Uživajte u sadašnjem trenutku

6 stvari koje bi svaki par trebao napraviti prije nego dobije djecu

Gotovo svaki par s djetetom će potvrditi kako se njihov odnos dijeli na dvije faze – na fazu prije djeteta i na fazu nakon djeteta

pexels-olya-kobruseva-5055989.jpeg
Foto: Pexels

Svaki romantični odnos se mijenja nakon dolaska djeteta u obitelj. Iako dolazak prinove označava radost, isto tako podrazumijeva i puno obaveza i veliku odgovornost. Sve to uvelike utječe i na odnos između partnera.

Image
Test prije braka

Razmisli još jednom: Bolje da ne planiraš brak ako partner ponavlja ove stvari

To nije nužno loše, samo je drugačije. Nažalost, brojni parovi se ne znaju nositi s velikim promjenama koje dolazak djeteta donosi, što može izazvati određene probleme te stvoriti jaz između muškarca i žene.  Oni koji zaista žele djecu se raduju promjenama i dočekuju ih raširenih ruku, no čak i oni priznaju da nakon dolaska bebe više ništa nije isto.

Image

Izvor: Giphy

Upravo zbog svih tih razloga vrlo je važno znati cijeniti sadašnji trenutak i uživati u vezi prije donošenja odluke o zasnivanju obitelji. Prema mišljenju stručnjaka i terapeuta za odnose, nekoliko je stvari koje bi svaki racionalni par trebao napraviti prije nego dobije djecu. U nastavku doznaj o čemu je riječ.

Putujte što češće

Putovanja obogaćuju život, donose nam nova iskustva i omogućuju da proširimo svoje vidike. Nakon dolaska bebe, putovanja su gotovo nemoguća, barem dok dijete malo ne naraste. Puno je jednostavnije putovati solo ili udvoje stoga svakako posjeti sve one daleke destinacije o kojima maštaš prije nego ti i tvoj partner odlučite imati dijete.

Image
Foto: Pexels

Dobro se naspavajte

Svi znaju da će nakon dolaska bebe biti puno neprospavanih noći pa ovo vrijeme iskoristi za sebe i dobro se naspavaj. Uživaj s partnerom u lijenim i usporenim jutrima tijekom vikenda, odrijemajte popodne, nakon večere... Spavajte koliko god želite jer jednom kad dođe beba, kvalitetan san postaje gotovo nemoguć.

Image
Foto: Pexels

Eksperimentirajte u seksu

Dolazak djeteta utječe i na seksualni život pa je ovo vrijeme prije zasnivanja obitelji dobro iskoristiti za uživanje u seksu i svim prednostima koje on donosi. Eksperimentirajte sa seksom, isprobavajte nove poze i seksajte se što češće. Ako si uvijek maštala o tome da vodite ljubav na kuhinjskom podu, sada je pravi trenutak za to jer nakon dolaska djeteta to više neće biti baš izvedivo.

Image
Foto: Pexels

Budite spontani

Od seksa na podu do rezervacije last-minute putovanja u Pariz, ovo je period u kojem biste ti i tvoj partner trebali biti spontani i slobodoumni. Jednom kada odlučite imati dijete, sve će biti podređeno njemu, a vaši snovi i želje će pasti u drugi plan pa je sada idealno vrijeme da uživate u trenucima koje imate samo za sebe.

Image
Foto: Pexels

Uživajte u vremenu koje imate za sebe

Prije nego odlučite imati bebu, iskoristite ovo vrijeme kako bi se posvetili jedno drugome. Istražite svoj odnos u svim aspektima i fokusirajte se na svoju ljubav. Važno je da oboje bude sigurni da je vaša ljubav 'ona prava' prije nego se odlučite za dijete.

Image
Foto: Pexels

Provedite neko vrijeme s djecom svojih poznanika

Čak i ako ste ti i tvoj partner sto posto sigurni da želite imati djecu, nije loše prvo provesti neko vrijeme s djecom svojih prijatelja ili obitelji. To će vam otvoriti neke vidike i dati vam priliku da se barem malo upoznate s onim što vas očekuje.

Image
Foto: Pexels