Uvijek 'pale'

Pet stvari koje atraktivne žene uvijek rade na prvom spoju

Što privlači muškarce na prvom spoju? Ove teme navodno čine svaki prvi spoj savršenim

profimedia-0380616935.jpg
Foto: Profimedia

Jesi li ikad bila toliko nervozna zbog prvog spoja da si prethodno razmišljala ili čak zapisala popis mogućih tema za razgovor? Jesi li možda otišla korak dalje i zapamtila te teme i istražila neke zanimljive anegdote o njima?

Image
Zodijačke igrice pod plahtama

Kakav je to pravi spoj: Ovi horoskopski parovi najbolje se slažu u spavaćoj sobi

Prvi spojevi s osobom koja ti se sviđa mogu biti neugodni i pomalo čudni i često se može činiti kao da uopće niste kliknuli. No, budimo iskreni, spojevi mogu biti bolni, ali uvježbavanje spoja ne čini ga boljim - samo ga pogoršava i čini ga isforsiranim.

Eric Barker, s bloga Barking Up the Wrong Tree, istraživao je što privlači muškarce na prvom spoju i pronašao najbolje teme razgovora. Kako on tvrdi, o ovim stvarima razgovaraju isključivo atraktivne žene i muškarci. Ali pripazi - neke od ovih tema protive se svemu što nam je ikad rečeno da bismo trebali razgovarati na spoju.

Putovanja, a ne filmovi

Iako Match.com kaže da bi trebala razgovarati o filmovima na prvom spoju, Richard Wiseman, autor knjige Quirkology: Kako otkrivamo velike istine u malim stvarima, proveo je istraživanje koje je pokazalo da manje od devet posto parova koji su pričali o filmovima želi drugi spoj, naspram 18 posto parova koji su razgovarali o putovanjima.

Kad malo razmisliš, logično je da su putovanja bolja tema, jer možeš podijeliti svoje putopisne priče (i dobre i zabavne i katastrofalne), a možeš i razgovarati o mjestima koja sanjaš posjetiti. Putovanja su tema oko koje se svatko može oduševiti.

Balansirani razgovor

Kad razgovaramo s drugom osobom na prvom spoju, svrha je otkriti više o toj osobi, jeste li kompatibilni i imate li zajedničkih interesa. Želiš osjetiti kakva je druga strana tip osobe i je li netko koga želiš ponovno vidjeti.

Tu nastupa umjetnost razgovora. Ne želiš biti jedina koja razgovara i ne želiš samo slušati (iako je i to vrlo važno); ono važno je da možeš aktivno sudjelovati u razgovoru, nadopuniti drugu stranu i nastaviti razgovor dalje.

Osobni i emocionalni detalji

Kada podijeliš tajnu, pomažeš stvoriti osjećaj povezanosti između sebe i osobe s kojom si na spoju. Arthur Aron, psiholog sa Sveučilišta Stony Brook, i njegov tim istraživača smislili su popis od 36 pitanja koja ubrzavaju proces upoznavanja.

Neka od pitanja uključuju: "Zbog čega se u životu osjećaš najzahvalnije?" "Koja je tvoja najstrašnija uspomena?" i "O čemu je preozbiljno za šaliti se?" Ako je vjerovati ovom eksperimentu, za manje od 60 minuta postavljanje i odgovaranje na ova pitanja mogu stvoriti vezu jaču od cjeloživotnog prijateljstva.

Kontroverzne teme

Stručnjak za bihevioralnu ekonomiju, Dan Ariely, kaže: "Ograničili smo vrstu rasprava u kojima mogu sudjelovati žene i muškarci na online spojevima uklanjajući njihovu sposobnost da pitaju sve što žele i dajući im unaprijed zadani popis pitanja i dopuštajući im da postavljaju samo ta pitanja."

"Pitanja koja smo odabrali nisu imala nikakve veze s prognozom vremena ili brojem braće i sestara. Umjesto toga, postavljali su pitanja koja su bila zanimljiva i osobna (Što misliš o pobačaju? Jesi li se ikad slomio nečije srce?). Svi su bili sretniji zbog interakcije. "

Naravno, ovaj se savjet u potpunosti protivi savjetu Patti Stanger i voditeljice showa Millionaire Matchmaker: ne razgovaraj o kontroverznim temama na prvom spoju.

Važno pitanje ako te zanima fizička povezanost

OkCupid je otkrio da je postavljanje pitanja: "Sviđa li ti se okus piva?" bio najbolji pokazatelj hoće li netko imati spolni odnos na prvom spoju. Nije važno koji je njihov spol ili orijentacija; ljubitelji piva imaju 60 posto veće šanse za seks s nekim koga su tek upoznali.

Na kraju krajeva, svi ovi savjeti zajedničko imaju sljedeće: budi otvorena, hrabra i razgovaraj. Otkrit ćeš da prvi spojevi zapravo mogu biti itekako zabavni!

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.