Visok i zgodan

Studija otkrila: Žene su najsretnije s ovakvim muškarcima

Za uspješnu vezu potrebno je puno više od fizičke privlačnosti, ali vizualna privlačnost presudna je u samom startu, jer ako nam netko nije privlačan, nećemo mu dati šansu neovisno o njegovom karakteru

pexels-asad-photo-maldives-2549082.jpg
Foto: Pexels

'Kako je visok i zgodan!' Sigurno si barem jednom izgovorila tu rečenicu za nekog frajera koji te privlačio, a čula si je sigurno puno puta, zar ne? Ima nešto u tome da žene privlače muškarci koji su višlji od njih a samim time i fizički jači. Nježniji spol se s razlogom naziva tako, a visoki frajeri djeluju moćno, sposobno i pružaju nam sigurnost. A jedno istraživanje koje je provedeno u Južnoj Koreji dokazalo je da su najsretniji parovi oni koji čine visoki frajeri i niske žene.

Image
Pripazi na ova ponašanja

Pripazi jer ovim ponašanjem ga možeš 'otjerati' odmah na početku veze

Daleko od toga da je visina jedini faktor, za uspješnu vezu potrebno je puno više od fizičke privlačnosti, ali vizualna privlačnost presudna je u samom startu, jer ako nam netko nije privlačan, nećemo mu dati šansu neovisno o njegovom karakteru. Upravo na temelju toga su korejski znanstvenici zaključili da su žene najsretnije s visokim muškarcima a oni s manjim ženama, a evo i zašto

Povijesne preference

Istraživanje je pokazalo da su žene kroz povijest preferirale visoke muškarce. Čak i u moderno vrijeme, evolucija i dalje igra veliku ulogu u odabiru partnera. Žene preferiraju visoke muškarce jer se s njima osjećaju sigurno. Visina se povezuje sa zdravljem i dominacijom što muškarca čini privlačnim potencijalnim partnerom. Možemo zaključiti da je ova preferencija zaostali 'nagon za preživljavanje' jer (baš kao i u životinjskom svijetu) ženke biraju jače pripadnike koji će im osigurati sigurnost i dobre gene za potomstvo.

shimmer fallback

Poslovni uspjeh

U današnje moderno vrijeme moguće je da žene biraju visoke muškarce jer smatraju da su uspješniji u ostvarivanju poslovnog uspjeha. Istraživanje koje je provedeno na ženama u Indoneziji pokazalo je da pripadnice ljepšeg spola visoke muškarce smatraju puno pouzdanijim. Visoki muškarci uglavnom odišu samopouzdanjem a to je jedan od faktora koji privlači žene jer takvi muškarci imaju tendenciju biti i poslovno uspješniji.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.