Briga za okoliš je uvijek in: Zaboravi na plastiku, a ove staklene i metalne bočice za vodu uljepšat će ti dan

Zamijeni plastičnu bocu za vodu nekom od ovih trendi boca i ostani hidrirana u svakom trenutku

Briga za okoliš je uvijek in: Zaboravi na plastiku, a ove staklene i metalne bočice za vodu uljepšat će ti dan

Zaštita prirode više nije pitanje izbora. Sve smo postale svjesne da je način života koji smo vodile neodrživ i da je sve veći problem jednokratne plastike postao prevelik da bi ga ignorirali. Jednokratne plastične boce, vrećice i ostala ambalaža polako se zamjenjuje ekološki održivim varijantama, ali prije nego se potpuno uklone s polica, plastične boce možeš zamijeniti i sama. 

Image

Želiš biti savjesna i reciklirati otpad, no ne znaš što pojedini simbol na pakiraju znači? Upoznaj se s najčešćim oznakama


Staklene i metalne boce za vodu u posljednjih su nekoliko godina doživjele pravu renesansu i prerasle iz pomalo dosadnih jednobojnih posuda u prave modne dodatke. Također je napredovala i tehnologija pa tako na tržištu možemo pronaći boce koje zadržavaju tvoj napitak hladnim do čak 24 sata ili one koje te pametno podsjećaju da trebaš piti više vode. Redovita hidratacija ključna je za tvoje zdravlje. Kada piješ dovoljno vode, zahvalno će ti biti cijelo tijelo. Ubrzat ćeš probavu, održati bubrege zdravima, rad mozga na optimalnoj razini, a pozitivan utjecaj vidjet ćeš i na svojoj koži i kosi. Zato si pokloni jednu od boca na ovom popisu, a pozitivne učinke će, baš kao i ti, osjetiti i okoliš.

Chilly's boce


Kada smo prvi put otkrile Chilly's boce malo smo bile skeptične oko tvrdnje da će napitak u njima ostati hladan do 24 sata. No nakon što smo ih isprobale i same, uvjerile smo se da je to doista tako. Isto vrijedi i za tople napitke koji će ostati potpuno vrući čak 12 sati. 

Boce su izrađene od kavlitetnog nehrđajućeg čelika koji ne sadrži BPA i ostale štetne spojeve koje možemo pronaći u običnim plastičnim bocama. Ne zadržavaju mirise i okuse i lako se čiste. A najbolje od svega, dolaze u mnogo različitih prekrasnih uzoraka i boja. 


Equa


Tvorci ovih prekrasnih boca dolaze iz susjedne Slovenije. U ponudi možemo pronaći boce od eco friendly plastike koje ne sadrži štetni BPA, staklene boce i najmoderniju pametnu bocu koju ćeš moći spojiti sa svojim pametnim telefonom i tako lakše pratiti dnevni unos vode. Također na dnu boce nalazi se svjetlo koje će te nježno podsjetiti kada je vrijeme za idući gutljaj. A sve to dolazi uz moderan i minimalistički dizajn. 

24Bottles


Ovaj prekrasni brend boca dolazi iz još jedne susjedne zemlje, ovoga puta Italije. Talijani su poznati po svom jedinstvenom i vječno chic modnom izričaju, a isto se može vidjeti i u kolekcijama 24Bottles boci. Cilj im je bio stvoriti bocu koja će pomoći u zaštiti okoliša, ali u isto vrijeme biti prekrasan dodatak uredu, domu ili odjevnoj kombinaciji. Moramo se složiti da su u tome uspjeli. A u izradi boca koriste samo najbolje materijale poput nehrđajučeg čelika. Izbor veličina, oblika, uzoraka i boja je zbilja jako velik, zato ćeš sigurno pronaći onaj savršen za sebe.

Neon Kactus


Minimalizam i funkcionalnost temeljne su karakteristike ovih boca. Staklene boce dolaze s gumenom navlakom koja će čuvati tvoje prste od vrućeg napitka i drvenim čepom koji u dizajn unosi dašak prirode. Jednostavne su za održavanje i mogu se prati u perilici za pranje posuđa. Osim boca, Neon Kactus u ponudi ima i putne staklene šalice za kavu s kojima možeš uživati u omiljenom napitku na putu do posla ili u parku s prijateljicom. 

Quokka


Quokka za sebe tvrdi da nije kompanija nego san onih koji žele utažiti žeđ za vodom, ali i čistim i održivim okolišom. Svi modeli boca zaštićeni su patenti i prošli su kroz brojna testiranja kojima je dokazana njihova kvaliteta, ali i ekološka održivost. Neki od najpopularnijih modela su Ice, Solid i Mineral. Koji god da odabereš, sigurno nećeš pogriješiti jer su svi jednako prekrasni.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.