Muke po zarukama

Čekaš zaručnički prsten? 5 razloga zašto te još nije zaprosio

Ženama se puno češće sviđa ideja o zarukama i braku, a muškarci ponekad vole odugovlačiti s odlukom. Ovo su najčešći razlozi

neal-e-johnson--TXYLc5lEuM-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Možda si u vezi već neko vrijeme i smatraš da je došlo vrijeme da krenete korak dalje, prema braku. No nikako da te zaprosi iako to očekuješ već neko vrijeme. Naravno, ne želiš žuriti i raditi pritisak te želiš da vaša veza lijepo teče, ali ipak si se zbog toga počela osjećati tjeskobno. Što učiniti u ovakvoj situaciji?

Image
Velike promjene

Sjaj na ruci: Tri horoskopska znaka koja imaju najveće šanse za zaruke ove godine

Prvo trebaš otkriti što ga drži u tom razmišljanju i zašto ne želi otići korak dalje. Želi li budućnost s tobom? Bez obzira na okolnosti, u takvim situacijama postoji neki najčešći razlozi zbog kojih muškarci ne žele ili se boje zaprositi svoje partnerice.

Image

Psihoterapeutkinja dr. Jenn Mann za Instyle je objasnila koji su glavni razlozi zašto se muškarci često ne odlučuju na prosidbu. Često je u vezi sve u redu, ali i dalje nema prstena i odluke o datumu vjenčanja. Ako si i ti u dugoj vezi i razmišljaš o ovom pitanju, u nastavku teksta možeš otkriti koji su najčešći razlozi zašto muškarci ne postavljaju veliko pitanje.

Nije još postigao svoje ciljeve u karijeri

Mnogi muškarci imaju viziju o svom profesionalnom životu i gdje žele biti za deset godina. Često to žele ostvariti i prije nego se odluče na brak. Na primjer, želi završiti specijalizaciju ili želi postati voditelj na svom poslu. Najbolje je da razgovarate o tome gdje se vidite na svom poslovnom putu i kako želite da vam izgleda budućnost prije i poslije zaruka. Zatim je važno da budete jedno drugom potpora u ostvarivanju tih ciljeva.

Možda će ti se činiti da se privatno i poslovno ne isprepliće u njegovom životu, ali objasni da želiš biti uz njega kao njegova supruga i da si na njegovoj strani. Vrlo je važno da definirate poslovne i privatne ciljeve i da se ne mijenjaju druge odluke ako se mijenja poslovni dio života. Ovakvi razgovori pomoći će ti da se presteneš pitati postoji li neki veći problem u vašoj vezi.

Image
Foto: Unsplash

Financijska nestabilnost

Bez obzira na to što su se promijenile tradicionalne uloge među spolovima, mnogi muškarci žele osigurati financijsku stabilnost za obitelj. Čak i ako žena ima uspješnu karijeru ipak žele biti stup koji može osigurati buduću suprugu i djecu. Ako tvoj partner nije financijski stabilan, ima dugove ili teško plaća tekuće račune onda vjerojatno osjeća veliki teret i teško mu je razmišljati o vjenčanju. Ako je ovo problem onda biste trebali razgovarati o financijskim problemima i pronaći rješenje zajedno. Na ovaj način možete vidjeti kako se brak uklapa u planove i čak možete postati bliži kao par i zajedno prebroditi probleme.

Image
Foto: Unsplash

Nije siguran u zajedničku budućnost

Naravno da postoji i još jedna mogućnost o kojoj ni jedna žena ne želi razmišljati ako voli muškaraca s kojim je u vezi. No možda nije siguran u vašu budućnost i premišlja se o braku s tobom? Ako misliš da se radi o tome vrlo je važno da shvatite može i se to promijeniti, može li prihvatiti brak ili je to kraj vaše ljubavi. Također je važno da definirate riječ "budućnost" jer neki ljudi ne vole dugoročno planirati dok drugi vole planirati svaki detalj. Nekima je vrlo važan papir kao potvrda ljubavi, dok drugima nije. Može se raditi o različitim životnim konceptima. Vjerojatno to već znate jedno o drugome, ali možda ste u nekom životnom prijelazu kada je važno da znate kako ćete dalje.

Image

Ne sviđa mu se ozbiljnost koju brak donosi

Ponekad se ljudima sviđa koncept braka u teoriji, ali kada se treba odlučiti na veliki korak izbjegavaju odluku. Prema iskustvu psihoterapeutkinje ovo je vrlo često kod muškaraca koji su nekada bili veliki zavodnici i strašna im ideja da se trebaju smiriti zauvijek i kod muškarca čiji su roditelji imali loš brak. Ako se i tvoj dečko premišlja oko braka onda bi mu trebala pomoći da prođe kroz terapiju i da riješi probleme kako mu ne bi bili teret cijeli vaš život.

Image
Foto: Unsplash

Nema dovoljno novaca za prsten

Možda želi da zaruke i vjenčanje budu vaša najljepša sjećanja, a zna da ti sanjaš o posebnom prstenu na svojoj ruci i velikoj svadbi. No možda nema dovoljno novaca i želi ti kupiti najljepši prsten o kojem sanjaš pa štedi novac. Razmisli je li to toliko važno i razgovarajte o tome želite li čekati ili je vrijeme za zaruke bez obzira što si neke stvari ne možete priuštiti.

Image
Foto: Unsplash