Skini ružičasti naočale

8 znakova da si partnera stavila na pijedestal, a sebe zanemarila

Ljubavni osjećaji često mogu potpuno preuzeti živote žena pa uopće ne primjećuju da su muškarca stavile na pijedestal i zaboravile na sebe

pexels-katerina-holmes-5910961 (1).jpg
Foto: Pexels

Ljubav - osjećaj bez kojeg ne želimo živjeti, a onda opet vrlo često zakomplicira život. Početak svake ljubavi obično je strastven i pun zaljubljenih pogleda i smiješnih nespretnosti. Posebno je lijepo ako imamo osjećaj da smo pronašli savršenu osobu s kojom ćemo dijeliti sve do kraja života.

Image
Dodir ili darovi

Pet jezika ljubavi: Evo kako otkriti koji je tvoj jezik ljubavi

Tada nam se obično čini da je ON savršen u svakom pogledu i upravo ono što smo tražile cijeli život. Međutim život svaku ženu natjera da skine ružičaste naočale i vrati se u realnost, ali i da shvati kakav je muškarac pored nje. No kada krenu prva razočaranja žene upravo partnera počnu okrivljavati da se nije predstavio kako treba i da je skrivao svoje mane. No je li uvijek tako? Možda ponekad i mi, žene, stavimo svog voljenog na pijedestal i ne želimo vidjeti njega kao cjelovitu osobu.

Ako si i na trenutak pomislila da si to upravo napravila onda nastavi čitati članak te otkrij koji znakovi pokazuju da si voljenog stavila na pijedestal. Važno je skinuti ružičaste naočale i voljeti pravu osobu pored sebe jer će život biti ljepši i s puno manje razočaranja.

Ne možeš ga nikada kriviti

Za početak, što znači staviti nekoga na pijedestal? Diviti mu se toliko ili voljeti da vjeruješ da nema mana. Ako si uvjerena da je tvoj muškarac neponovljiv i besprijekoran te da ne može pogriješiti ni u čemu onda bi trebala malo razmisliti. Upalila se crvena lampica da nešto nije u redu!

Image
Foto: Unsplash

Dopuštaš da te uvijek ponesu osjećaji

Koliko ste dugo zajedno? Možda nije predugo, a ti si potpuno uzbuđena. Možda bi trebalo malo usporiti ljubavni vlak. Uvijek je dobro polako upoznavati osobu, a za to je potrebno vrijeme. Ne moraš odmah otići u ljubavne visine, ljubav se može polako otkrivati.

Image
Foto: Unsplash

Brzo se događaju velike prekretnice

Ako se potpuno prepuštaš osjećajima odmah se događaju veliki prekretnice i ne razmišljate jeste li spremni za njih. Može se raditi o različitim stvarima - upoznavanju roditelja ili zajedničkom životu. No možda treba nastaviti oprezno, piše Bolde.

Image
Foto: Unsplash

Njemu prepuštaš odluke

Svatko tko je stavio partnera na pijedestal dopustit će da on vodi vezu bez imao protivljenja. Možda ga ne želiš uzrujati ili izazvati svađu. Od odabira mjesta za sljedeći spoj do odabira što ćete pojesti za večeru, on vjerojatno donosi sve odluke u vezi. Iako ti se možda ne sviđa sve ipak mu popuštaš.

Image
Foto: Unsplash

Uvijek je u pravu

Kako on uvijek odlučuje o svemu možda ni ne očekuje protivljenje i nesuglasice. Navikao se da je uvijek u pravu i dopuštaš mu da "pobijedi" u raspravama jer mu želiš ugoditi, a ova situacije nije baš zdrava za vezu.

Image
Foto: Unsplash

Svađe su vrlo teške i kraj svijeta

Kada se svađate osjećaš kao da je kraj svijeta. Ovakve siutacije se možda ne događaju često jer izbjegavaš svađu i uvijek je u pravu. Ipak kada se dogodi misliš da je kraj svijeta. Emocije su snažne, patiš danima i boriš se kako dalje čak i ako je sve iza vas.

Image
Foto: Unsplash

Vrlo si ovisna o njemu

Žene koje svog partnera doživljavaju kao superiornog teško ostvaruju život izvan ljubavne veze. U takvim odnosima teško je staviti sebe u prvi plan. Na primjer, razgovarate o tome što ćete raditi za vikend, a on je već sve isplanirao bez tebe.

Image
Foto: Unsplash

Bojiš se da ćeš biti ostavljena

Stalno si zabrinuta jer se bojiš da će te ostaviti ili da je vezi došao kraj. Ako vjeruješ da je bolji od tebe vjerojatno imaš problema s povjerenjem i ne osjećaš se sigurno u vezi. Možda i previše analiziraš različite situacije jer vjeruješ da nisi dovoljno dobra ili pametna. U svakom slučaju ovo nije najbolji način jer ne poštuješ sebe i ne uživaš u životu i ljubavi te svakako trebaš biti ljubaznija prema sebi.

Image
Foto: Unsplash