Izdužuju figuru

Jednostavni modni trikovi koje trebaš usvojiti želiš li djelovati više no što jesi

Ako te muči 'nedostatak' visine, uz pomoć ovih genijalnih trikova i malih modnih pravila moći ćeš stvoriti iluziju da si zapravo viša nego što jesi

profimedia-0352028055.jpeg
Foto: Profimedia.hr

Nitko nije savršen i svi mi imamo mane, a kad je riječ o fizičkom izgledu, mi žene posebno smo osjetljive i voljele bismo puno toga promijeniti na sebi. Važno je prihvatiti sebe sa svim manama i nedostacima, no nije naodmet znati i kako te nedostatke sakriti te istaknuti ono s čime smo zadovoljne.

Image
Iz high street kolekcija

Smeđe gležnjače su uvijek dobra ideja, a ovi modeli su nas osvojili

Niske žene često muku muče s odijevanjem i pronalaženjem onih odjevnih komada u kojima će izgledati dobro, no na sreću postoje brojni modni trikovi i pravila uz pomoć kojih možeš stvoriti iluziju da si zapravo viša nego što jesi.

U pravilu, stručnjaci napominju da bi niske i sitne cure svakako trebale izbjegavati široku i vrećastu odjeću te suknje i haljine maksi duljine.

Ako i sama spadaš u kategoriju niskih žena, u nastavku otkrij nekoliko sjajnih stilskih trikova koje bi trebala usvojiti želiš li se doimati višom.

Foto: Instagram

Počni nositi midi suknje

Voliš li nositi suknje, a minice su ti dosadile, slobodno u svoju garderobu možeš 'ubaciti' i nekoliko midi modela. Možeš ih kombinirati uz sandale ili gležnjače na petu i izgledat ćeš sjajno. Ono što trebaš izbjegavati su suknje maksi duljine koje u potpunosti skrivaju noge.

Začini svoje kombinacije upečatljivim gležnjačama

Kad je riječ o obući, niske žene što češće bi trebale nositi gležnjače. Savršen su izbor jer ne skrivaju noge, a uz to su i jako trendi i stylish.

Kupuj modele koji su prilagođeni niskim ženama

Na sreću, sve veći broj trgovina i online shopova u svojoj ponudi ima i odjeću posebno prilagođenu niskim ženama pa obrati pažnju na to prilikom kupnje. Ako na odjelu za niže žene ne možeš pronaći ono što si zamislila, razmisli o tome da daš šivati odjeću po mjeri. Na taj ćeš način imati komade točno prilagođene svojoj visini i građi.

Biraj odjeću s vertikalnim linijama

S obzirom na to da okomite crte privlače pogled prema gore, one su odličan način za stvaranje iluzije da si viša nego što zapravo jesi. Ako voliš nositi odjeću s printom, biraj modele s tankim vertikalnim linijama.

Izbjegavaj velike torbe

Nažalost, sve što je vrećasto, veliko ili oversized, na niskim ženama moglo bi izgledati pomalo smiješno i nezgrapno stoga je takve modele bolje izbjegavati. Predimenzionirane torbe nisu najbolji izbor za sitne i niske žene pa kod kupnje radije biraj torbe male ili srednje veličine koje će biti proporcionalne tvojoj građi.

Jednobojne kombinacije su najbolji izbor

Znanost je potvrdila da kada netko nosi odjeću u jednoj boji, automatski vidimo okomitu sliku, a to dodaje visinu. Želiš li vizualno izdužiti figuru, nastoj što češće nositi jednobojne kombinacije.

Kad je riječ o haljinama, biraj one na preklop ili s V-izrezom

Ako voliš nositi haljine, najbolji izbor su modeli s preklopom ili V-izrezom. Takve haljine dobro pristaju sitnim ženama jer im vizualno produljuju donji dio tijela. Dobar izbor su također modeli koji ističu struk.

Pogledaj video: Joga za početnike