Privuci osobu koja ti se sviđa

Ne znaš kako flertati? Stručnjaci imaju korisne savjete

Flertanje ne mora biti znanstvena fantastika - uz ovih nekoliko savjeta usavrši neverbalne tehnike zavođenje i privuci osobu koja ti se sviđa

flertanje.jpg
Foto: Pexels

Nekim ljudima - najmoćnijim "dejterima" među nama - flertanje je najprirodnija pojava, baš poput disanja. Ovi pojedinci primijete nekoga tko im se sviđa, dođu do njih, porazgovaraju s njima i odmah dobiju broj osobe koja im se sviđa.

Image

6 horoskopskih znakova koji obožavaju flertanje

Međutim, tu su i oni drugi, kojima flertanje baš ne polazi za rukom, oni koji se "spetljaju" kada nekome treba prići i često budu toliko nervozni da na kraju cijeli plan padne u vodu. Srećom, naučiti kako flertati poprilično je jednostavno, a u tome su složni i stručnjaci.

Profesor psihologije T. Joel Wade i terapeut Mac Stanley Cazeau za portal Bride podijelili su neke savjete i neverbalne tehnike flertanja koje će i najvećim neznalicama pomoći da savladaju flertanje i privuku osobe koje im se sviđaju.

Koristi dodir

Kad čavrljaš s tom posebnom osobom, nježnim dodirivanjem njezine ruke mogla bi joj dati do znanja da si zainteresirana. "Dodir može biti učinkovit jer on označava da se veza stvara ili je već stvorena", objašnjava Wade.

Cazeau dodaje da dodir također oslobađa hormon oksitocin koji nam pomaže da se osjećamo povezani jedni s drugima, a što se više dodirujemo, to smo bliži jedni drugima. Ipak, ni s dodirivanjem ne treba pretjerivati i moramo biti sigurni da je drugoj osobi to u redu.

Uspostavi i zadrži kontakt očima

Ako ti netko "zapne" za oko dok si vani, nema štete da mu dopustiš da to primijeti. "Kontakt očima služi kao potvrda da nekoga odmjeravamo i da bismo s tom osobom voljeli porazgovarati", objašnjava Cazeau i dodaje da je, kada netko flerta, kontakt očima intenzivniji i češći.

Ako želiš pokazati koliko ti se sviđa, zadržavanje kontakta očima dulje nego što je uobičajeno mogao bi biti pravi put. "Trajni kontakt očima može dovesti do osjećaja ljubavi, a trajni kontakt očima s ciljanom osobom skreće njezinu pozornost od ostalih", kaže Wade.

Zagrljaj

Ako je trenutak pravi i ako je osoba koja ti se sviđa zainteresirana za tebe, nagni se i zagrli ju. Ovo je brz način da uspostaviš vezu s nekim novim, i to sve zahvaljujući maloj stvari koja se zove znanost. "Grljenje oslobađa oksitocin koji veže pojedince", objašnjava Wade i dodaje da je to najbolji način za privući pažnju osobe koja ti se sviđa.

Reagiraj na šale osobe koja ti se sviđa

Zamisli scenu - razgovaraš s nekim tko ti se sviđa, a ta osoba nastavlja zbijati šale. Ne budi sramežljiva, nasmij se na glas i daj joj do znanja da ju smatraš smiješnom.

"Smijanje njihovim šalama može biti učinkovito, jer smijeh ukazuje na simpatije", kaže Wade, a Cazeau dodaje da je humor jedna od najpoželjnijih osobina prilikom traženja partnera, jer smijanje znači da nam je osoba smiješna i da ju slušamo, a zajednički smisao za humor znači i da smo kompatibilni s tom osobom.