Znaš li što je yoni jaje i kakve su njegove dobrobiti za žene? Mi smo saznale o čemu se radi

Koristile su ga konkubine i carice u drevnoj Kini, a danas za njim posežu žene diljem svijeta u želi da poboljšaju seksualni život, ali i zdravlje

Znaš li što je yoni jaje i kakve su njegove dobrobiti za žene? Mi smo saznale o čemu se radi

Yoni znači sveto mjesto, a odnosi se na vaginu. Ovo jaje koristi se za jačanje zdjeličnih i vaginalnih mišića, održavanje zdravlja reproduktivnih organa, poticanje cirkulacije u zdjelici i intenziviranje orgazama. Također, pomoći će ti u balansiranju hormona, očuvanju zdravlja mjehura te buđenju ženske i kreativne energije.

Image

Želite najbolji seks svog života? Isprobajte ove savjete za tantrički seks

Yoni jaje najčešće je napravljeno od žada, a može biti i od drugih vrsta kamena i kristala. Odlučiš li se nabaviti ga, vodi računa da nije od nekog umjetnog materijala i da je iz provjerenog izvora. Odnosno, ne kupuj prije, no što provjeriš kvalitetu. Za početak se preporuča jaje od žada i to ono veće, a kako mišići budu jačali prelazi se na manje jaje.


Jaje od žada, ljubavno ili yoni jaje nosiš u vagini. Van ga izvlačiš pomoću vrpce koja se provlači kroz rupicu na jajetu. Ista ta vrpca koristi se i kod određenih vježbi.

Postoji nekoliko desetaka vaginalnih vježbi (među njima su i Kegelove vježbe za jačanje zdjeličnog dna) u kojima se koristi jaje žada. U početku ćeš vježbati ležeći, kako bi osvijestila koje mišiće trebaš aktivirati da bi pritisnula yoni jaje, kada ovladaš tehnikom prijeći ćeš na vježbe u stajaćem položaju. Dovoljno je svakodnevno vježbati po par minuta. 

Nježno ga stavi u vaginu, ne preduboko. Pusti svojim mišićima da to učine. Ne žuri se. Promotri kako se osjećaš i što sve možeš učiniti  s jajetom kada je u tebi.

Osim na tjelesno zdravlje, kao što smo već spomenuli, yoni jaje djeluje i na psihu, pomaže ti da se povežeš sa sobom, upoznaš svoje tijelo i u njemu se osjećaš dobro, što je preduvjet za kvalitetan seksualni život. 

Vrlo je važno voditi računa o higijeni i paziti da jaje od žada prije, no što ga staviš u sebe, bude čisto. Nije na odmet niti posavjetovati se s ginekologom o ovoj praksi. 

  • Dva načina na koje yoni jaje poboljšava tvoj seksualni život
  • Dva načina na koje yoni jaje poboljšava tvoj seksualni život


Čini te osjetljivijom na podražaje i pojačava orgazme

Mišići zdjeličnog dna kontrahiraju se tijeom orgazam. Ako su ti ovi mišići slabi i orgazmi će biti. S druge strane, budeš li ojačala mišiće zdjeličnog dna, osigurat ćeš si intenzivne orgazme. Porođaj i starenje općenito oslabljuju ovu skupinu mišića pa bi svaka žena trebala voditi računa o tome da ih ojača i održava jakima. Ne samo zbog seksa, već i zbog zdravlja (slabi mišići zdjeličog dna dovode do inkontinencije i spuštanja (prolaps) organa zdjelice). Osim toga, nije bitno samo da mišići zdjeličnog dna budu jaki, već da ih možeš i opustiti kada želiš. Konkretno, ovdje mislimo za vrijeme seksa. Da ih možeš stezati i opuštati po osjećaju i doživljavati dublje, intenzivnije orgazme.

Pomaže ti da upoznaš svoje tijelo i povežeš se sa sobom

Ovaj "stari ženski prijatelj" otkrit će ti što voliš u seksu, odnosno što ti godi i što te uzbuđuje pa ćeš to moći reći svom parneru. Muškarci ne čitaju misli i vole da im žene kažu što žele. Tvoj seksualni život dobar je onoliko koliko ti je dobra komunikacija s partnerom. Istraži svoje tijelo, prouči ga, osjeti i sa svime što otkriješ upoznaj svog partnera. Na taj način ćeš produbiti svijest o svojoj  seksualnosti i poboljšati seksualni život.