Imaš plavu kosu? Ovo su boje u kojima plavuše uvijek izgledaju savršeno

Možda zvuči staromodno, ali neke boje zaista bolje pristaju plavušama od crnki ili brineta. Istražile smo koje boje najbolje ističu tvoju prirodnu ljepotu

Imaš plavu kosu? Ovo su boje u kojima plavuše uvijek izgledaju savršeno

Postoje modni i make up trikovi za razne oblike tijela, lica, ten i boju kose. Neke nijanse najviše laskaju određenoj boji kosi, a postoje i one koje je bolje izbjegavati. Na primjer, ako imaš jako svijetlu put, siva odjeća nije uvijek najbolji izbor jer ističe male nepravilnosti - kako na koži, tako i na tijelu. A što ako imaš plavu kosu? Istražile smo koje boje najbolje stoje plavušama. 

Image

Idealni za sve prigode: Modeli kombinezona iz kojih se nećemo skidati u ljetnim mjesecima

Sasvim je normalno da želimo kupiti najviše komada u boji koja nam najbolje pristaje, a izbjegavati boje koje nam ne odgovaraju ili nam se ne sviđaju, neovisno o tome jesu li trenutno u trendu. Stoga smo pronašli 'klasične' boje koje najviše laskaju plavušama. U nastavku pročitaj koje nijanse bi trebale prevladavati u tvom ormaru.


via Tenor

Crvena boja

Crvene nijanse jedne su od najprikladnijih opcija za naglašavanje "zlatne kose". Najvažnije je odabrati pravu nijansu crvene. Nijanse poput alizarin (hladnija crvena) i grimizne mogu biti dobar izbor, ali i tople nijanse crvene osvježit će tvoj izgled. Općenito, crvene nijanse idealne su za plavuše pogotovo kada se radi o glamuroznijem izgledu. Ipak, bordo je boja koju bi plavuše trebale izbjegavati. 

Bijela boja

Boja bjelokosti ili šampanjca lijepo se slažu sa svijetlim tonovima plave kose. U toj kombinaciji, nemoj zaboraviti ubaciti neki dodatak u jarkoj boji kako bi stvorila kontrast i još više naglasila plavu kosu. Čista bijela nijansa odjeće idealna je za plavuše tamnijih tonova ili boje meda, dok su bež nijanse bolje za svjetlije tonove plave kose. 

Crna boja

Crnu odjeću svi imamo u ormarima i volimo ju jer zrači elegancijom i jednostavnošću, a može se kombinirati sa svim ostalim bojama. Naravno pristaje svakoj ženi bez obzira na boju kose, ali posebno će istaknuti ljepotu plavuša koje imaju platinaste tonove u kosi. Mala crna haljina ili crno odijelo bit će savršen odabir za svaki dan.

Plava i ružičasta boja

Ako želiš biti u središtu pozornosti i spremna si za eksperimente, odabir outfita s ružičastim i plavim nijansama bit će odličan izbor. Možeš odabrati nijanse poput grimizne, fuksije ili nježno ružičaste. Plave traperice i ružičasta bluza samo će istaknuti tvoju ljepotu i plavu kosu. A možemo reći da je to najslađa kombinacija ikad!

Pastelne boje

Odabir pastelnih nijansi nešto je što se univerzalno preporučuje plavušama. Nježno plava, blijedo ružičasta, nježno zelena i žuta samo će istaknuti nježnost koju imaju žene s plavom bojom kose. Pastelne boje na plavušama izgledaju jako romantično. Uz nježan make up i pastelne komade samo ćeš istaknuti svoju ženstvenost. 

Smaragdno zelena

Ovo je nijansa zelene koja odlično stoji plavušama. Možda ti ona nije prvi izbor, ali sljedeći put kad ideš u shopping isprobaj neki komad u ovoj nijansi i možda ćeš se iznenaditi. Savršeno će laskati tvom tenu i tko zna - možda je to tvoja nova najdraža boja.