Prema stručnjacima

Nema kemije: 7 znakova da ON baš nije zagrijan za tebe

Na prvom spoju smo jako uzbuđeni i zbog toga nam često promaknu najvažniji detalji, u ovom slučaju ne obraćamo pažnju na neverbalnu komunikaciju koja nam zapravo može puno toga otkriti. Ovi znakovi će ti razotkriti kako muškarac nije zainteresiran za tebe

pexels-karolina-grabowska-5207091.jpg
Foto: Pexels

Prvi spoj. Uzbuđenje zbog upoznavanja nekog novog, potencijalnog novog partnera. Nervoza- hoće li sve biti kako treba ili ne i želiš ostaviti dobar dojam. No, toliko je stvari na koje treba obratiti pozornost na prvom spoju. Od razine truda koju druga osoba ulaže do toga što vas veže - sve to pokazuje koliko ste kompatibilni. Međutim, kako bi si olakšala situaciju, dovoljno je za početak promotriti govor tijela muškarca s kojim si na spoju. Način na koji postavlja noge, ruke, pa i njegov pogled može reći želi li izaći s tobom na drugi spoj.

Image
Prepoznaj ih na vrijeme

Znakovi koji odaju da više nije zaljubljen u tebe - čak i ako govori suprotno

Nema ništa gore nego potrošiti vrijeme i energije jureći za nekim, samo da bi tjednima (ili čak mjesecima kasnije) saznala da ne osjeća isto. Kako se ne bi dovela u ovakve neugodne situacije, u nastavku provjeri kako njegov položaj tijela odaje njegovu nezainteresiranost.

Image
Foto: Pexels

Okrenut je od tebe

Kada je muškarac ozbiljno zainteresiran, sjedit će raširenih nogu i namjerno će se namjestiti da tako da direktno gleda u tebe kako bi mogao pročitati tvoje izraze lica i uspostaviti kontakt očima. Kada se događa suprotno od toga, to je jasan pokazatelj da on baš i nije zainteresiran. Učinit će sve što može da izbjegne izravno suočavanje s tobom, pa će se suptilno okrenuti od tebe. Indirektno ti daje da do znanja da ne želi biti povezan s tobom na na emocionalnoj razini.

Image

Ruke su mu prekrižene

Ako netko nije zainteresiran za osobu s kojom razgovara ili preko puta koje sjedi, prekrižit će ruke koje u prijevodu onda znače 'zatvoren sam prema tebi'. Kada muškarac ovo napravi, to znači da se ne osjeća baš ugodno u tvom društvu i zato postavlja barijeru između vas.

Image

Pogled mu luta na sve strane

Ako muškarac nije fokusiran na tebe, već mu pogled luta na sve strane, to je znak da u njemu nije ništa zaiskrilo. 'Zujanje' se može dogoditi iz dva razloga, prvi je da promatra druge žene, a drugi je da jednostavno traži način odnosno izlaz kako bi mogao 'pobjeći'.

Image

Izbjegava kontakt očima

Slično kao i prethodni znak, dakle, ako muškarac ne može održati kontakt očima dulje od dvije do tri sekunde ili ako te potpuno izbjegava pogledati u oči , to je velik pokazatelj njegove nezainteresiranosti. Slušatelj bi trebao imati više kontakta očima nego govornik. Istraživanja otkrivaju da je kontakt očima od neizmjerne važnosti ako s nekim želimo uspostaviti čvrst odnos.  

Image

Ima 'namješten' osmijeh

Osmijeh je najmoćniji alat koji može puno reći o našem raspoloženju ili namjerama. Iskren osmijeh uključuje smijanje usana i očiju, dakle cijelo lice se zasjaji. No, ako muškarac nije zainteresiran, a želi ispasti pristojan, smješkat će se na silu, što se može lako uočiti.

Image

Često se češka po nosu i glavi

Još jedan zanimljiv pokazatelj njegove nezainteresiranosti je češkanje po nosu i glavi. Ako muškarac ovo često radi tijekom razgovora s tobom, to znači da mu se nešto negativno mota po glavi ili da je zbunjen u vezi tebe. Ako se uz sve ovo još previše vrpolji, tu nešto ne štima.

Image

Naslanja glavu na ruku

Jeli se tijekom razgovora često naslanja glavu na ruku kao da se dosađuje? Sjedi li na samom rubu stolice, kao se namjerava ustati svaki čas? Ako je odgovor potvrdan, to znači da je jako napet i da se ne osjeća ugodno u tvojoj blizini. Prije nego što doneseš zaključak, pobrini se da sve ove znakove govora tijela prate i drugi relevantni pokazatelji, poput načina na koji govori te općenito njegovo ponašanje.

Image