Jedinstveno iskustvo

Tantrički seks može ti donijeti dublju povezanost i najintenzivniji vrhunac

To je spori način vođenja ljubavi koji povećava intimnost između tebe i tvog partnera i stvara duboku povezanost između uma i tijela koja će vas oboje dovesti do snažnih orgazama

pexels-asad-photo-maldives-1024963 (1).jpg
Foto: Pexels

Seks uglavnom uvijek predstavlja užitak koji vas povezuje na više razina i pruža posebno emocionalni i fizičko zadovoljstvo. Intimni odnos je kruna vaše ljubavi i uvijek se postavlja pitanje postoji li način da svoju intimnost podignete na veću razinu? Odgovor je - da, postoji i zove se tantrički seks i nije ni približno komplicirano koliko misliš.

Image
Kada temperature porastu

Pet poza za seks 'na brzaka' u kojima možete uživati i na plus 30

Tantrički seks je drevna hinduistička praksa koja se primjenjuje već 5.000 godina a znači 'širenje energije'. To je spori način vođenja ljubavi koji povećava intimnost između tebe i tvog partnera i stvara duboku povezanost između uma i tijela koja će vas oboje dovesti do snažnih orgazama. Ali fokus tantričkog seksa nije na postizanju brzog orgazma nego na održavanju najintenzivnijeg osjećaja kojeg možeš osjetiti prije samog čina seksa. Cilj je što dulje i što intenzivnije uživati u predigri. Gledaj na to ovako - ako je brzi seks jednak brzoj hrani onda je tantrički identičan obroku u restoranu s Michelin zvjezdicama. Pripremljen s puno pažnje i vrijedan čekanja.

Prema drevnim vjerovanjima, u ljudskom tijelu postoji devet čakri koje se nalaze vertikalno po cijelom tijelu. Aktiviranjem tih čakri moguće je iskusiti sreću, istinski mir, zadovoljstvo, oslobođenje od viška emocija i boli. Ono što se tantrom želi postići jest aktivacija tih najskrivenijih čula ljudskog tijela tako da se oba partnera misaono i tjelesno predaju intimnom odnosu koji u ovom slučaju nije penetracija.

'Odgađanje' orgazma i maksimalno prolongiranje užitka prije samog vrhunca može biti problematično za neke, pogotovo za muškarce, ali i to je tehnika koja se vježba baš kao i intimno povezivanje na višim razinama. A da bi iskusila najdivnije tantričko iskustvo donosimo ti zlatna pravila za ispunjenje tvojih najluđih tantričkih seksualnih fantazija koje ćeš tek otkriti

Pripremi atmosferu

Tantrički seks je vrlo spor i prvenstveno je umno i emocionalno iskustvo, stoga si uzmi dovoljno vremena i pripremi prostoriju za sebe i svog partnera. Zapali mirisne svijeće, ugasite telefone i budi spremna posvetiti sebi i partneru barem dva sata intimnosti prije nego se upustite u ovo ultimativno zadovoljstvo. Pobacajte jastuke po podu, izležavajte se zajedno goli, razgovarajte o sebi, slušajte nježnu romantičnu glazbu i potpuno se prepustite jedno drugom.

Image
Foto: Pexels

Opusti se

Kako bi se u potpunosti mogla predati svom partneru i uživati u dubokim emocijama, potrebno se opustiti i propustit energiju kroz tijelo. Najbolji način je meditacija. Probaj zatvoriti oči i fokusirati se na sebe te tako pronaći unutarnji mir. Ako nisi fan meditacije, probaj raditi laganu jogu ili lagano poskakivati i opustiti mišiće tako.

Image
Foto: Pexels

Izbjegavaj krevet

U tantričkom seksu izbjegava se krevet i sva mjesta gdje ste inače 'aktivni' jer će to aktivirati tvoj mozak na brzi seks, a tantra je upravo suprotno. Zaboravi na krevet, par mekanih jastučića i dekica na podu učinit će ovaj intimno iskustvo još posebniji.

Image
Foto: Pexels

Stimuliraj osjetila

Do sada smo već shvatili da je u fokusu tantričkog seksa predanost i usredotočenost, stoga je dobar početak potpuno se posvetiti stimulaciji vaših osjetila. Uzmite si vremena i zatvorite se u sobu, pustite opuštajuću glazbu, ambijentalno pripremite prostoriju, zapalite svijeće, mirisne štapiće i prigušite svjetla. Budite goli, dišite zajedno u ritmu, dodiruj svaki dio njegova tijela, istraži svaki centimetar njegovog lica. Uzmi pero ili topli kamen i dodiruj ga s time, igraj se s njegovim osjetilima, naulji ga i izmasiraj cijelog. Promatraj njegove reakcije i prati erogene zone, primijetit ćeš koji dijelovi njegovo tijela su najviše osjetljivi.

Image
Foto: Pexels

Gledajte se

Tantri je cilj produbiti vaše emocije, a to možeš postići intimnim odnosom dok mu sjediš ni međusobno se dodirujete. Dodir je čudesna stvar i prakticiranje ovakve intime otvara vrata dubljoj emocionalnoj povezanosti. Ostanite u toj poziciji nekoliko minuta, dišite duboko i budite svjesni tog trenutka.

Image
Foto: Pexels

Usporite predigru

U većini slučajeva predigra je nužno zlo kako bi se došlo do željenog vrhunca i ne pridaje joj se ni približno dovoljno vremena ni pažnje. Tantra prakticira upravo obratno. Glavni je naglasak upravo na predigri koja je tantričkom seksu duboko intimno iskustvo koje proživljavaš sa svojim partnerom. Kombinacija laganih dodira, masaža, poljubaca čija je svrha polako aktivirati sva osjetila a potom im povećavati intenzitet i pokušati što duže zadržati najveću razinu zadovoljstva prije vrhunca.

Image
Foto: Pexels

Birajte poze

Kako napredujete u ovoj umnoj igrici, poželjno je pažljivo birati seks poze i izbjegavati one koje vas brzo dovode do vrhunca. Probaj se fokusirati na manje atraktivne poze u kojima ćeš dulje moći prolongirati orgazam.

Image
Foto: Pexels

Usporite disanje

Ako se oboje približavate vrhuncu, fokusirajte se na disanje, usporite ritam za još intenzivniji i dulji orgazam. Iako se čini nelogičnim jer većina nas u tom trenutku ubrzava ritam disanja, stručnjaci savjetuju da će upravo dublji i sporiji uzdasi intenzivirati klimaks.

Image
Foto: Pexels