Modna prognoza

Haljine koje će dominirati u 2021. (i gdje ih već sad možeš kupiti)

Izdvojile smo pet modela za koje prognoziramo kako će biti među najpopularnijima, ali i nekoliko prijedloga iz high street trgovina. Sad nam jedino preostaje nadati se godini u kojoj ćemo ih sve moći nositi

tophaljineza2021.jpg

Budući da smo velike obožavateljice haljina - 2020. godina poprilično nam je teško pala, s obzirom da veliku većinu njih nismo imale ni priliku nositi, a kamoli kupiti nove.

Umjesto toga, ulagale smo u tajice, trenirke, hoodice i pidžame i sve ih nosile poput druge kože. Ipak, čeznemo za trenutkom u kojem će ponovno biti pravo vrijeme za haljine - što ljepše, to bolje. A čini nam se da ovu ideju s nama dijele i brojni dizajneri i modni brendovi.

Image
Neočekivani trendovi

Top 10 modnih trenutaka 2020. koje ćemo pamtiti

Svake godine u ovo vrijeme donosimo vam omiljene godišnje trendove u modi, ali baš kao i u svemu drugome, ova je godina i u modnom smislu bila kao nijedna dosad. I dok prigodnoj odjeći nije bilo mjesta u našim ormarima 2020. godine, mnoštvo naših omiljenih brendova koncentriralo se na sljedeću godinu i stvaranje haljina od kojih zastaje dah.

Iako ne znamo što nam bliža, a kamoli dalja budućnost donosi, nadamo se kako će 2021. biti bolja u svakom pogledu i da će nam briga 'koju haljinu odjenuti' biti jedna od najvećih.

S pozitivnim mislima, hrabro koračamo prema naprijed i upravo zbog toga razmišljamo o veselim temama kao što su haljine i koji nas trendovi očekuju u ovoj kategoriji. Nakon kratkog proučavanja, izdvojile smo pet modela za koje prognoziramo kako će biti među najpopularnijima, ali i nekoliko prijedloga iz high street trgovina. Sad nam jedino preostaje nadati se godini u kojoj ćemo ih sve moći nositi.

Graciozna mala crna haljina

Je li zločin što se ponovno želimo osjećati seksi? Apsolutno ne. Postoji li jednostavno rješenje? Da - mala crna haljina. Iako se crne haljine uvijek pojavljuju u kolekcijama jesen/zima, dizajneri su ih reprogramirali za proljeće koristeći prikladne siluete, lagane tkanine i mnoštvo primamljivih izreza.

shimmer fallback

Zara, satinirana haljina negliže stila, 199 kn

shimmer fallback

H&M, haljina na preklop s V-izrezom, 265 kn

shimmer fallback

Mango, haljina s bočnim prorezom, 449 kn

Haljina s puf rukavima

Možeš okriviti Cottagecore ili seriju 'Kruna', ali puf rukavi - posebno na haljinama - izgled je koji mnogi dizajneri i brendovi nastavljaju i u 2021. Kad su u pitanju ovakvi modeli haljina, manje je više, odnosno neka rukavi budu jedini statement detalj na haljini.

shimmer fallback

Reserved, haljina od popelina s remenom, 119 kn

shimmer fallback

Zara, haljina s volumenom, 149 kn

shimmer fallback

H&M, pamučna haljina, 226 kn

Haljina sa šarenim printom

Ove sezone imali smo prilike vidjeti haljine s printom u svim verzijama, a sljedećeg proljeća i ljeta posebno će dominirati veseli i šareni print. U skladu s time, modni savjet za 2021.: ako te haljina ne razveseli čim ju pogledaš, nemoj je kupiti.

shimmer fallback

Mango, haljina cvjetnog printa, 349 kn

shimmer fallback

Zara, haljina s uzorkom i volanima, 299 kn

shimmer fallback

Reserved, haljina podignutog ovratnika s uzorkom, 249 kn

Pletena haljina

Pletena haljina jedna je od rijetkih modela koje možemo nositi u svečanim prilikama, ali i u kućnoj atmosferi. A budući da ćemo još sigurno neko razdoblje više vremena provoditi kod kuće, ovaj model dominirat će i 2021. godinom u još više verzija.

shimmer fallback

H&M, rebrasta pletena haljina, 264 kn

shimmer fallback

Zara, pletena haljina, 229 kn

shimmer fallback

Mango, pletena rebrasta haljina, 249 kn

Ružičasta haljina

Kao i većina trendova u bojama, najjednostavniji način kako ih nositi je kroz modne dodatke ili - u obliku haljine. Već smo pisale o nadolazećem ružičastom trendu, i zaista, nijedna druga boja nije bila zastupljenija u kolekcijama proljeće/ljeto 2021. od jarke ružičaste.

shimmer fallback

Reserved, haljina od organze, 299 kn

shimmer fallback

H&M, košulja haljina s pojasom, 189 kn

shimmer fallback

Bershka, sako-haljina s voluminoznim rukavima, 149 kn

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.