Tajne dobrog seksa

Sedam navika parova koji imaju vrući seksualni život

Aktivni i strastveni seksualni život ne mora biti stvar prošlosti u dugogodišnjim vezama i brakovima

profimedia-0378739069.jpg
Foto: Profimedia

Dugogodišnje veze i brakove često ne povezujemo s vrućim, strastvenim i nevjerojatno dobrim seksom.

Pa iako to možda vrijedi za neke, stvarnost je takva da je zapravo jako puno parova shvatilo kako održavati stvari svježima u spavaćoj sobi čak i nakon brojnih godina provedenih zajedno.

Image

Savjeti seksualnih terapeuta kako začiniti stvari u spavaćoj sobi

Što ti parovi rade drugačije kad je u pitanju seksualni život? Pronašle smo savjete nekoliko seksualnih terapeuta koji su otkrili sedam navika parova kojima strastveni seksualni život nije nepoznanica.

Uzbudljivo im je zajedno, čak i kad seks nije 'na meniju'

Uživanje u flertu i malim stvarima - primjerice, zadirkivanju jedno drugoga kad ste vani u javnosti i ne možete učiniti ništa seksualno eksplicitno - osobina je koju dijeli većina parova s vrućim seksualnim životima, ističe seksualni terapeut iz Stephen Snyder, autor knjige 'Love Worth Making: How to Have Ridiculously Great Sex in a Lasting Relationship'.

"Za većinu strastvenih parova, seks je samo šećer na šlagu", rekao je. "Uživaju osjećati uzbuđenje zajedno čak i kad nije moguće imati stvarni seks ili orgazam", objasnio je za Huffington Post.

Iako ponekad može biti frustrirajuće, postupno građenje uzbuđenja može dovesti do superintenzivnog i itekako zadovoljavajućeg seksa kad napokon pronađete pravo vrijeme, dodaje terapeut.

Svake godine postaju malo 'zločestiji'

"Parovi s vrućim seksualnim životima uvijek povećavaju ulog u spavaćoj sobi. Bilo da se radi o novim pozama ili novim seks igračkama, uvijek traže nešto novo i neistraženo", govori Celeste Hirschman, seksualna terapeutkinja koja je sa svojom poslovnom partnericom, Danielle Harel, napisala bestseler 'Making Love Real: The Intelligent Couple’s Guide to Lasting Intimacy and Passion'.

"Jedan par s kojim smo surađivale otkrio nam je da svake godine postaju malo više 'prljaviji i zločestiji' kad je riječ o seksu. I to stvarno funkcionira. Da bi seksualni život dugoročno ostao dobar, morate biti spremni biti kreativni i maknuti se iz uobičajenih kolotečina. Igrajte se, razgovarajte prljavo ili isprobajte nova iskustva. Učinite sve što je potrebno da seks bude svjež i zabavan, i vaš će seksualni život ostati vruć jako, jako dugo."

Brinu o sebi

Parovi s vrućim seksualnim životom razumiju da osjećaj samopouzdanja pojačava njihov seksualni nagon. To ne znači da svakodnevno idu u teretanu i imaju savršeno tijelo. "Vrste samopouzdanja i svojstvene seksualnosti koje posjeduju puno su tjelesnije i holističnije od toga", rekla je Vanessa Marin, seksualna terapeutkinja i osnivačica 'Passion Project: A Couples’ Blueprint to Rediscovering Desire and Reigniting the Spark.'

"Fenomenalan seks nije samo vaš odnos s partnerom. Riječ je i o vašem odnosu sa sobom", dodala je. U prijevodu, to znači da se moraš brinuti o sebi. Bilo da je to izdvajanje vremena za brigu o sebi, pravilna briga o tijelu, prevladavanje seksualnog srama ili učenje novih vještina, poput orgazma ili kako dulje izdržati u krevetu.

Smiju se - unutar i izvan spavaće sobe

"Seks nije uvijek zavodljiv, napet ili vruć. Kad se pojave neugodni trenuci, parovi s izvrsnim seksualnim životima to znaju prihvatiti i pretvoriti u smijeh i zabavu", rekla je Kimberly Resnick Anderson, seksualna terapeutkinja i docentica psihijatrije na Sveučilištu UCLA.

"Humor je sjajan afrodizijak", rekla je. "Smijte se tijekom seksa. Parovi koji stres mogu ostaviti izvan spavaće sobe i uživati u seksu kao u zabavnom, privremenom bijegu od stvarnosti zadovoljniji su od onih koji se ne mogu opustiti i koji se konstantno zadržavaju na stresu, ljutnji ili ogorčenosti iz svakodnevnog života. "

Masturbiraju tijekom seksa

Evo male prljave tajne o seksu u vezama: Masturbacija je puno zabavnija kad to ne radiš sama. Uz to, tvoj partner u tom procesu dobiva majstorski tečaj o najpouzdanijim načinima da te udovolji. Tako tvrdi Shannon Chavez, psihologinja i seksualna terapeutkinja iz Los Angelesa.

"Parovi koji se samozadovoljavaju ostaju zajedno", rekla je. "Pokazivanje partneru kako dodirujete tijelo daje im uvid u to kako želite iskusiti zadovoljstvo. To vam daje kontrolu nad vlastitom željom i omogućuje vašem partneru da sudjeluje u vašem zadovoljstvu. "

Istražuju fantazije jedno drugoga

Prema riječima seksualnog kolumnista Dana Savagea, najbolji seksualni partneri su oni koji su, 'zahvaljujući velikoj vježbi vješti u krevetu, velikodušni i spremni su isprobati sve što se sviđa njihovom partneru/ici'.

"Dugogodišnji parovi s vrućim seksualnim životima znaju da svaka osoba ima svoju jedinstvenu erotsku maštu", rekla je. "Znaju najdublje fantazije i želje svog partnera/ice i spremni su se malo potruditi, pa i izaći izvan svoje zone udobnosti kako bi partneru/ici pružili ono što stvarno žele u krevetu."

Ljube se i dodiruju tijekom dana, jednostavno jer se vole i brinu jedno o drugome

Razigrani dodir po stražnjici ili poljubac prije posla važniji su nego što misliš. Poljupci i dodiri izvan seksa izvrstan su način da podsjetiš svog partnera da si zadovoljna i da te još uvijek jako privlači.

"Kada se dodirujete, osjećate veću povezanost i ljubav jedno prema drugome. To pokazuje da želite biti bliski s partnerom", objašnjava terapeutkinja Chavez. "Ukratko, ljudi koji se maze, drže se za ruke, ljube se, masiraju, dodiruju i miluju bez očekivanja seksa, obično su opušteniji i senzualno povezaniji kao parovi."

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.