Poradi na sebi

Ako se ovako ponašaš prema partneru- vjerojatno si ti izvor problema u vezi

Da bi veza opstala i funkcionirala potrebno je mnogo truda s obje strane, a ako si sebična, nesigurna i stalno se žališ i nikada ne priznaješ da si u krivu, vrijeme je da pogledaš istini u oči jer to baš i nije neki materijal za dobru i kvalitetnu vezu

pexels-liza-summer-6383206.jpg
Foto: Pexels

Prepoznati vlastite greške u vezi je jako teško, a još je teže prihvatiti da si ti ta koja radi nešto krivo. Kada se tvoj partner ne ponaša korektno, prva si u redu da mu to i kažeš, iako ima trenutaka kada to nije istina, ali lakše je okriviti njega, zanemariti svoje ponašanje i živjeti u uvjerenju da on zaista je taj koji je kriv. Ako ti se pokuša reći da tvoje ponašanje u nekom trenutku nije korektno, to ne prihvaćaš i opet pokušavaš njega okriviti za svoje nezadovoljstvo.

Image
Muško-ženski odnosi

Ponašanja koja će frajera sigurno odbiti - čak i ako si najljepša žena na svijetu

Da bi veza opstala i funkcionirala potrebno je mnogo truda s obje strane, a ako si sebična, nesigurna i stalno se želiš i nikada ne priznaješ da si u krivu, baš i nisi neki materijal za vezu. Zbog ovakvih ponašanja ostavljaš dojam da se na tebe teško osloniti jer misliš samo na svoje potrebe. Ne želiš si to priznati? Ako ovako reagiraš u pojedinim situacijama, definitivno bi trebala poraditi.

Na sve je odgovor NE

U vezama moraš i davati, a ne samo uzimati. Pod tim mislimo davati sebe, truditi se, razumjeti i raditi kompromise. Ako nisi spremna odstupiti barem malo od svojih uvjerenja nego ih se tvrdoglavo držiš , ipak je problem u tebi. Ako si u vezi, tvoj odgovor na sve ne može uvijek biti NE jer to znači da nisi spremna nimalo se prilagoditi partneru, a on bi trebao raditi kompromise za baš sve, a to ne može dugo potrajati.

Image
Foto: Pexels

On sve radi

Ležiš na sofi, izlaziš s društvom i uživaš dok on brine o režijama, kućanstvu, automobilu i ostalim dnevnim obavezama i onda se čudiš njegovim frustracijama jer ti predbacuje da je sav 'teret' na njemu? Nemoj se ljutiti, ali ovakvo ponašanje ukazuje da si ti ta koja je nekorektna u ovoj vezi i moraš se hitno promijeniti inače je vaša budućnost upitna.

Image
Foto: Pexels

Šutiš umjesto da pričaš

Tiha misa je nešto najgore što možeš napraviti za vašu vezu. Njome ne rješavaš ništa, već prolongiraš problem ili još gore, guraš ga pod tepih. Ali taj problem nije nestao, prisutan je i vrlo vjerojatno muči tvog partnera koji bi htio razgovorom doći do cilja. Ako uporno primjenjuješ ovu metodu u svađama, znaj da to nije način na koji se održavaju veze.

Image
Foto: Pexels

Nikada ne govoriš 'oprosti'

Ključ dugotrajne, zdrave veze je da priznaš kada si pogriješio i zatražiš oprost. Time govoriš da ti je stalo do partnera i da ti nije problem priznati da si bila u krivu. Ovakvo ponašanje je znak zrelosti i preduvjet za uspješno zajedništvo.

Image
Foto: Pexels

Dramiš bez veze

Ako izmišljaš probleme samo zato da možeš napraviti dramu, skroz si na dobrom putu da ostaneš solo. Možda misliš da svađom potičeš strasti, a zapravo si na rubu da sve ne zapališ do temelja.

Image
Foto: Pexels

Stalno se referiraš na prošlost

Jesi li se ikada uhvatila da stalno ponavljaš jednu te istu stvar koju zamjeraš partneru i stalno mu to nabijaš na nos i nikako da zaboraviš tu jednu grešku koju je učinio? Postoji šansa da to radiš jer si duboko nesigurna u sebe i tako kriviš njega za stvari za koje ipak misliš da si ti kriva. Jer on je pogriješio taj jedan put, a ti griješiš svaki put kada to vadiš iz naftalina i od toga stvaraš svađu koja je odavno trebala biti zaboravljena.

Image
Foto: Pexels

Mijenjaš njega, ali ne i sebe

Konstantno mu prigovaraš za to kako vozi automobil, gdje ostavlja čarape, kako je objesio veš, i pokušavaš ispraviti njegove 'nepravilnost' a ne shvaćaš da ni ti nisi savršena. U najmanju ruku bilo bi fer da kreneš od sebe pa budeš dobar primjer svom partneru u tome kako je moguće raditi na sebi i osvijestiti svoje mane i pokušati ih kontrolirati. To bi bio ispravan potez, za razliku od onoga gdje ti njemu prigovaraš radi njegovih mana i živiš u svijetu u kojem misliš da si savršena.

Image
Foto: Pexels