Koliko često bi trebala prati grudnjak? Napokon imamo odgovor

Kad su u pitanju grudnjaci - uvijek smo pune pitanja, a sada napokon imamo i odgovore

Koliko često bi trebala prati grudnjak? Napokon imamo odgovor

Sve znamo da je donje rublje jedno od najosjetljivijih komada koje nosimo te zbog toga zahtijeva dodatnu pažnju kada je u pitanju održavanje. Za razliku od odjeće koja uvijek ima upute za održavanje na etiketi s unutarnje strane, postoji jedna velika siva zona oko pranja i održavanja grudnjaka

Trebamo li ih ubaciti u perilicu zajedno s drugim sličnim bojama, peremo li ih posebno samo s donjim rubljem ili je ručno pranje zaista bolja opcija? I koliko često bismo ih uopće trebale prati? Odlučile smo potražiti odgovore.Debora Ramos, žena koja već 19 godina stoji iza tvrtke La Perla, poznatog modnog diva donjeg rublja, nedavno je otkrila svoje stručno mišljenje o ovoj temi i ispada da su stvari poprilično jednostavne:

Image

Znate li kako se na pravilan način pere grudnjak?

Stvori rutinu


"Obično se grudnjaci mogu dva puta nositi prije nego li ih treba oprati. Budući da imaju izravan kontakat s kožom, treba biti oprezniji nego s drugim odjevnim komadima te ih držati što čišćima. Savjetujem svakoj ženi da ima tri ili četiri ugodna grudnjaka koje nosi redovito, što znači da vam nikada neće ponestati čistog grudnjaka koji možete nositi."

Peri ručno

"S obzirom da je većina grudnjaka izrazito delikatna, uvijek preporučujem ručno pranje. Ja čak perem svoje sportske topiće ručno. Grudnjaci će vam biti zahvalni i trajat će duže ako ih većinom perete ručno."

Uzmi temperaturu u obzir


"Odabir temperature zna biti zeznut. Prehladna voda neće pravilno oprati grudnjake, prevruća voda mogla bi oštetiti tkaninu, ali i vaše ruke! Mlaka i lagano topla voda je najidealnije rješenje."

Ako ipak izabireš pranje u perilici rublja...

"Razumijem da se ručno pranje često čini kao još jedan nepotreban posao, stoga ako inzistirate na pranju u perilici - uvijek budite sigurni da su kukice grudnjaka učvršćene zajedno kako biste spriječili oštećenja materijala ili druge odjeće koja se istovremeno pere. Još bolji savjet je da grudnjake stavite u zasebnu vrećicu za pranje kako bi bili sigurni."