Nije sve u izgledu

Pet osobina kojima ćeš osvojiti muškarca, a nemaju veze s fizičkim izgledom

Oni muškarci kojima je na pameti samo neobavezna zabava vjerojatno će u prvi plan stavljati fizički izgled partnerice. No, onima kojima je stalo do nečeg dugotrajnijeg, nastojat će uvidjeti tvoje kvalitete. Koje su im najvažnije osobine kod žena, saznaj u nastavku

profimedia-0528524666.jpg
Foto: Profimedia.hr

Neovisno koliko imaš godina, jesi li u sretnoj vezi ili braku ili soliraš, čini se da je jedno pitanje vječno. Ono glasi: što muškarce privlači na ženama? Dosta bi žena u prvi mah reklo da su to obline i da su one koje su građene po nametnutim proporcijama automatski u prednosti. Na percepciju savršenog partnera utječe okolina - istraživanja su pokazala da muškarci na Zapadu preferiraju žene normalne težine, dok se u siromašnijim krajevima ugodna popunjenost smatra znakom plodnosti i ženstvenosti.

Također, muškarci koji teže k ozbiljnoj vezi i emocionalnoj povezanosti neće na prvo mjesto stavljati broj tvoje košarice grudnjaka i neće očekivati da od jutra budeš našminkana i isfenirana kao da idete na prvi spoj.

Image
Promjena mindseta

Misliš da ti ne ide u ljubavi? Probaj primijeniti tri zlatna pravila o vezama

Iako je fizički izgled uglavnom važan kad procjenjujemo potencijalnog partnera, s vremenom shvatimo da su karakter, karizma i 'vibra' koju odašiljemo puno važnija - posebice u zrelijim godinama. Prioriteti se mijenjaju pa smo sve skloniji birati partnera s kojim smo 'kliknuli', neovisno o tome kakve oči ili nos ima.

Jedno od pravila flerta je da su i žene i muškarci vole prići osobi koja im se čini odvažnom i nasmijanom. Doima li ti se da sve žene iz tvoje okoline bez problema nađu frajera i uđu u priču s njim, možda se jednostavno trude opušteno pristupiti.

shimmer fallback

Zato izdvajamo pet osobina koje će privući muškarce - one kojima nije na pameti samo instant zabava nego nešto dugotrajnije. Jer za sreću u ljubavi fizički izgled u većini slučajeva nije presudan.

Ležernost

Sigurno si nebrojeno puta čula da u ljubavi ne treba forsirati stvari nego da treba pustiti da se sve razvija svojim tijekom. Naravno da treba razgovarati kako ne bi došlo do nesporazuma jer imate drugačije viđenje odnosa. Ležernost znači otvoren pristup novim poznanstvima bez instant očekivanja da se iz toga nešto mora izroditi. Bilo bi lijepo kad bi frajer kojeg si upoznala prije tjedan ili dva bio 'taj', no to se nekad i ne dogodi.

shimmer fallback

Šteta bi bila da ga nakon prve kave natrpavaš porukama, a on ti ni ne odgovara - to je jasan znak da na takvoga jednostavno trebaš zaboraviti. Nažalost se mnoge žene zanose idealiziranom slikom romanse u kojoj je sve otpočetka savršeno. Tu percepciju ostavi romantičnim filmovima i ljubavnim romanima. Radije budi opuštena, neopterećena i nemoj planirati velike stvari s frajerom kojeg si tek upoznala. Vrijeme će i tako sve pokazati.

Živi u trenutku

Ima žena (ali i muškaraca) koji jadikuju i žale sami sebe jer nikako ne mogu pronaći partnera. Često zato uđu u začarani krug, misle da nisu dovoljno dobri i suoče se s osjećajem nesigurnosti. Nesigurnost obično proizlazi iz straha od neuspjeha i poljuljanog samopouzdanja. Nemaš li sad partnera, ne znači da ga nikad nećeš imati. Upoznaj sebe i svoje potencijale, druži se i uči nove stvari. Nije tajna da su nam privlačniji samopouzdani ljudi. Oni koji znaju što žele, cijene i vole se i imaju ciljeve kojim teže.

Veće su šanse da će frajera privući odvažnost i angažiranost nego pretjerana samokritičnost i jadikovanje. Iako svatko ima bolje i lošije dane, važno je raditi na sebi i nastojati zračiti pozitivno. To će ti povećati šanse za uspjehom u različitim aspektima života.

shimmer fallback

Stavljaš se na prvo mjesto

Staviti sebe na prvo mjesto ne treba poistovjećivati s egoizmom. To znači da si svjesna sebe, svojih želja i ciljeva. Ne uskačeš u veze samo kako bi s nekim bila nego imaš određene kriterije i spremna si na soliranje. Solo život itekako može ispunjen - studija Journal of Marriage and Family otkrila je da su ljudi u vezama i braku skloni provoditi manje vremena s prijateljima i obitelji, dok su druga istraživanja pokazala da ćeš soliranjem izbjeći svađe oko novca i biti u boljoj formi - jedno je britansko istraživanje, recimo, pokazalo da više od polovice ispitanih žena- u vezi jede veće porcije nego što je jelo prije.

U svakom slučaju, zadovoljstvo sobom povećava ti šanse da privućeš potencijalnog partnera. A to nema veze s izgledom.

shimmer fallback

Misliš na sitnice

Još je prije desetak godina Kevin Carr, dejting stručnjak i autor knjige 'What I've Learned About Dating', uvrstio empatiju i iskrenost među osobine koje muškarci najviše cijene. Jednako kao što većina žena voli znati da muškarac pamti ono o čemu su razgovarali, tako će i muškarca privući žena koja mari za sitnice, koja mu je potpora (kao i on njoj), koja će ga iznenaditi lijepom gestom, komplimentom i time što je autentična - pod uvjetom da je takav odnos uzajaman. Te su osobine dugoročno važnije od fizičkog izgleda.

shimmer fallback

Spremna si na razgovor i prihvaćanje

Iako ove osobine postaju vidljive kako se razvija odnos, spremnost na razgovor i prihvaćanje preduvjet je zdravog odnosa. Da bi par bio sretan, potrebno je biti otvoren, kloniti se laži i podijeliti svoja razmišljanja o odnosu i životu. Muškarac kojemu je stalo do toga da upoznavanje odnosno odnos ide u dobrom smjeru, trebao bi iskreno progovoriti o svojim namjerama, imati razumijevanja i razvijeno umijeće slušanja. Takve će muškarce privući žene s kojim je na istoj valnoj duljini i s kojim ima zajedničkih tema. Bit će mu važno što mu imaš za reći, a još važnije da ga cijeniš - barem onima koji su kandidati za vezu.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.