Sasvim otkačeno

Balaklava: najluđi modni trend ove zime

Možda ti je prva asocijacija pljačkanje banke, ali ova kapa za skoro cijelu glavu zapravo je ultra trendi modni dodatak zahvaljujući kojem promrzli obrazi i crveni nos postaju stvar prošlosti

pexels-wilson-vitorino-6813804.jpg
Foto: Pexels

Ovaj je neobični modni dodatak posljednji put viđen na Gucci i Paco Rabanne revijama pred nekoliko sezona, ali ove zime, na veću ili manju radost većine, ponovno se vratio na modnu scenu. Osim što izgleda nesvakidašnje, balaklava, popularno zvano i fantomka, ima veliki plus što odlično obavlja svoj primarni zadatak – a to je da nas dobro štititi od oštrog zimskog zraka. Osim toga, u vrijeme pandemije može osigurati dodatnu zaštitu uz masku- praktično, zar ne?

Balaklava, kao toplo vuneno pokrivalo za glavu i vrat potekla je od odjeće za zimske sportove kao što je snowboarding, ali više nije rezervirana samo za skijaške staze – sada je dio high street i high end modne ponude. Balaklava je osobito dobila na popularnosti nakon što je viđena na Kim Kardashian koja je zapravo prekrila cijelo lice na ovogodišnjem najpoznatijem eventu Met Gali – trgovci tvrde kako je od tada za tim modnim dodatkom znatno porasla potražnja.

Misliš da balaklava ne može izgledati cool? Pogledaj kako su je isfurale trendseterice, možda ostaneš iznenađena:

Balaklava kao ukras

Iako pomalo podjeća na kapu kakvu smo nosile kao djeca, bakalava može biti doličan modni dodatak koji posebno naglašava oči.

Samodostatna i praktična

Balaklava savršeno grije vrat pa ti nisu potrebni ni šal, a ni dolčevita.

Kratka balaklava

Ova topla kapa ne mora nužno pokrivati usta i nos - može i samo uokviriti lice.

Volimo retro

Šire krojena balaklava koja opušteno uokviruje glavu ima taj neodoljivi vintage štih koji naprosto obožavamo.

Može i luđe

Modni dizajneri dosjetili su se na balaklavu našiti razne dodatke, kao što su šljoklice, uši ili rogovi - te su time otišli kortak dalje u ekscentričnost.

Poput Crvenkapice

Balaklava može izgledati i posve pitomo - baš kao ova preslatka štrikana crvena kapica.

Zima nema šanse

Ova topla i debela balaklava štiti će te od hladnoće i prehlade, ali će vrlo vjerojatno na sebe lijepiti znatiželjne poglede.