepršavih proljetnih ili ljetnih haljinica mini kroja. Taj ultraženstveni komad postaje još nježniji u rozim nijansama, a u to se možeš uvjeriti i sama kroz naš odabir deset Asosovih pink kratkih haljina iz aktualne ponude.

Pamučna pink haljina s crnim točkama - 135 kuna

Kombinacija žarke roze boje i velikog crnog polka dot uzorka iznimno je šarmantna, a kroj haljine s volanima dodatno doprinosi dojmu zaigranosti.

Image

Pink karirana haljina - 271 kuna

Karirani uzorak bezvremenski je odabir koji nas uvijek uspije šarmirati, a kada se radi o kombinaciji bijele i roze nijanse našem oduševljenju nema kraja.

Image

Roza mini haljina cvjetnog uzorka - 301 kuna

Kratka pink haljinica s ultrapopularnim puf rukavima i nježnim cvjetnim printom doista je utjelovljenje ženstvenosti.

Image

Party haljina s velikim spuštenim puf rukavima - 708 kuna

Svijetlo roza haljina s predimenzioniranim puf rukavima odličan je izbor za maturalnu večer ili kakvu koktel zabavu.

Image

Romantična pink haljina s cvjetnim printom - 338 kuna

Ova nježna, lepršava haljinica odličan je izbor za sve zaljubljenice u ženstveni, djevojački stil. Pastelni tonovi roze se spajaju s bijelim printom tvoreći jako slatku modnu kombinaciju.

Image

Kratka žarko pink haljina - 143 kune

Žarka roza boja rezervirana je samo za najhrabrije dame. Ova pink koktel haljinica učinit će da si, ako ju staviš na sebe, uvijek u centru pozornosti.

Image

Kratka puderasta haljina s čipkom i volanima - 1355 kuna

Ova je haljina možda kratke dužine, ali zato vrlo raskošnog i rafiniranog kroja. Puf rukavi, nabori, volani i obilje čipke čine ju modnim snom svake romantičarke.

Image

Lepršava baby doll haljina - 331 kuna

Klasični baby doll zaigrani kroj ove haljinice jamči maksimalnu udobnost pri nošenju. Garantiramo da ćeš ju htjeti "furati" od jutra do večeri.

Image

Fuksija ružičasta kratka haljinica - 233 kune

Fuksija žarka nijansa roze malo koga ostavlja ravnodušnim. Ili ju voliš ili ne možeš vidjeti, ali jedno je sigurno - izazvat će reakciju gdje god se pojaviš ako ju nosiš na sebi.

Image

Široka karirana haljinica - 933 kune

Ova haljina širokog, udobnog kroja s puf rukavima napravljena je od organskog pamuka pa je idealna za tople mjesece jer dopušta koži da diše.

Image