Nije nemoguće - evo i kako

Seksualni život nakon djece: Evo kako ga održati na životu

Kada djeca uđu u vaš život, vaš seksualni život ispašta, no to ne mora biti tako. Evo nekoliko savjeta kako da ti i tvoj partner ponovno zapalite iskru i uživate jedno u drugome

brak-seks.jpg
Foto: Pexels

Svi su se novopečeni roditelji najvjerojatnije susreli s ovime - seksualni život upao im je u "krizu" nakon što su dobili djecu. Dvije glavne stvari koje se događaju u seksualnom životu para nakon što dobiju djecu su te da ili imaju odnose vrlo rijetko ili nikada, ili da im kvaliteta seksa znatno pada.

Image
Vrijedi isprobati

Uzbudljiv seksualni život nakon menopauze? Moguće je - uz ove savjete

No, to nije ništa čudno. Kada djeca ulaze u naše živote, moramo se prilagoditi jednom sasvim drugačijem načinu života, drugačijem od onoga koji smo do tada poznavali, a to znači i da će se naš seksualni život malo promijeniti. Možda nemamo dovoljno energije ili vremena, jer svaki slobodni trenutak provodimo uz djecu, a možda je prisutna briga da će djeca čuti nešto ili pak "upasti" u sobi za vrijeme akcije.

Ipak, postoji nekoliko savjeta koje vrijedi slijediti kako bi i nakon djece tvoj i partnerov seksualni život ponovno procvjetao, a ako želiš saznati što učiniti kako bi vaša djeca prestala "upravljati" vašim seksualnim životom, na pravom si mjestu - evo nekoliko savjeta.

Neka spavaća soba bude vaše posebno mjesto

Dizajneri interijera već godinama govore da spavaće sobe za odrasle ne bi trebale služiti ni za što drugo osim za seks i spavanje. To znači da nema elektronike, da krevet ne koristite kao kućni ured i da djecu držite što je dalje moguće. Naravno, bit će trenutaka kada će djeca spavati s vama, ali to ne smije postati normala - djeca s razlogom imaju svoju sobu i moraju se naučiti na nju. A ako ti i tvoj partner svoju spavaću sobu tretirate kao svetinju i jedinu prostoriju u kući koja je samo za tebe i njega, ona će biti vaše mjesto za odmor i intimu.

Image
Foto: Unsplash

Zakažite vrijeme za intimnost prije nego što se djeca probude ili nakon što odu u krevet

Seks se treba tretirati kao prioritet kada si u braku. To je puno više od fizičkog aspekta - seks znači povezivanje s partnerom na način na koji vas nijedan drugi čin ne može povezati, a bliskost koja proizlazi iz seksualne intimnosti može pomoći u jačanju vaše veze. Djeca to, naravno, mogu otežati, ali ona ne ostaju budna dugo u noć i ne ustaju rano. Dakle, bilo da je to prije nego što ustanu ili nakon što odu u krevet, pokušajte planirati neko vrijeme za intimnost barem jednom tjedno. Jer sve se može kad se hoće.

Image
Foto: Unsplash

Seks "na brzinu" vaš je najbolji prijatelj

Popularni "quickiesi" su podcijenjeni. Ne mora svaki seks trajati dugo, a brzinski seks ujutro ili navečer (ili u bilo koje drugo doba dana) pomoći će vam da se riješite stresa, ali i da pokažete jedno drugome koliko se međusobno želite. Poznato je da muškarac dostiže vrhunac za oko pet minuta, dok ženama u prosjeku treba 20 minuta. Dakle, ako oboje znate kako, to možete učiniti za 15 minuta i oboje ćete na kraju biti sretni (i zadovoljni).

Image
Foto: Unsplash

Tuširajte se zajedno

Kada ste zadnji put vodili ljubav pod tušem? Ako djeca već imaju pristup vašoj spavaćoj sobi, onda zasigurno nisu tu kada se tuširate, pa iskoristite tu priliku, tuširajte se zajedno i budite intimni pod tušem. Jer osim što to nije uobičajeno i malo je drugačije, u vaše će živote vratiti onu strast koja vam je nedostajala, tako da ćete na kraju oboje biti na dobitku.

Image
Foto: Unsplash

Angažirajte dadilju

Jedno je istraživanje pokazalo da su bračni parovi koji su izlazili na spoj jednom mjesečno imali su najveće šanse da ostanu zajedno u usporedbi s drugima. To je, naravno, malo teže kada su tu djeca, ali uvijek postoji dadilja koja ih može pričuvati kada ti i tvoj suprug odete na spoj. I neka to bude redovita praksa, minimalno jednom mjesečno - važno je da nastavite izlaziti i provoditi vrijeme jedno s drugim nasamo i van vašeg doma, a u konačnici, to je dobro i za vaš seksualni život.

Image
Foto: Unsplash

Pretvorite neke od tih spojeva u seks-spojeve

Dadilja nije tu samo da biste ti i tvoj suprug mogli otići na večeru i u kino. Otiđite na pokoji seks-spoj koji će vas oboje uzbuditi i vaš seksualni život dovesti na novu razinu. Unajmite dadilju, uzmite hotelsku sobu na jednu noć, naručite svoje omiljeno jelo i uživajte. Pravilno isplaniran seks može učiniti da se oboje vratite kući s osjećajem kao da ste 10 godina mlađi.

Image
Foto: Unsplash