Nema mjesta sramu

Koja je tajna? O čemu žene najčešće sanjare kad su same u krevetu

Istraživanja pokazuju kako se žene sve češće upuštaju u solo igrice, a dok uživamo u vremenu rezerviranom samo za sebe naša mašta postaje prilično bujna - i 'prljava'

profimedia-0012474008.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Ženska masturbacija već odavno više nije tabu, a možemo reći kako smo s tom činjenicom vrlo zadovoljne jer osim što je ugodna, ova se praksa pokazala i kao dobra za naše zdravlje. Bilo da za solo igru upotrebljavamo neku od igračaka iz seks shopa ili samo ruku – masturbacija donosi niz benefita za naše psihičko i fizičko zdravlje, između ostalog djeluje opuštajuće, a troši i dodatne kalorije. Zato je svakako poželjno tu i tamo odvojiti malo vremena samo za sebe.

Image
Glasan seks - bolji orgazmi

Dobre vijesti za sve koji vrište 'pod plahtama': Glasan seks dobar je za zdravlje

Kao što je već opće poznato, najveća je ženska erogena zona – naš mozak. Zato do orgazma, osim samom stimulacijom klitorisa ili upotrebom vibratora obično dolazimo i uz pomoć seksualnih fantazija. Sudeći po rezultatima nedavnog njemačkog istraživanja, ženske fantazije mogu biti itekako vruće – evo 10 najčešćih poredanih od posljednjeg do prvog broja prema učestalosti-

POGLEDAJ VIDEO: Bušimo mitove o seksu

Opaka domina

Kad razmišljamo o dominaciji u krevetu, većina muškaraca misli kako žene jedino maštaju o tome da im se u potpunosti prepuste. Ipak, velik dio žena uzbuđuje ideja da one budu te koje će preuzeti svu kontrolu i naređivati svom partneru - pa je upravo maštarija o samoj sebi kao domini jedna od top 10 najčešćih ženskih erotskih fantazija.

50 nijansi sive

Mnoge žene sanjare o tome da partner bude dominantan dok se one mogu prepustiti u njegove ruke. Koliko je ovo klasična i uobičajena fantazije dokazuje i uspjeh mega hita '50 nijansi sive'. Zato nas nije osobito iznenadilo što se sanjarenje o muškoj dominaciji nalazi na 9. mjestu najčešćih ženskih erotskih fantazija.

Vruće lekcije

Veliki broj žena uzbuđuje vrući scenarij u kojem igraju određenu ulogu ili su u nekom zamišljenom odnosu sa svojim partnerom, a kako se čini, osobito nas uzbuđuje ideja da igramo igru učenika i seksi učiteljice – odnosno konkretnije, ideja da mi, kao iskusnije u krevetu, nečemu podučavamo našeg partnera – ali 'pali' i zamjena uloga.

Image
Foto: Unsplash

Stranci u noći

Prilično česta ženska fantazija je, kako se čini, i ona o seksu s nepoznatom osobom. Ima nešto jako uzbudljivo u ideji neobaveznog seksa na jednu noć s muškarcem kojeg ne poznajemo. Dakle, uvjerenje da žene uvijek traže stabilnu i čvrstu vezu kao preduvjet za seks nije uvijek točno – dokaz za to nalazi se prilično visoko na ljestvici ženskih fantazija.

'Ménage à trois'

Vrući trokut – i to s partnerom i još jednom ženom također spada u naše česte maštarije – ali ovo je također i jedna od glavnih fantazija muškaraca. Iako mnoge žene tvrde kako ne bi željele dijeliti svog partnera u stvarnosti, mašta može svašta pa nerijetko fantaziraju upravo o ovom 'zabranjenom voću' kad su same u krevetu.

Seksi sendvič

Još radije nego o trokutu s partnerom i drugom ženom maštamo o tome da se nađemo u seksi sendviču s dva zgodna frajera. Ovu tajnu maštariju vrlo vjerojatno nećemo priznati svom partneru, ali ćemo zato dok smo same doma dati svojoj mašti na volju.

Voajerizam

Zbog popularnosti filmova za odrasle jasno nam je da muškarci vole gledati druge parove u seksi klinču, a isto vole i mnoge žene. Ima nešto vrlo uzbudljivo u tome da tajno promatramo druge ljude za vrijeme njihove vruće akcije pod plahtama. Takva seksi predstava ima okus nečeg zabranjenog – a tim nas privlači još i više.

Image
Foto: Unsplash

Grublja igra

Čini se kako mnoge žene sanjare o malo grubljim potezima tijekom igre pod plahtama – no, ključno je naglasiti da to ne znači kako bi ovakvu praksu željele iskusiti i u stvarnosti. Treba uvijek povući jasnu granicu između snova i jave – jer mnoge stvari iz naših fantazija trebaju ondje i ostati – samo u mašti.

Ekshibicionizam

Još više od toga da potajice gledaju druge u akciji, žene 'pali' to da one bude te koje netko gleda. Puno žena sanjari o tome da ih netko promatra dok imaju seks, ali u realnosti će rijetko koja od nas ispuniti ovu svoju tajnu fantaziju- nažalost, većinom je razlog tome naša nesigurnost po pitanju izgleda vlastita tijela.

Striperica

Na broju jedan najčešćih ženskih fantazija jest ona o vrućem privatnom performancu samo za partnerove oči. Kod ove fantazije sviđa nam se to što je kontrola u našim rukama dok istovremeno uživamo u tome da partnerovo uzbuđenje postepeno raste – i ovisi o našem idućem pokretu. U fantaziji o sebi kao striperici osjećamo se seksi i poželjnom – a to je nešto što nas očito pali poput šibice.

Pogledaj video: Kako biti sretan?