Marame, rajfovi i velike gumice naši su omiljeni dodaci za ljetne frizure, a evo i kako ih nositi

Ljeti nam duga kosa često otežava život jer nas grije i smeta, no uvijek je možeš podići u neku od simpatičnih frizura i ukrasiti modnim dodacima za kosu

Marame, rajfovi i velike gumice naši su omiljeni dodaci za ljetne frizure, a evo i kako ih nositi

Ove su se ljetne sezone marame s naših vratova preselila u našu kosu pa su uz rajfove i gumice postale pravi frizerski hit. Romantične frizure s marama koje vežu rep kose ili pak visoki turbani koji nam miču kosu s lica – stilova je mnogo, a ti samo trebaš odabrati svoj.

Kao i obično, dizajneri high street brendova u stopu prate trendove pa su nam za ovo ljeto ponudili divan izbor svilenkastih marama u svim mogućim uzorcima, bojama i veličinama, a nisu zapostavili ni izbor rajfova, traka za kosu i velikih gumica.

Image

Nisi sigurna koji modni dodatak za kosu odabrati? Evo što kaže horoskop


Ovi su modni dodaci odličan izbor za ljetne frizure jer njima možemo dotjerati kosu, sakriti neurednu frizuru ili jednostavno začiniti svoje modne kombinacije. Uz to, marame možemo i vezati na nekoliko načina, a mi smo izdvojile najpopularnije kako bismo ti olakšale upuštanje u kreiranje svojih novih ljetnih kreacija s kosom.

Dok je gumicu potrebno samo svezati, a rajf samo nataknuti na glavu, s maramama je priča malo kompliciranija, no ne brini – tu su naše upute kako postići savršen izgled kose s ovim dodacima. Kada odabereš stil koji ti se sviđa, razgledaj i našu galeriju dodataka za kosu iz trenutne ponude omiljenih nam brendova.
  Turban

Turban je na glavi moguće napraviti od marama tanjeg ili debljeg materijala, pa je zapravo nosiv tijekom cijele godine. U ljetnoj sezoni su turbani odličan način za sakriti mokru ili neurednu kosu, a tvom looku će dati dozu egzotike.

Jedan od najjednostavnijih načina za vezanje turbana je taj da uzmeš malo veću maramu, prebaciš glavu i kosu naopačke, kao kada vežeš ručnik nakon pranja kose, zatim maramu prebaciš preko glave i čvrsto stegneš kako bi prekrila kosu na zatiljku. Prikupi kosu u maramu na sredini čela i počni zavrtati dok ne dobiješ zmiju od tkanine te ju zatim presavini i podigni na vrh glave. Maramu zavrni u turban na prednjoj strani glave, nešto iznad čela.

Punđa  s maramom

Visoka punđa izgledat će privlačnije ukrasimo li ju velikom gumicom ili pak maramom u šarenim bojama. Dašak romantike postići ćemo ostavimo li vrhove marame da visi oko naše kose, a balerina look ako punđu čvrsto vežemo svilenkastim gumicama u nježnim bojama.

Za postizanje savršene visoke punđe potrebno je raščešljati kosu te ju svezati u visok rep, a zatim oko gumice kojom si vezala kosu omotati omiljenu maramu i to tako da joj krajevi sežu do dužine tvoje kose. Zatim kosu u repu odvoji na dva dijela i oko prvog omotaj maramu spiralnim pokretima. Onda taj dio repa omotaj oko ostatka marame i gumice kako bi stvorila oblik punđe. Postupak ponovi s drugim dijelom repa.
  Marama u pletenici

Još jedna u nizu veoma jednostavnih frizura pogodna za srednju dužinu te dugu kosu. Da bi napravila pletenicu ukrašenu maramom, kosu prvo sveži u niski rep na jednoj strani lica. Zatim kosu podijeli u dva dijela te ispleti dvije pletenice ispod gumice kojom si vezala rep. Kad si gotova uzmi usku maramu i priveži je na glavu poput trake za kosu, pritom preklopivši krajeve kako bi prekrila gumicu za kosu. Zadnji korak je da ponovno ispleteš veliku pletenicu koristeći maramu kao treći pramen za pletenicu. Kraj učvrsti maramom, a ovakvu frizuru možeš nositi spuštenu ili ju podići kao punđu.

U ovom videu pogledaj još tri odlične ideje za retro frizure s maramom koje odišu vintage stilom. Odaberi svoj omiljeni način vezanja, dodatak za kosu iz naše galerije i spremna si za ljeto! Mango polka dot marama za kosu ili vrat - 50 kuna

Image

Rajf s efektom pletenice iz Stradivariusa - 49 kuna

Image

Lanena traka za kosu Zara - 69 kuna

Image

Mango svilena marama za kosu ili vrat - 79 kuna

Image

H&M gumica s efektom marame - 37 kuna

Image

Stradivarius set od tri gumice u tri boje - 49 kuna

Image

Mango rebrasta marama za kosu ili vrat u nježnoj mint boji - 50 kuna

Image

Stradivarius rajf s dodatkom školjkica - 69 kuna

Image

Set od dvije marame za kosu iz H&M-a - 75 kuna

Image

Šarena elegantna marama iz Manga - 79 kuna

Image