SOS NAKON PREKIDA

Stvari koje trebaš učiniti ako misliš na bivšeg i ne možeš se riješiti prošlosti

Bila si sigurna da si ga preboljela, ali tvoj bivši i dalje ti je stalno u mislima – a ponekad i u snovima. Evo kako možeš tome stati na kraj i zaista krenuti dalje

profimedia-0187805675.jpg
Foto: Profimedia.hr

Prekidi su u emocionalnom smislu jedan od najzahtjevnijih i najtežih događaja u našim životima. Potpuno je prirodno da ne možemo bivšeg partnera jednostavno zaboraviti „preko noći“ – iako bismo to možda rado željele. Čak i ako si ti ona koja je prekinula vezu ili ti je potpuno jasno da taj odnos nije imao budućnosti, sjećanjima i osjećajima ponekad treba nešto više vremena da izblijede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SVE IMA PREDNOSTI I MANE

Starija žena i mlađi muškarac – može li takva veza funkcionirati?

Ipak, poduzimanjem aktivnih koraka možeš se osloboditi ustaljenih obrazaca i tako ubrzati proces zacjeljivanja svojih emocionalnih rana. Vrlo je važno je shvatiti da za ovaj proces potrebno vrijeme za koje kažu da jedino „liječi sve rane“ - ali svakom svojom svjesnom odlukom bliže si svom cilju, odnosno tome da se osjećaš bolje i da si spremna za iduće poglavlje u svom životu.

Dakle, ako si primijetila da misliš na njega često, češće nego što bi željela, evo pet učinkovitih načina kako se možeš trgnuti i napokon početi gledati u budućnost. Jer prošlost je prošlost i ondje je trebamo ostaviti.

1/6