Modni trikovi

6 stvari koje modni stilisti nikada ne kupuju (bez obzira na trendove)

Žene s najboljim i prepoznatljivim stilom nemaju nužno pune ormare odjeće. Znaju što im pristaje, igraju se s modom i izbjegavaju trendove. A što je temelj dobrog modnog stila objašnjava modna stilistica

profimedia-0646537224.jpg
Foto: Profimedia.hr

Jesi li se ikada pitala što modni stilisti imaju u svom ormaru? Koja komade smatraju temeljem dobrog stila i obaveznim u ormaru, ali i koje potpuno izbjegavaju?

Image
Statement modeli koji idu uz sve

10 klasika koje bi svaka žena nakon 30. godine trebala imati u ormaru

Naravno, svatko ima neki svoj stil i zna u čemu se osjeća sjajno. Kako objašnjavaju modni znalci, jedno od osnovnih pravila dobrog stila je da se osoba osjeća dobro u onome što odijeva. No postoje i druge modne tajne zbog kojih mnoge slavne osobe izgledaju sjajno, a modni editorijali izgledaju fantastično.

Modna stilistica Jamie Frankel koja je radila za velike modne časopise poput Harper’s Bazaara i za Net-a-Porter otkrila je što izbjegava i kada treba dobro promisliti u kupovini.

Previše brze mode

"Probaj ograničiti kupovinu brze mode koja je uglavnom napravljena od sintetičkih materijala koji jako štete okolišu", objašnjava Frankel za Purewow.com. Skuplji brendovi koriste kvalitetnije kemikalije i materijale koji manje utječu na okoliš i bolje izgledaju. Puno je bolje uložiti u nekoliko kvalitetnijih komada nego potrošiti sav budžet na puno jeftine odjeće. Pametna kupovina ne znači da ćeš potrošiti više novaca. Važno je pronaći kvalitetnije materijale, a zatim se odlučiti za promišljenu kupovinu.

shimmer fallback

Bijele skinny traperice

"Nemoj me shvatiti pogrešno jer volim bijele traperice različitih modela, ali skinny bijele traperice podsjećaju na realty showove", objašnjava Frankel. Zapravo se radi o tome da ovaj model može nositi vrlo malo žena jer vrlo lako ističu sve nedostatke. No ako ih nosiš trebaš paziti na donje rublje.

shimmer fallback

Ista odjeća u različitim bojama

Jesi li ikada imala neku košulju ili haljinu koju su poželjela kupiti u nekoliko različitih boja? Možda je to jako primamljivo, ali Frankel kaže da je ovo bolje ne činiti. "Vjerojatno ćeš nositi samo onaj prvi komad koji si kupila", objašnjava te dodaje da je to jedan od glavnih razloga zbog koji si se odlučila baš za taj komad odjeće. "Ovo je samo prihvatljivo za komade poput T-shirta ili nekih drugih basic komada, ali inače treba ostati kreativan u kupovini".

shimmer fallback

Kupovanje svakog modnog trenda

Nije svaki novi modni trend dobar za svaku osobu. Iako se može uložiti trud i možda nekim ljudima odlično stoji, ipak treba razmisliti o kupovini. Na primjer, biciklističke tajice su veliki trend (povratak devedesetih) proteklih godina, ali vrlo ih je teško uklopiti u različite stilove. Sličan primjer su pufasti rukavi iz osamdesetih i glomazne tenisice. "Nemoj kupovati sve što je u trendu nego više novaca uloži u jednostavne basic komade koji se mogu nadograditi s upečatljivim modnim dodacima."

shimmer fallback

Neudobna obuća

Ovo je vrlo važno, no ako te bole noge ili stopala nakon nošenja novih cipela samo po dnevnom boravku mala je šansa da ćeš izaći u njima. Vrlo je teško ne kupiti lijepe cipele s potpeticama, ali poslušaj što ti govori unutarnji glas. "Ako je obuća neudobna kada je isprobavaš - bit će neudobna uvijek.", dodaje Frankel.

shimmer fallback

Odjeća od previše osjetljivih materijala

Lijepa čipkana haljina ili ugodno pletivo su nešto za što će se odlučiti većina žena, ali kod takvih komada se uvijek mora paziti gdje će se držati i kako se će prati. "Istina je da će se osjetljivi materijali neizbježno uništiti, a ti ćeš biti ljuta", kaže Frankel. Pogotovo ako si potrošila veću svotu novaca. Ako unaprijed razmišljaš i razbijaš glavu kako ćeš održavati ili nositi određeni odjevni komad onda ga možda ne bi trebala ni kupovati.

shimmer fallback

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.