Oprez!

Pet tipova muškaraca koji nisu vrijedni tvog vremena (i onaj jedan koji je)

Ima ona jedna mudra: ako ne znaš, nikad nećeš znati. U svijetu spojeva, ako ne poznaješ tipove muškaraca koji su nesposobni da te tretiraju kao kraljicu kakva jesi, nikada nećeš upoznati one koji to mogu

profimedia-0299311398.jpg
Foto: Profimedia

Upoznavanje i izlasci dio su procesa pokušaja i pogrešaka. Takoreći "igra brojeva". A možemo ih opisati i kao jedan od načina da odredimo s kakvom osobom zaista želimo biti iliti da budemo s ljudima koji nisu u potpunosti pravi za nas.

Image
Muškarac iz snova

Tip muškarca kakvog zaslužuješ prema svom horoskopskom znaku

No, postoje načini da izbjegneš nepotrebnu bol u srcu i preskočiš pogrešne tipove muškaraca u boljem pokušaju da pronađeš 'onog pravog'.

shimmer fallback

Kada si u svijetu spojeva, imaš priliku upoznati mnoge različite tipove muškaraca. A dobra vijest je da ima puno divnih, zabavnih i brižnih muškaraca. Ali pazi, postoje i oni tipovi različitih osobnosti koje bi trebala obavezno izbjegavati, stoga u nastavku provjeri pet tipova muškaraca koje nisu vrijedni tvog vremena, ali i onog jednog koji je.

Kontrol frik

Iako bi ovo trebalo biti očito, često se tip kontrol frika može prikriti na početku veze u nekoga tko samo, 'posvećuje puno pažnje'.

Ipak, na kraju ćeš se početi osjećati malo zatvorenije i nesposobno donositi vlastite odluke. Osim toga, odluke koje doneseš mogle bi biti osuđivane ili omalovažene. Sve to u nastojanju da te oblikuje u osobu kakvu želi da budeš kako bi dobio ulogu "moći" u vezi.

Odnosi se ne odnose na moć ili kontrolu - već na suradnju i timski rad. Iz tog razloga, muškarac ili žena koji su kontrol frikovi ne mogu izgraditi zdrav odnos s drugom osobom i treba ih izbjegavati.

Također je važno napomenuti da se kontrola lako povezuje s emocionalnim zlostavljanjem i da bi u budućnosti mogla dovesti do drugih vrsta zlostavljanja. A ako ikada doživiš bilo koji oblik zlostavljanja - bježi!

shimmer fallback

Stalni prigovarač

Izlazak s vječnim pesimistom sličan je pokušaju plivanja sa sidrom vezanim za gležanj. Postoji razlika između dvoje ljudi koji se međusobno balansiraju i one osobe koja drugu emocionalno vuče prema dolje.

Pokušati izgraditi odnos s nekim tko se stalno žali ili uviđa negativnu stranu stvari s vremenom će biti sve teže jer će njegov stav početi prelaziti na tebe (ako dopustiš), a iako možda nećeš postati tako negativna, lako bi mogla prestati uvijek pokušavati vidjeti pozitivnu stranu situacije jer će on biti toliko negativan. Ako si prirodno pozitivna osoba, veza s nekim tko ima sličan stav podići će tvoju razinu sreće, a od svakoga tko radi suprotno treba se brže bolje maknuti.

shimmer fallback

Muškarac 'plastelin'

Većina nas se vjerojatno sjeća plastelina iz djetinjstva. Bio je to super savitljiv i rastezljiv materijal s kojim si mogla raditi što god želiš. Mogla si ga čak povući toliko jako da se razdvojio, ali onda bi ga jednostavno mogla ponovno sastaviti i nastaviti oblikovati. Baš takvi se mogu ponekad činiti određeni ljudi.

Naravno, fleksibilnost i kompromis u vezi su važni, ali isto tako je važno imati vlastito mišljenje i stajalište.

Biti s nekim tko nema svoj identitet i oslanja se na tebe u svakoj odluci, iscrpit će ti energiju, a da ne spominjemo - dosaditi ti do smrti. Kao inteligentna, neovisna odrasla osoba - tvoj najbolji partner je netko s istim kvalitetama.

shimmer fallback

Centar svemira

Suprotnost plastelinu vjerojatno je glinamol. Sjećaš li se te stvari? Kad bi se osušio i stvrdnuo, uopće ne bi bio fleksibilan – jednostavno bi ostao takav kakv jest i razbio bi se ako pokušaš bilo što učiniti s njim.

Tako to ide s nekim tko je toliko zaokupljen samim sobom da se sve treba vrtjeti oko njega, zbog čega u suštini ne rade ništa osim da im se udovolji. Bez obzira na sve mane i vrline, spremnost na fleksibilnost i kompromis ključna je za osiguranje sreće oba partnera u vezi.

Osim toga, za nekoga tko je toliko zabrinut za sebe, mnogo je manje vjerojatno da će biti zabrinut za tebe i tvoju sreću.

shimmer fallback

Narcis

Nekoliko od ovih prethodnih kvaliteta koje smo već spomenule mogle bi potpasti pod okrilje narcizma, ali prepoznavanje istog kao samostalne dijagnoze je iznimno važno. Osobe s ovim poremećajem pokazuju nedostatak sposobnosti suosjećanja s drugima i imaju napuhan osjećaj vlastite važnosti što ne sluti dobrom za zdrav odnos. Bježi!

shimmer fallback

Tip muškarca koji zaslužuje tvoje vrijeme

Čovjek zbog kojeg se osjećaš sigurno. Nepobjedivo. Poželjno. Cijenjeno. Dosljedno.

Biti s pravim muškarcem nije samo ono što osjećaš prema njemu, već i ono što osjećaš prema sebi kada si s njim. Ohrabruje li te? Podržava li tvoj trud i nastojanja? Pomaže li ti da napreduješ na sve načine kada je u mogućnosti?

Odgovor na sva ova (i druga) pitanja o kojima se ne može pregovarati, mora biti odlučno 'da'. Mora biti 'da' jer zdrav odnos se sastoji od dvije osobe koje obje vode odvojene živote, ali ih spajaju u jedan. Na kraju krajeva, nijedna se osoba ne može ugurati u kalup druge osobe i žrtvovati svoj identitet - osim ako ne želi zauvijek biti ogorčena i neispunjena.

Svi imamo individualne interese, potrebe, želje, profesije, hobije i puteve u životu. I kao rezultat toga, tvoj partner trebao bi te podržati dok uživaš u svim stvarima koje si voljela prije nego što je ušao u tvoj život. Rastite, napredujte i uspijevajte…zajedno.

shimmer fallback

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.