Prednosti i nedostaci

Prepuštanje strastima u moru ili bazenu? Da, ali pripazi na ovo

Trebala bi pripaziti na nekoliko "sitnica" prije, no što se prepustiš strastima među ribama i planktonima.

pexels-david-gomes-3050232.jpg
Foto: Pexels

Koferi su spakirani, apartman rezerviran i za koji sat krećete na godišnji odmor. To ti je možda i prvo ljetovanje s dragim i jako si uzbuđena. Maštaš o seksu u moru, baš onakvom kakav si vidjela u romantičnim filmovima. Uvjeti su idealni - vrućine su nesnosne, možete se kupati i noću, što je sjajno za akciju ovog tipa. No ipak, trebala bi pripaziti na nekoliko "sitnica" prije, no što se prepustiš strastima među ribama i planktonima.

Image
Foto: Pexels

U suprotnom mogla bi požaliti pa od vrhunskog morskog seksa, kakav očekuješ na savršenom godišnjem odmoru, ne bude ništa. Ili bude i puno više, no što očekuješ, pa dogodine umjesto apartman za dvoje rezervirate onaj s dodatnim ležajem. U tom slučaju na kupanje nećete ići na udaljene stijene na kojima možete biti goli, već na najbližu gradsku plažu. Nećete nositi samo ručnik, kremu, sunčane naočale i novac za pivo, nego kantice, lopatice, pelene, kašice i bebu. Ili dvije!

Image
Za bolji seks

Seksolozi tvrde: Ovo su 4 najčešće pogreške koje radimo u krevetu

Ako je još uvijek prerano za ovu vrstu godišnjeg odmora, pročitaj što sve moraš znati prije, no što se vas dvoje prepustite podvodnim strastima.

E da, i koliko god ti se činilo da ste u moru, na plaži obasjanoj mjesečinom ili hotelskom bazenu usred noći, sami, to je tek privid. Osim gore spomenutih riba i planktona, oko vas se održava i međunarodni summit gljivica i bakterija koje su došle zajedno s turistima iz cijelog svijeta. Da se razumijemo, more naše je čisto, čiste su i rijeke, vjerujemo i bazeni, no za nježnu vaginalnu floru prijetnja je i malen broj gore spomenutih "gostiju".

POGLEDAJ VIDEO: Najveći mitovi o seksu

More, rijeka, jezero i bazen nisu sterilni

U vodi se mogu naći brojne bakterije, među njima nimalo ugodne E.coli i salmonela. Tijekom seksa bakterije vrlo lako mogu dospjeti u tvoju vaginu, što ne želiš. Ok, ne znači da ćeš zbog seksa u moru završiti u bolnici, no ipak je bolje držati se kopna.

Suhoća

Suhoća u vodi - da, zvuči kontradiktorno, no upravo se to događa kod seksa u ovim okolnostima. Voda nije lubrikant, štoviše ona ispire prirodni lubrikant koji tijela izlučuju i seks vrlo brz može postati neugodan i bolan, a i ovećava se rizik od infekcija.

Image
Foto: Pexels

Pojačano trenje

Nedostatak lubrikanta dovodi do pojačanog trenja, a time i do povećanog rizika od pucanja kondoma. O tome koje su moguće posljedice pucanja kondoma ne trebamo posebno govoriti.

Image
Foto: Pixabay

Ne zaboravi na mjehur

Bakterije koje se nalaze u moru, jezeru, bazenu tijekom seksa mogu osim u vaginu, dospjeti i u mokraćni kanal i rezultirati urinarnom infekcijom.

Image
Foto: Profimedia.hr

Gljivice

Osim bakterija, možeš zaraditi i gljivice, osobito tijekom seksualnog odnosa u bazenu jer klor narušava pH rodnice. A vjerojatno znaš koliko su gljivice neugodne i koliko ih se nekada teško riješiti.

Image
Foto: Pexels

Spolne bolesti

Tijekom seksa u vodi izlažeš se dodanom riziku od spolno prenosivih bolesti zbog toga jer kondom može puknuti lakše , nego kada se seksaš na suhom, a i puno ga je teže ispravno navući na penis.

Image
Foto: Pexels

Trudnoća


Da, urbani je mit da možeš zatrudnjeti ako netko svrši u bazenu u kojem plivaš, no ukoliko se vas dvoje u bazenu seksate i računate da će vas od preuranjenog podmlatka zaštititi prekinuti snošaj, lako je moguće da ste u krivu. Naime, tijelo se sporije pokreće u vodi i on ga, jednostavno, ne može toliko brzo izvaditi, koliko može dok ste na suhom.