12 'nesavršenih' modela koji mijenjaju svijet mode

Ove žene istaknule su svoje jedinstvene karakteristike i uspjele u svijetu mode!

12 'nesavršenih' modela koji mijenjaju svijet mode

Prava ljepota nema oblik, težinu ili boju - i to mišljenje postupno postaje moto modernog svijeta mode. Na pisti i modnim časopisima sve više možemo vidjeti modele koji pomiču granice 'klasične ljepote' i koji pokušavaju promijeniti našu percepciju prekrasnih modela. 

Budući da snažno vjerujemo da ljepota postoji u različitim oblicima, izdvojile smo 12 jedinstvenih modela koji su uspjeli steći popularnost svojim atraktivnim, ali neobičnim izgledom

Pročitaj još:

Image

12 žena koje su u potpunosti porušile tradicionalne standarde ljepote

Sara Geurts

Ova žena ima samo 28 godina, ali izgleda puno starije. To je zbog rijetkog genetskog poremećaja koji ometa proizvodnju kolagena odgovornog za elastičnost njezine kože. Unatoč svojoj 'obiješenoj' koži, Sara je pronašla hrabrost da se otkrije svijetu. Danas se postupno probija kroz modni svijet i postaje profesionalni model.

Lily McMenamy

Lily manekenka englesko-američkog podrijetla koja se ističe zbog svojih velikih ušiju, zubi i usana. S ovim neobičnim izgledom, rođena je da bude drugačija i nije nas razočarala. Upravo njezin je pogled naveo mnoge ljude širom svijeta da joj se dive i stvore posebno mjesto za nju na modnoj pisti.

Precious Lee

Nekim ženama je neugodno zbog svoje veličine haljine, ali to nije slučaj s modelom Precious Lee. Iako joj je rečeno da promijeni ime, frizuru i tako dalje, uvijek se držala svojih uvjerenja i vjerovala vlastitim instinktima. Naposljetku je i uspjela - postala je prva crna plus-size manekenka koja se pojavila u američkom Vogueu.

Refilwe Modiselle

Refilwe Modiselle je najpoznatija kao prva profesionalna manekenka iz Južne Afrike koja ima albinizam. Karijeru je započela u dobi od 13 godina i unatoč albinizmu i jedinstvenim crtama lica postala je vrlo uspješan model. 

Lara Stone

Nizozemski model Lara Stone ima samo jednu sićušnu 'nesavršenost' - razmak između prednjih zubi. Međutim, nikada nije htjela popraviti svoje zube, a zbog njezinog velikog utjecaja, neki ljudi su se čak odlučili za kozmetičke ortodontske zahvate kako bi namjerno proširili rupicu između svojih prednjih zuba.

Nastya Kumarova

Na prvi pogled, Nastya Kumarova izgleda kao lijepa i krhka porculanska lutka. Ali u stvarnosti, ona ima albinizam, stanje u kojem nema dovoljno pigmenta u očima, kosi i koži. Međutim, to stanje nije je spriječilo da postane model s veličanstvenim izgledom.

Alba Parejo

Alba Parejo rođena je s više od 500 madeža na svom tijelu. Da bi odstranila neke od njih, prošla je kroz 30 operacija koje su je ostavile mnogo ožiljaka. Iako su je vršnjaci nazivali "čudovištem", hrabro je odlučila nastaviti karijeru u manekenstvu i podijeliti svoju priču s ostatkom svijeta. Alba je danas profesionalni model.

Madeline Stuart

22-godišnji model sa sindromom Down, Madeline Stuart, itekako je snažna mlada žena. Da bi se ostvarila svoje snove o modnoj pisti, potpuno je promijenila način života i izgubila čak 20 kilograma. Njezini napori nisu bili beskorisni - 2015. godine postala je drugi model s Downovim sindromom koji je hodao pistom na New York Fashion Weeku.

Kelly Knox

Rođena bez lijeve podlaktice, Kelly je odbila nositi protetiku kao pomoć od svoje 7. godine. Umjesto toga, radije je koristi kao dodatak koji izražava njezinu osobnost i pokazuje njezin identitet drugima. Ona pokušava promijeniti način na koji društvo doživljava osobe s invaliditetom pokazujući da invaliditet zapravo može biti cool, moderan i lijep

April Star

Četrnaestogodišnja djevojčica s vitiligom često je bila zlostavljana u školi dok nije upoznala Winnie Harlow, manekenku s istom bolešću. Nakon tog susreta, April je zavoljela vlastitu kožu, prigrlila svoje stanje i sama postala model. Danas bi mogla biti savršen primjer za sve one tinejdžere koji nisu zadovoljni svojim izgledom.

Melanie Gaydos

Melanie je djevojka koja pati od rijetkog genetskog stanja koje utječe na rast zubi, kose, noktiju pa čak i malih kostiju. Ali to je nije spriječilo da izgradi uspješnu karijeru u modelingu. Sve je počelo kada je izabrana za pojavljivanje u videu za njemački metal bend Rammstein. Od tada je postala vrlo popularna te danas gradi svoju karijeru modela i glumice.

Yazemeenah Rossi

Na svom Instagramu, Yazemeenah sebe naziva "putnicom kroz vrijeme", a ako pogledaš njezine fotografije, shvatit ćeš i zašto. Rođena 1955., živi je dokaz da su godine uistinu samo broj. Jedina stvar koju trebaš učiniti, prema njezinim riječima, je brinuti se o sebi i održavati zdravu prehranu.