Kako skinuti trajni lak?

Da bi naši nokti u svakom trenutku izgledali uredno, neke stvari možemo napraviti i sami, u kućnim uvjetima.

Kako skinuti trajni lak?

Da, svi volimo lijepe i uredne nokte, postojanu boju i dugotrajan efekt koji omogućava trajni lak. U ovisnosti od brzine rasta prirodnog nokta, trajni lak na noktima izgleda lijepo nekoliko tjedana. Nakon toga je potrebno napraviti korekciju ili u potpunosti ukloniti proizvod s noktiju. Da bi naši nokti u svakom trenutku izgledali uredno, neke stvari možemo napraviti i sami, u kućnim uvjetima. Kako skinuti gel lak – pročitajte u nastavku teksta. 

Idealno bi bilo ako imate turpiju – samo da skratite nokte i prelakirate klasičnim lakom. Najmanje ćete ih oštetiti, a i dalje imate trajni lak koji ih štiti – ovo pravilo vrijedi i za gel na noktima!

Ako jednostavno želite u periodu izolacije skinuti trajni lak, napravite sljedeće:

Potrebna vam je turpija s kojom trebate prijeći preko top coat-a (završnog sjajnog gel laka). Blazinicu natopite acetonom, stavite je na nokat, pošto je potrebno zagrijavanje da se lak odigne od nokatne ploče. Uzmite aluminijsku foliju (kuhinjsku) – mat strana folije ide preko blazinice i nokta. Uzmite malo veći komad, kako biste lijepo mogli umotati prst, pa stisnite na kraju.

Ostavite pola sata zamotane nokte u foliji.

Kada krenete skidati, pokušajte jedan po jedan nokat, prvo foliju skinite, pa nekim metalnim ili drvenim predmetom (naravno idealan je gurač za nokte – tko ga ima) tipa dijela koji se izvuče na noktarici lagano skidati – kao grebati s nokatne ploče (vidjeli ste nas kako ga svlačimo).