Sandra Bagarić otkriva sve čari začeća i planiranja trudnoće

Slatke tajne o trudnoći za vas je otkrila popularna operna pjevačica koja rješenje vidi u Clearblue testovima

Sandra Bagarić otkriva sve čari začeća i planiranja trudnoće

Trudnoća je period kojeg svaka žena prolazi na svoj način, ali zasigurno nema one kojoj razdoblje trudnoće nije bilo najljepše u životu. Tada se od samog začeća i početka trudnoće mijenja život žene. Sandra Bagarić za vas govori o svojim iskustvima i doživljajima.
Što je, po vašem mišljenju, najvažnije kod planiranja trudnoće?

Daleko je najvažnije da se na majčinstvo odlučite s čovjekom kojeg volite i koji kao i vi želi dijete te da ono zaista bude plod ljubavi i strastvene noći. Pripremala sam svoje tijelo zdravom prehranom, oboružala se literaturom i koliko god sam mislila da sve znam u trenutku spoznaje bila sam zatečena (a tek on…), jedini savjet bi bio osluškujte svoje tijelo. Ono vam daje sve odgovore, a u tom „drugom stanju“ uz to što ste hipersenzibilni otvore vam se sve čakre, intuicija, osjetila.

Koliko vam je bitan datum podatak o datumu začeća i zašto?

Prvu i drugu trudnoću sam konstatirala sa Clearblue testovima koje i dan-danas imam. Na kutiji sam napisala datum spoznaje, naravno da bih bila sretna da je u to doba postojala mogućnost saznanja da li je plod star dva, tri ili četiri tjedna pogotovo što ja nikad nisam imala redovite mjesečnice te samim time i ovulacija oscilirala po dva tjedna, ali eto današnja djeca imaju priliku slaviti dva rođendana, zgodno…

Što se promijenilo kad ste doznali za trudnoću?

Sve se promijenilo. Jedna je Sandra prije trudnoće, a druga je nakon te spoznaje. Više sebi nisam na prvom mjestu, a bome ni na drugom ni trećem… Meni je trudnoća najljepše stanje, bila sam si najljepša, najizazovnija, najseksipilnija, sve je u meni bujalo. Nekako je vrijeme drugačije teklo, sve je bilo super do zadnjeg mjeseca kad sam stvarno nabujala, lovio me išijas i jedva čekala da to malo biće dođe na ovaj svijet, a ja se vratim u prvobitno stanje. U odgovoru preskačem porođajne muke i samo mogu Bogu zahvaliti na zaboravu jer eto, ja sam tu ekskurziju ponovila i drugi put. A možda…

U nedavnom istraživanju o seksualnim navikama Hrvatica se pokazalo da Hrvatice zapravo jako puno znaju o svom reproduktivnom zdravlju u odnosu na žene u Europi. Je li vas iznenadio taj podatak?

Mi smo vrlo znatiželjna nacija, seks je u medijima sveprisutan, iako su ga „demistificirali“, ali i banalizirali te sveli na tjelovježbu. Što se tiče reproduktivnog zdravlja nisam sigurna da je statistika u potpunosti točna, voljela bih da je, ali mislim da bi u škole trebalo uvesti seksualni ( ili reproduktivni) odgoj. Imam pubertetliju doma i znam koliko je teško uloviti pogodan trenutak za razgovor te vrste, a da njemu ne izaziva nelagodu, a ja za sebe smatram da sam jedna od blagoglagoljivih mama, plastičnog i praktičnog opisa i bilo bi mi puno lakše kada bi dijete u školi imalo predmet pa da kako razgovaramo o matematici ili padežima tako razgovaramo i o seksu (reprodukciji).


shimmer fallbackTajna Clearblue testova za trudnoću

„Svoje obje trudnoće sam potvrdila uz pomoć Clearblue testova i dan danas ih čuvam kao dragu uspomenu. Žene su prije desetak godina mogle samo nagađati o datumu kada su ostale trudne, a danas s digitalnim testovima mogu odmah znati i približan datum začeća. To je ženama iznimno vrijedna informacija posebno zbog konzumiranja alkohola ili prestanka pušenja u trudnoći. Mislim i da je zaposlenim ženama jako bitno već na početku trudnoće planirati svoje poslovne obveze te odlazak na rodiljni dopust. Bila sam ugodno iznenađena i nedavnim Clearblue istraživanjem o seksualnim navikama Hrvatica koje je pokazalo da žene u Hrvatskoj jako puno znaju o svome menstrualnom i ovulacijskom ciklusu i da su tu potpuno potukle Europljanke. Smatram da informacije trebaju biti što dostupnije posebno mladim djevojkama te se osobno zalažem za uvođenje seksualnog odgoja u škole.“ - istaknula je Sandra navodeći svoje iskustvo s trudnoćama i korištenjem Clearblue testova.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.