Želiš li više orgazama pročitaj što ti savjetuje seksologinja koja je pet godina istraživala ženski klimaks

Žene koje stavljaju naglasak na to koliko često imaju seksualne odnose, najčešće ne uživaju u njima onoliko koliko bi mogle, odnosno koliko u seksu uživaju žene koje nisu opterećene time da ga često upražnjavaju

Želiš li više orgazama pročitaj što ti savjetuje seksologinja koja je pet godina istraživala ženski klimaks

Kada je u pitanju seks, žene sve više, baš kao i muškarci, stavljaju naglasak na kvantitetu, umjesto da se drže prokušanog - kvalitete.

Seksologinja Katherine Rowland provela je petogodišnje istraživanje tijekom kojeg je anketirala žene o njihovom seksualnom životu kako bi prikupila materijal za knjigu "The Pleasure Gap" koja govori o ženskoj seksualnoj želji.

Otkrila je da žene i njihove partnere nerijetko brine učestalost seksualnih odnosa te kako vjeruju da ih imaju premalo i da to loše utječe na vezu. Dublje uranjajući u problematiku i ispitujući žene o tome što ih uzbuđuje i koja su njihova najbolja seksualna iskustva, Rowland je zaključila da bi žene više trebale brinuti o kvaliteti seksualnih odnosa, a manje o učestalosti.

Image

Začinite svoj ljubavni život: super savjeti za najbolji jutarnji seks


Žene koje stavljaju naglasak na to koliko često imaju seksualne odnose, ne uživaju u njima onoliko koliko bi mogle, odnosno koliko u seksu uživaju žene koje nisu opterećene time da ga često upražnjavaju. Kada smo fokusirani na kvantitetu, propuštamo pravi užitak i ne vidimo što to trajno zadovoljava i nas i partnera. Seks svodimo na penetraciju, a on je puno više od toga. (FOTO: Pixabay)

"Vrlo je teško odvojiti se od uvriježenog modela u kojem je stavljanje penisa u vaginu vrhunac seksualnog užitka. Ne razmišljaju samo muškarci ovako, već i žene",  kaže za Insider Rowland.

Žene vole muškarce koji im pružaju oralno zadovoljstvo te su oni danas puno popularniji, nego prije nekoliko desetljeća. No i dalje je oralni seks tek predigra koja vodi do penetracije. Pogled na njega trebali bismo u potpunosti promijeniti želimo li kvalitetniji seksualni život.  

“Penetracija ne bi trebala biti 'glavno' jelo, već samo jedan od načina seksualnog odnosa", zaključuje. S obzirom da većina ljudi danas ovako gleda na seks, nije iznenađujuće da žene u njemu ne uživaju onoliko koliko bi mogle i da ga ne žele jednako jako kao muškarci.

Ono što je najvažnije je da se ne uspoređuješ s drugima nego se vodiš svojim i željama svog partnera. Isto tako ne trebaš uspoređivati sadašnji seksualni život s onim na početku veze jer se odnos razvija i mijenja, a s njime i dinamika seksa. Ukoliko si dugo u vezi i seks je postao monoton i rijedak, razgovaraj s partnerom, uvedite nešto novo u svoj odnos. To ne mora nužno biti vezano uz seks, ali može poboljšati stanje pod plahtama jer ćeš partnera, a i on tebe doživjeti u drugačijem svjetlu, upoznat ćete se na nekoj novoj razini.

Image
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.