Samo mi stani na prste

Dobitna kombinacija: Zašto je razlika u visini između partnera dobra?

Poznato je kako ne postoji čarobna formula za savršenu vezu, ali prema znanstvenicima, veća razlika u visini između partnera ima i – veće prednosti

profimedia-0292125264.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Znaš one parove gdje je muškarac toliko viši od svoje partnerice da to uvijek prvo upada u oči – i djeluje baš nekako simpatično. Možda je i između tebe i tvog dragog također primjetna razlika u visini, bez obzira na to obuješ li cipele s petom od 15 cm? Iako ti možda ponekad ide na živce što su svi pogledi upereni u vas, znaj da ste kao par posebni – tako barem kaže znanost. Naime, prema jednom istraživanju što je veća razlika u centimetrima između partnera, to bolje za sam par.

Image
Foto: Unsplash

Istraživanje provedenu na korejskom Sveučilištu Konkuk, a u kojem uje sudjelovalo više od 7800 parova, dokazalo je da je u slučaju veće razlike u visini među partnerima par sretniji i sigurniji. Evo i nekih od najčešćih razloga zašto visoki muškarci tako magnetski privlače niže žene – ali i obratno:

Atraktivni su

Općenito govoreći, više ljude podsvjesno smatramo dominantnima, snažnijima, zdravijima i čak pametnijima. U ulozi vođe obično prije vidimo višu osobu. Osim toga, istraživanja su pokazala da više muškarce smatramo i atraktivnijima, a to ima svoj temelj u našoj biologiji: razlozi su evolucijske i reproduktivne prirode.

Image

Snažni su

Prema brojnim istraživanjima, žene preferiraju visoke muškarce jer djeluju snažnije. S takvim se partnerom žene općenito osjećaju sigurnije i zaštićenije.

Image

Sretni su

Navodno viši muškarci imaju i više samopouzdanje, a posljedično tome su i generalno zadovoljniji u životu – i 'dobro zrače'.

Image
Foto: Pexels

Osjećaju se muževno

No, nije samo tako da niske žene vole visoke muškarce – ovo ide i u drugom smjeru: visokim su muškarcima izuzetno privlačne niske žene jer se u njihovom društvu osjećaju muževnije.

Image

Niže su im slađe

Varaš se ako misliš da žena mora biti visoka kao manekenka da bila privlačna muškarcima – zapravo, većina muškaraca smatra kako su niske žene senzualne i sexy te iznad svega, strastvene, nježne i slatke - a kao takve su im naprosto neodoljive.

Image