Kako odabrati veličinu majice?

Trendovi su dolazili i odlazili tijekom godina, ali majica je jedno od glavnih obilježja koje je ovdje već dugo i ne izgleda kao da će uskoro maknuti.

Kako odabrati veličinu majice?

Svi vole majice. Oni su jedan od univerzalnijih odjevnih predmeta širom svijeta. Nije važno jeste li muškarac ili žena, mlad ili star. Izvrsni su za spavanje ili odlazak u teretanu. Oni su savršeni za nošenje gotovo u svim prigodama.

Najveći razlog popularnosti majice je njezina svestranost. Može se nositi samostalno ili pod otvorenim gumbom, ili se može sakriti ispod džempera ili druge košulje za dodatni sloj topline. Mogu biti jednobojne, mogu biti s uzorkom, dizajnirane i prekriveni zabavnim grafičkim slikama ili citatima. Mogu izgledati vrlo ležerno ili mogu izgledati otmjeno, pogotovo ako odaberete čvrstu boju i nosite je s lijepim parom plavih traperica.

Pronalazak odgovarajuće veličine majice
Ono što kod majica nije tako sjajno je to koliko je teško pronaći onu koja se pravilno uklapa. U nekim slučajevima odabir prave majice može biti neugodno kompliciran. To je nešto što se čini vrlo lako, ali u stvarnosti je vrlo komplicirano. Čini se da se mnoge majice lijepe na pogrešnim mjestima ili vise nespretno poput kutije ili izgledaju nespretno i neprimjereno na neki drugi način.

Smatramo da pronalazak majice koja vam idealno odgovara ne bi trebao biti tako kompliciran. Da bismo vam pomogli da naučite kako pronaći savršenu majicu prikladnu za vas i vaše tijelo, sastavili smo nekoliko savjeta i trikova.

1. Veličina/čvrstoća
Majica koja pravilno pristaje ne smije biti ni preuska ni previše labava. Ako je previše labava, objesit će se na vas kao na kutiju i izgledat će potpuno nezahvalno. Ako je preuska, izgledat će kao da ste se ugurali u nju i uskoro će puknuti na šavovima.

2. Šavovi na ramenima
Šavovi na ramenima dobar su način da odredite koliko dobro vam pristaje majica. U idealnom slučaju, ti šavovi trebali bi se protezati do kraja vašeg ramena na samom vrhu ruke. Ako vam protežu niz nadlakticu, majica je prevelika. Ako ne dođu do vašeg ramena, majica je premala.

3. Rukavi
Rukavi bi trebali biti dosezati otprilike do pola vaše nadlaktice. Ako ste izuzetno visoki, možda ćete sigurno nositi rukave koji su nešto duži jer će oni izgledati proporcionalnije.

4. Dužina
Donji rub vaše majice ne smije biti viši od kukova ili premali. Trebao bi prekriti vaš struk i produljiti se nekoliko centimetara od toga. Ako je kraći od toga, izgledat će poput topića kad podignete ruke. Ako je duži od toga, izgledat će kao haljina. Kada isprobate majicu, obavezno podignite ruke da vidite koliko daleko seže.

5. Oblik
Mnoge jeftine majice uopće nemaju oblik prema vašem tijelu. Oni vise poput kutija kad ih obučete i krajnje su neprivlačne. Potražite umjesto toga majicu koja malo više prati linije vašeg tijela. Izbjegavajte sve izrezane u oblike velikih kvadrata.