Imaš šire bokove? Provjerile smo što trebaš nositi, a što izbjegavati

Bez obzira na trendove, oblik našeg tijela trebao bi biti glavna nit vodilja kada odabiremo odjeću. Ne trebaš imati mjere 90-60-90 da bi izgledala dobro

Imaš šire bokove? Provjerile smo što trebaš nositi, a što izbjegavati

Žene sa širokim bokovima apsolutno su seksi ako su bokovi u ravnoteži s ostatkom tijela. Ali ako nisu, dobro se poslužiti s nekim trikovima kako bi bili vizualno manji, a tijelo i modni odabiri izgledali profinjenije.

Image

Tamnocrveni ruževi su odličan izbor svake sezone, a ove se nose i sjajni i matZato ti donosimo nekoliko modnih savjeta uz koje ćeš izgledati kao prava zvijezda.

Jednostavna tunika

Jednostavna tunika s dobrim krojem može stvoriti ravnotežu za siluetu. Tunika koja se širi prema donjem dijelu stvorit će "prostor" za bokove, a naglasiti gornji dio tijela. 

Naglašena ramena

Uz pomoć komada s jastučićima za ramena možeš stvoriti ravnotežu i idealne proporcije tijela. Većina žena nema naglašena ramena koja stvaraju pravu žensku siluetu, ali ovaj detalj može ih naglasiti. Tako "nestane" i nepotrebna pažnja s bokova.

Naglašen struk

Bez obzira radi li se o bluzama i košuljama ili o haljinama, naglašen struk odličan je izbor za žene sa širim bokovima. Najbolje je kada se kroj sužava ispod grudi zbog čega će tkanina prekriti trbuh i bokove. Stvara se lijepa i ženstvena silueta na kojoj neće biti naglašeni trbuščić i bokovi.

Suknje ili haljine A-kroja

Još jedan izvrstan način za kamufliranje širih bokova su haljine ili suknje A-kroja. Većina ovih komada pada točno ispod koljena što opet daje jednu lijepu ženstvenost modnim outfitma. Također možeš naglasiti gornji dio tijela dekolteom ili nekim lijepim nakitom što će svakako stvoriti ravnotežu.

Ravni krojevi hlača

Važno je odlučiti se za hlače ravnog kroja i širokih nogavica. Obično su to modeli s visokim strukom i bez nabora, a oni će vizualno produljiti noge i time stanjiti cijelu figuru.

Još nekoliko zanimljivih trikova

  • Pametno biraj tkanine. Nikako ne bi smjele biti krute, radije odaberi opuštene i lepršave materijale koji će lijepo padati niz bokove
  • Odaberi svijetle komade odjeće ili u boji za gornji dio tijela, a mogu biti ukrašeni volanima ili s uzorcima. Tako će se maknuti pažnja s bokova i naglasiti gornji dio tijela.
  • Odaberi outfite u različitim kontrastima. Suknje ili hlače mogu biti u tamnim bojama što će vizualno smanjiti cijelu figuru.
  • Jakne ili kaputi trebaju biti ravnog kroja, a duljina bi trebala biti do koljena.

Što svakako trebaš izbjegavati?

  • Izbjegavaj teške materijale, ali i jako uske modele. Ovakvo odijevanje dodatno će naglasiti široke bokove.
  • Preveliku ili široku odjeću svakako treba izbjegavati jer nikako ne pristaje ženama s oblinama. Samo će dodatno proširiti cijelu figuru. 
  • Izbjegavaj hlače ili traperice niskog struka jer su oni najveći neprijatelji širih bokova. Kraće hlače također mogu naglasiti bokove.
  • I na kraju, ali nikako manje važno. Trebalo bi izbjegavati hlače i suknje s različitim uzorcima, velikim džepovima i drugima naglašenim detaljima. Donji dijelovi odjeće trebali bi biti što jednostavniji.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.