Poboljšana verzija "misionarke"

Poza kuke- za dublju penetraciju i nevjerojatan užitak za oboje

Poboljšana verzija misionarskog položaja - poza kuke - ima mnogo prednosti za oba partnera, a mi smo saznale sve o njoj

profimedia-0314548359.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Seks poza ima toliko da ih često ne možemo sve ni pobrojati bez da se ne pogubimo u njima. Osim toga, svaka poza ima još nekoliko verzija, tako da ti u spavaćoj sobi s partnerom nikada ne može biti dosadno, a jedna od posljednjih u nizu seksualnih poza je takozvana "hook" poza ili poza kuke za koju možda nisi čula, ali si ju sigurno barem jednom isprobala. A ako nisi, sada je krajnje vrijeme, jer je riječ o pozi koja pruža nevjerojatan užitak za oba partnera.

Image
Seks za pamćenje

Nikad ti nije dovoljno duboko? Ova poza će te zadovoljiti

Poza kuke je svojevrsna nadogradnja i poboljšana verzija podcijenjenog klasika - misionarskog položaja. U ovoj pozi, partnerica leži na leđima i stavlja noge preko ramena partnera koji ju penetrira dok je u klečećem položaju.

"Poze u misionarskom stilu često se zanemaruju, pa čak i ismijavaju, ali su izvrsne iz toliko razloga. Svestranost, pristupačnost i osjećaj bliskosti i povezanosti s partnerom razlozi su da ih zavoliš, a poza kuke nije iznimka", za Cosmopolitan je rekla Rachel Worthington s Bedbible.com.

Poza kuke sjajna je jer stavljanje nogu preko partnerovih ramena omogućuje dublju penetraciju, a samim time i veći užitak partnerici koja prima, ali i partneru. Osim toga, tu je i mogućnost veće stimulacije klitorisa partnerovim rukama, a ova je poza idealna za žene koje su pomalo nesigurne, jer se u njoj mogu maksimalno opustiti i prepustiti, ali i iskusiti više zadovoljstva.

Image
Foto: Pexels

Ova poza možda neće odgovarati svima, jer se fokusira na zadovoljstvo muškarca, za Cosmopolitan kaže seksualna terapeutkinja Cay Crow, a ako ne doživiš orgazam u ovoj pozi, savjetuje da napraviš neke izmjene. "Poza kuke nije idealna za stimulaciju klitorisa, pa bi uključivanje vibratora moglo pomoći", napominje.

Ipak, uz nekoliko savjeta možeš pojačati užitak i izvući maksimalno iz ove odlične poze. Worthington savjetuje da stisneš svoja bedra ili čak prekrižiš gležnjeve iza partnerove glave kada je partner u tebi kako bi mišići unutar tvoje vagine bili zategnutiji - to će njemu pružiti veću ugodu, ali i veći osjećaj punine i dublje penetracije za tebe. Osim toga, možeš lagano podići bokove ili nasloniti bokove na jastuk za maksimalnu penetraciju.

Sada kada sve znaš, na tebi je da se prepustiš i isprobaš ovu odličnu pozu, a evo i nekoliko varijacija koje možeš isprobati.

Klasična kuka

Osoba koja prima zauzima misionarski položaj, a zatim prebacuje svoje noge preko partnerovih ramena. To je klasična poza kuke, a možeš staviti po jednu nogu sa svake strane njegovog vrata, obje noge s jedne strane ili jednostavno staviti stopala na njegova prsa ako se taj dan ne osjećaš jako fleksibilno.

Image
Foto: Pexels

Preuzmi kontrolu

Ako se osjećaš da partner preduboko ulazi u tebe ili ti se ne sviđa osjećaj da njegov penis udara u vrat maternice, zamoli partnera da se prestane kretati pa ti preuzmi kontrolu i odluči koliko brzo i duboko želiš ići.

Image
Foto: Pexels

Hook'n'CAT

Pokušaj kombinirati tehniku kuke i CAT poze, u kojoj partner koji penetrira pomiče svoju zdjelicu prema gore kako bi svojom stidnom kosti trljao klitoris i vulvu. Stoga, umjesto da zatvoriš noge, otvori ih kako bi svom partneru omogućila pristup klitorisu. Još uvijek možeš držati noge u zraku kako biste postigli dublju penetraciju, a ova metoda također može rezultirati i nevjerojatnim orgazmima.

Image
Foto: Pexels