Znanstveno dokazano

Mi ih se sramimo, a njih privlače: Ove stvari kod žena 'pale' frajere

Trudimo se biti fit, pazimo na make up, idemo na brojne tretmane uljepšavanja, a sad izgleda da bi se ipak trebale malo opustiti...

abbat-BHgau_XSMEk-unsplash.jpg
Foto: Pexels

Želimo im biti seksi pa redovito odlazimo na depilacije, manikure, pedikure i frizure. Ostavljamo bogatstvo po salonima za njegu i uljepšavanje, a neki od tretmana ne samo da su skupi, nego su neugodni i bolni, čak i bizarni, dostojni horor filmova…

Svašta će nam pasti na pamet ne bi li 'ispeglale' bore, zategnule lice, podignule grudi i stražnjicu, 'istrijebile' sijede. Gladovat ćemo i znojiti se u teretanama ne bi li isklesale pločice na trbuhu i istesale bedra pa trčati nakon treninga ravno pod tuš da im ne smrdimo.

Image
Ne propuštam tekme

Kolumna jedne singl žene: Tko kaže da ne volimo nogomet?

Sudeći prema znanstvenim istraživanjima - sve činimo pogrešno. Naime, pokazalo se da muškarci vole miris ženskog znoja. Vole i ženski trbuščić i velika bedra, više od isklesanog trupa bez grama sala i tankih, dugih nogu. Postavljamo si previsoke, totalno promašene kriterije. Nerijetko je upravo ono čega se sramimo, njima super. U nastavku pročitaj o čemu pričamo.

Znoj

Istraživanje koje su proveli psiholozi, a objavljeno je na stranicama američkog Nacionalnog centra za biotehnološke znanosti, pokazalo je da je miris znoja privlačan, a ne odbojan, kakvim ga doživljavamo.

Ljudi mogu razlikovati više od milijardu različitih mirisa, a iako znoj nije među ugodnijima, on ustvari puno govori o našem psihičkom stanju. Miris znoja nakon vježbanja povezan je s endorfinom i dopaminom, hormonima sreće koji se luče tijekom treninga, i vrlo je privlačan onima koji ga osjete. Stoga, idući put kada ti se u teretani frajer koji ti se sviđa pokuša približiti, ne trči odmah pod tuš. Pusti mu neka te pomiriši…

Smijeh

Studija koja je provedena na Sveučilištu Kansas i objavljena na stranicama tog sveučilišta pokazala je da humor spaja ljude i može biti temelj kvalitetne romantične veze. "Ako se dvoje stranaca koji se prvi put vide smiju jedno drugome, odnoso šalama koje si međusobno pričaju, to je veća vjerojatnost da će završiti skupa", kaže Jeffrey Hall, profesor sa spomenutog sveučilišta.

Usudi se biti smiješna. Tvoj zarazni osmijeh je privlačan. Ne zatomljuj ga i smij se od srca. Ispričaj vic, čak i ako ne ne bude smiješan, možete se on i ti smijati tvojoj lošoj fori.

Image
Foto: Unsplash

Naočale

Njemačko istraživanje čije je rezultate prenio časopis Heute pokazalo je da su muškarcima atraktivnije žene koje nose dioptrijske naočale, od onih koje imaju oči sokolove. Ne skrivaj više svoje naočale za knjižnicu, nego ih natakni na nos kad primijetiš da ti on ide ususret...

Šminka nije toliko seksi koliko misliš

Umjesto da se svako jutro dižeš sat vremena ranije kako bi se besprijekorno našminkala, odspavaj, odmori. Sve što ti treba za ljepotu je blistav, odmoran ten i samouvjerenost da se pojaviš u javnosti bez šminke. Istraživanje provedeno na britanskom Sveučilištu Bangor pokazalo je da 40 posto muškaraca smatra žene bez make up-a atraktivnijima od onih koj se šminkaju, piše Brightside.

Trbuščić

I da se za kraj vratimo na sam početak. Biti u formi dobro je za zdravlje. I dalje redovito vježbaj, no nemoj robovati pločicama na trbuhu i tijelu bez grama sala. Muškarci vole žene s oblinama. Tvoje obline poručuju im da voliš uživati u životu i da nećeš jesti samo salatu u restoranu. Puno važnije od kilograma su proporcije. Skladno, puteno tijelo muškarcima je seksi. Sjeti se samo Sophie Loren u filmovima iz '70-ih.

Istraživanje koje je prenio portal Brightside, a provelo Sveučilište u Liverpoolu, pokazalo je da muškarci vole žene s figurom pješčanog sata. Dok su gledali fotografije na kojima su bile upravo takve žene u mozgu su im se pojačano aktivirala zona u kojoj je centar za zadovoljstvo.