Danas počinje Dreft Fashion Week Zagreb!

Ovogodišnji DFWZ otvara svjetski poznata kitničarka, senzacionalna Staša Čimbur, najpoznatija po ludim šeširima Josipe Lisac

Danas počinje Dreft Fashion Week Zagreb!

Danas, 11. godinu za redom, započinje DREFT FASHION WEEK ZAGREB, najdugovječnije i jedino internacionalno modno događanje u Hrvatskoj koje vjerno sezonu za sezonu, dva puta godišnje predstavlja domaće i strane kolekcije za sljedeću sezonu, pritom zadivljuje, iznenađuje, ponekad i šokira svojom kreativnošću, ali nadasve veseli i opušta svojom pozitivnom i ugodnom atmosferom.

Visoko pokroviteljstvo grada i Turističke zajednice grada Zagreba dokazuje koliko ovaj događaj znači za promociju i razvitak grada Zagreba te stvaranje njegove slike kao značajnog modnog središta u svijetu, što potvrđuje i činjenica da je u Udruzi svjetskih Fashion weekova FWZ pozicioniran i svrstan u srednje velike Fashion Weekove, uz bok Tokija, Berlins i Moskve. Stoga ne čudi činjenica kako će danas Dreft Fashion Week Zagreb službeno otvoriti gradonačelnik grada Zagreba gospodin Milan Bandić.

Po prvi put na zagrebačkim pistama svoja će umjetnička djela prikazati i svjetski poznati brand "STASHA HATS" koji potpisuje senzacionalna hrvatska kitničarka i klobučarka sa stalnom adresom u Amsterdamu Staša Čimbur. Svojom će kolekcijom šešira, torbi i nosivih asesoara pod znakovitim nazivom „Generalna proba: Ratatouille“ otvoriti ovosezonski Fashion Week. Staša, hrvatskoj javnosti najviše poznata kroz šešire hrvatske modne ikone Josipe Lisac, predstavit će se u maniri klobučarstva i kitničarstva posebnim zanatskim umijećima i vještinama u širokom spektru tradicijskih materijala s akcentom na teksturu i kolorit.

shimmer fallback


Strane će dizajnere prva predstaviti londonska modna marka Fabryan na čelu s prelijepom dizajnericom iz Nigerije Samanthom-Jane Agbontaen o kojoj sve češće pišu i  Vogue i Glamour, a svoje je kolekcije uz London Fashion Week prikazala i na mnogim svjetskim modnim događanjima (Berlin, New York, Malta, Beč), a velika joj je bila želja predstaviti se upravo i zagrebačkoj publici.

Ivančica Hrustić ostaje vjerna svojim ženstvenim kreacijama s minimalnim glamurom, a ručno izrađene torbe Danijele Bilić upotpunit će kolekciju.

Natalija Smogor kreirala je neodoljivu "3u1" kolekciju za modernu ženu urbanog stila i života koju većinom čine klasični komadi odjevnih predmeta za poslovne prilike, ali i slobodno vrijeme i zabavu.

Zagrebačka akademska kiparica s čak dva doktorata i modna čarobnica, jedinstvena Ivana Popović najavila je svoju najbolju kolekciju ikad! Za svaki model iz kolekcije „Organica“ Ivana kaže da će pristajati svakoj ženi jer će u istu haljinu stati žena konfekcijskog broja 36 kao i ona broja 46. Ivana uvijek spaja stručnost sa svoje najveće dvije ljubavi, kiparstvom i slikarstvom te ih je i ovaj put pretočila u organsku modnu kolekciju koja je stvorena od organskih materijala, vrlo raskošne i ležerne crepe de chine svile, krojeva i oslikanih haljina.

shimmer fallbackVeliki interes medija prije samog predstavljanja samostalnom revijom, pobudila je i Zagrepčanka Marina Lacković koja za sebe kaže kako živi modu i stvara modne priče, a nakon završene škole Primijenjene umjetnosti, Tekstilno-tehnološkog fakulteta i Callegarija, odlučila je po prvi puta ispričati svoju modnu priču zagrebačkoj publici upravo na Draft Fashion Weeku. Larie by Marina Lacković krasi kolekcija u kojoj se nalaze ručno izrađene haljine s cvjetnim motivima načinjenim od čipke, perlica i cirkona, za čiju je pojedinačnu izradu trebalo i do 30 sati predanog rada.

Večer će zatvoriti modni brandovi Maison Marquise for Trendcy iz Budimpešte s modernom romantikom 21. stoljeća te The Wandering Collective iz Londona koji su za svoju kolekciju odjeće, obuće i nakita bili inspirirani motivima poput konstruktivističkog posuđa, ruskog umjetničkog postera i svjetlećih letaka iz 80-ih.

Opening after party večeras će se odvijati u čast Staše Čimbur i njezine kolekcije „Generalna proba: Ratatouille“ u službenom meeting pointu – Hy Plazi.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.