Uf, nije dobro

Znakovi da se prema njemu ponašaš kao da si mu mama, a ne djevojka ili supruga

Zastani na trenutak i razmisli kako razmišljaš o svom dečku ili suprugu. Vidiš li ga kao muškarca koji je spreman s tobom istraživati svijet i graditi budućnost ili kao dijete koje treba vodstvo dok prolazi kroz život?

milan-popovic-FHvpa4-Fpu8-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Ljubavne veze su često vrlo komplicirane, a ponekad zbog toga što muškarci i žene na drugačije načine shvaćaju riječ "ljubav". Ljepši spol vrlo često ima potrebu brinuti i njegovati svijet oko sebe, popravljati stvari i uljepšavati ih. Zbog toga se žene na isti način odnose i prema voljenom muškarcu - razmišljaju je li jeo, ima li čistu košulju i treba li odnijeti njegove cipele na popravak kod postolara.

Image
Izađi iz začaranog kruga

Bojiš se da je ljubavni odnos toksičan? Ovi znakovi otkrit će ti jesi li u pravu

S druge strane muškarci su navikli da žena odnosno mama brine za njega. Vrlo često mame ne dopuštaju svojim sinovima da postanu potpuno samostalna ljudska bića, a sinovi se ne opiru tome. No bez obzira šo su muškarci navikli da se brine o njima, a žene da stalno brinu o drugim ljudima ipak u ljubavnom odnosu muškarca i žene bi stvari trebale biti drugačije.

Muškarac i žena su partneri koji bi se trebali međusobno brinuti jedno za drugim te zajedno ploviti kroz život. Osim toga između njih postoji i zdrava seksualna privlačnost koja ne sadrži brigu nego čistu požudu. Zato je vrlo važno da se žena ne ponaša kao majka i da njezina brižnost ne postane glavna u odnosu prema njemu. Koji znakovi pokazuju da je žena prešla granicu i da gubi ulogu partnerice možeš pronaći u nastavku. Ako si prešla granicu, povuci kočnicu i ponovno postani djevojka ili supruga jer je vaš odnos puno više od same brižnosti.

Konstantno mu prigovaraš zbog svega

Zbog stalnog prigovaranja on neće početi činiti ono što želiš nego će se samo početi osjećati kao da opet živi sa svojom mamom. Nemoj mu prigovarati ako radi stvari zbog kojih si zabrinuta ili ti se ne sviđaju, pokušaj ozbiljno razgovarati s njima. Pokušajte zajedno promijeniti stvari u vezi koje vam se ne sviđaju.

Image
Foto: Unsplash

Određuješ mu vrijeme izlaska

Za svaku osobu vrlo je važno da provede kvalitetno vrijeme s prijateljima, ali to vrijedi i za tvog partnera. I njemu je potrebno vrijeme samo za sebe kada nije s tobom. Ako ima ograničenje i mora se vratiti kući do 22 sata kao da je dijete onda to nije u redu. Oboje ste odrasli u vašoj vezi i imate pravo na život, piše Bolde.com.

Image
Foto: Unsplash

Uvijek o svemu odlučuješ

Zapravo kada možda malo bolje razmisliš možda ti ipak nosiš hlače u vašoj vezi. Ti si vozač, a on je putnik koji nema mišljenje o vašom smjeru. Sve što je vezano za njega kontroliraš - od načina kako se odijeva, prehrane i kako troši novac. Ljubavna veza je odnos u kojem muškarac i žena trebaju jednako sudjelovati, posebno ako žele trajati.

Image
Foto: Unsplash

Više nema mišljenje o bilo čemu

Ako tvoj partner automatski kaže "da" na sve što predlažeš i nikada se ne odupire tvom mišljenju onda je fazi rezginacije. Izgubio je svoj glas u u vašoj vezi i nedostaje mu energije i želje.

Image
Foto: Unsplash

Vrlo teško donosi odluke kada je potrebno

Kada treba donijeti odluke, onda ti moraš preuzeti? Ako tvoj dečko ili muž uvijek tebi prepušta donošenje odluke i čak ne želi izraziti svoja mišljenje onda oboje trebate promjene u vezi. Ti se trebaš spustiti sa svog trona, a on treba naučiti kako izraziti svoje mišljenje.

Image
Foto: Unsplash

Uvijek očekuje da sve riješiš i ne trudi se previše

Ne ulaže trud u vašu vezu na bilo koji način nego mu je puno lakše čekati naredbe i uraditi ono što kažeš. Očekuje instrukcije i za najmanje stvari, kao što su kućni poslovi, kupovina namirnica i pranje rublja. On se jednostavno vratio u doba kada je mama sve odlučivala i znala najbolje.

Image
Foto: Unsplash

Sve dulje ostaje na poslu

Ako je njegovo radno vrijeme sve dulje možda se zapravo skriva od tebe i vašeg života. Možda provodi vrijeme sa svojim prijateljima i ne želi ti reći. Možda mu je to jedina prilika da uživa, a da se mora suočiti s tobom.

Image
Foto: Unsplash

Brineš se o njemu kao da je dijete

Zastani na trenutak i razmisli kako razmišljaš o svom dečku ili suprugu. Vidiš li ga kao muškarca koji je spreman s tobom istraživati svijet i graditi budućnost ili kao dijete koje treba vodstvo dok prolazi kroz život? Tvoji odgovori će ti reći ponašaš li se kao žena koja voli svog parntera ili kao zabrinuta mama koju treba izbjegavati.

Image
Foto: Unsplash