#podrzidomace - Mia Mar

Jesi li čula za cipele domaćeg brenda Mia Mar X CLOX? Potpuno su nas oduševile

Mia Marić kreativna je grafička dizajnerica koja stoji iza brenda Mia Mar X CLOX, koji se može pohvaliti unikatnim cipelama savršenima za svaku priliku

miamar.jpg
Foto: MiaMar/Instagram

Cipele zauzimaju važno mjesto u životu svake žene - to je komad koji svaki outfit podigne na novu razinu i jedan od onih u koje vrijedi uložiti. Posebno volimo one cipele neobičnog dizajna u kojima ćemo plijeniti svu pažnju, a takve su i cipele brenda Mia Mar X CLOX - neobične i unikatne - a iza njih stoji svestrana i ambiciozna Mia Marić.

Ova 37-godišnja grafička dizajnerica po struci za sebe kaže da se oduvijek voljela kreativno izražavati, a cijela je priča započela s Cloxicama, pa se i sam brend u početku zvao CLOX, jer je sve vezano uz njega bilo vezano uz vrijeme.

"Danas je CLOX dio Mia Mar brenda, koji je u stvari skraćenica mog imena, a kolekcije pričaju puno kreativnih priča koje nisu vezane samo uz vrijeme. CLOX je u početku propitkivao problematiku vremena, odnosno svega onoga što nam vrijeme u užurbanom načinu života danas znači", ističe Mia i dodaje kako je prepoznatljiva stvar na njezinim Cloxicama kazaljke sata koje su zapravo noge u štiklama koje neprestano trče u krug, a koje predstavljaju modernu ženu koja se iz dana u dan vrti u krug u repetitivnim radnjama.

Brend Mia Mar najveći naglasak stavlja upravo na cipele, a Mia ističe da ni sama ne zna kako su cipele ušetale u njezin život.

"Nisam sanjala o tome da imam brend cipela, uvijek sam mislila da će to biti brend namještaja ili nešto vezano za uređenje doma. Tako sam se na samom početku našla na totalno nepoznatom terenu, učila, tražila stručnu pomoć i skupo plaćala vlastite pogreške, na kojima sam i učila. Imala sam sreću i pronašla tvornicu koja je u tom trenutku htjela proizvesti malu seriju od 120 pari cipela, tako da sam od njih učila o svim fazama rada na jednom paru cipela, a ja sam to vodila s kreativne strane i pokušavala uvijek napraviti što manje kompromisa, kako bi i ideja i kvaliteta ostale prisutne. Jedan par cipela prilikom izrade prolazi i kroz 50 različitih ruku", kaže Mia i dodaje da joj je brend donio dodatnu slobodu - da kreira ono što ju tog trenutka inspirira ili zanese.

Originalne cipele na petu i balerinke s mašnama i detaljem sata ovaj brend čine posebnim, a vlasnica Mia ističe da joj je najdraži par cipela onaj koji se najmanje prodaje, a to su cipele iz njezine NUDE kolekcije.

"Kolekcija je napravljena kao ironičan odgovor na svaki veliki brand cipela koji mora imati svoju NUDE kolekciju u tonovima boje kože koja se najčešće nosi na vjenčanjima. Tako sam ja napravila cipele koje su zaista "nude" i prikazuju golu mušku siluetu tijela koja grli žensku nogu. Ta kolekcija, osim što se izričito malo prodaje, donijela mi je puno problema, jer su mi Instagram i Facebook zabranili oglašavanje dok ne povučem kolekciju s web shopa. Nakon lansiranja kolekcija je bila skinuta s web shopa više od godinu dana", kaže Mia, a ovu jedinstvenu kolekciju pronašle smo i na službenom web shopu.

Kolekcija koja se najbolje prodaje, kaže Mia, je prva Clox kolekcija, kao i sve cipele sa satom, a dodaje i kako je najbolje odrađena kolekcija, ali ujedno i najskuplja, kolekcija Cloxica od lakirane kože proizvedena u talijanskoj tvornici koja proizvodi Prada cipele.

"Do sada sam proizvodila prvenstveno cipele i torbice, satove koji su se nosili kao narukvice ili oko vrata te kožne kragne i metalne bedževe koji su bili popratni dio jedne kolekcije. Voljela bih proširiti sljedeće kolekcije izvan sfere modnog dizajna, a suradnja na zadnjoj kolekciji s brandom Mammii me inspirirala da proširim horizont i zakoračim u druge materijale i načine proizvodnje", istaknula je Mia, koja nam je pružila kratak "sneak peek" u novu SPRINGTIME kolekciju u suradnji s Mammii studiom.

Image
Foto: Mia Mar
Image
Foto: Mia Mar

Kolekciju karakterizira par unikatnih, ručno rađenih cipela i kožnih kragni s Mammii pozlaćenim detaljima. Svaki par cipela je unikatan, jer je svaki dio kolekcije rađen ručno. Koža boje slonove kosti s narančasto rozim akvarel odsjajima i ručno rađeni Mammii tučci cvjetova, stavljaju u fokus centar cvijeta, a kožni ovratnici u obliku cvjetova ukrašeni su apstraktnim zlatnim kukcima.

Image
Foto: Mia Mar

"Voljela bih u sljedećim kolekcijama predstaviti nešto manje modnog karaktera - recimo u obliku keramičkih vaza, ali sa mnom se nikad ne zna", zaključila je Mia, koja se u svoje slobodno vrijeme sve više okreće glini i keramici, pa možda uskoro njezin brend bude bogatiji i za nekoliko malo drugačijih kreacija.