Hrvatske dizajnerske maskice u pop art stilu: Modno osviještene u borbu protiv panike

Nakon što su svjetski poznate modne kuće Fendi i Off-White napravili higijenske maske, i Hrvatska je dobila svoju inačicu. Zoran Aragović ih je dizajnirao u svom prepoznatljivom pop art stilu

Hrvatske dizajnerske maskice u pop art stilu: Modno osviještene u borbu protiv panike

Panika koja je zavladala našom zemljom zbog koronavirusa iznjedrila je i jednu šarenu sitnicu - prvu hrvatsku dizajnersku maskicu za lice, a napravio ju je Zoran Aragović, vlasnik brenda BiteMyStyle.


(Foto: Slavko Midžor/PIXSELL)

Suvišno je bilo pitati odakle mu ideja pa smo ga pitali jesu li maskice plod zafrkancije ili poduzetničkog duha te kakva je reakcija javnosti na njih.

"Ideja za maske je zaista došla vrlo spontano. Naime, jedno jutro smo komentirali kako je trenutno jedina tema koronavirus o kojem svi pričaju i kako je velika nestašica maskica. Rekao sam da ću iz fore napraviti jednu s motivom pop arta i sebe fotografirati za Instagram. Nakon objave uslijedila je hrpa poruka zainteresiranih kupaca koje su maske s Disney i strip likovima oduševile", kaže popularni hrvatski dizajner.

shimmer fallback


(Foto: Slavko Midžor/PIXSELL)

Tako Zoran ima maskice s različitim motivima koju ako želite čak možete i uskladiti sa svojom odjevnom kombinacijom. 

"Maske izrađujemo od pamučnih tkanina, a najvažnije je naglasiti da se ne radi o medicinskim maskama ili nečemu što će vas zaštititi od bolesti, već isključivo o modnom dodatku", ističe dizajner. 

Na njegovo iznenađenje, za maskice se zainteresirala i jedna stomatologinja koja radi s djecom. "Maskice su zanimljivih uzoraka tako da je stomalotologinja naručila nekoliko komada jer su joj odlične za djecu kada dolaze na pregled, pa im je fora vidjeti zubara s Mickey Mouse maskicom", kaže nam Zoran. 

"Bilo je naravno i negativnih komentara, no kao što sam naveo, maskice su samo modni dodatak, nikako medicinske ili nešto što pruža zaštitu", zaključuje ne brinući previše što drugi misle.  

shimmer fallbackshimmer fallback


(Foto: Slavko Midžor/PIXSELL)

Napiši nam u komentarima što misliš o ovim šarenim dizajnerskim maskicama.

Image
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.