'Furale' smo ih prije svih

Sjećaš li se gumenih sandala za more? Sada ih možeš kupiti u Gucciju za 'samo' 400 eura

U Jugoslaviji svi smo nosili ovakve sandale za brčkanje po plićaku, a sada ih možeš nabaviti u 'nešto' skupljoj varijanti - po otprilike 3 tisuće kuna

profimedia-0009526264.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Imali smo ih prije nego što su bile cool - bile su to gumene sandale, ne osobito udobne 'vladarice plaže', apsolutno neizostavni ljetni modni dodatak tijekom 70-tih i 80-tih. Bile su jeftine i praktične, mirisale su na plastiku i nerijetko ostavljale žuljeve, a proizvodila ih je uspješna splitska tvrtka Jugoplastika.

Trendovi se uvijek vraćaju, no moramo priznati kako nitko nije očekivao da će u modu opet doći ove tako zvane 'ribarske sandale'. Gucci ih je lansirao još prije 4 godine, a ove su se sezone ponovno pojavile u njihovoj ljetnoj kolekciji.

Image

Za ovaj model sandala treba izdvojiti nešto više od 3 tisuća kuna, a birati se može između crnog, ružičastog, ljubičastog ili prozirnog modela.

Slične retro sandale lansirale su i druge modne kuće kao što su Moschino, Off-White, Marni i Prada, a svoje varijante ovih 'gumenjača' imaju i highstreet brendovi, pod nazivom Jelly Sandals.

Guccijeve su sandale prepoznatljive po znaku ove modne kuće na prednjoj strani cipele, kao i Gucci natpisu na kopči remenčića. U modernoj varijanti one više nisu rezervirane samo za plažu i more, nosit ćemo ih s trapericama, lepršavim ljetnim haljinama i maksi suknjama.

Dakle, ako te drži nostalgija, a tvoja mama nije bila dovoljno pažljiva da sačuva svoj par ovih 'krasotica', sada znaš da možeš nabaviti potpuno nove i totalno trendi ušetati u modno ljeto.