Nije sve zbog seksa

Znaš li zašto muškarci varaju? Ovo su tri najčešća razloga

Oni to najčešće čine kada im potrebe u odnosu nisu ispunjene pa zadovoljstvo traže negdje drugdje, odnosno izvan odnosa

toa-heftiba-a7XUtljVEMc-unsplash.jpeg
Foto: Unsplash

Varanje se može dogoditi i u najboljim vezama. No zašto uopće dolazi do preljuba u vezi ili braku? Psiholozi su proveli brojne studije ne bi li utvrdili razloge onih koji se upuštaju u afere. I muškarci i žene mogu varati iz vrlo različitih razloga, a istraživanja su pokazala da muškarci varaju više od žena.

Image
'Ako ovo je kraj...'

Sumnjaš da ti je partner zaljubljen u drugu? Ovi znakovi ga otkrivaju

Kada supružnici ne govore 'istim jezikom', javlja se jaz i veći je rizik da će se jedan od partnera upustiti u aferu, a varanje uvijek boli.

Zašto muškarci varaju i na koje znakove treba pripaziti te kako izbjeći nevjeru u odnosu?

Psiholozi su utvrdili da se muškarčevi razlozi varanja razlikuju od ženinih. Oni to najčešće čine kada im potrebe u odnosu nisu ispunjene pa zadovoljstvo traže negdje drugdje, odnosno izvan odnosa.

Ovo su tri najčešća razloga zbog kojih muškarci varaju svoje partnerice.

Nije im više stalo do odnosa

Glavni razlog zbog kojeg muškarci najčešće varaju je taj što im više nije stalo do odnosa, osobito ne kad je riječ o seksualnom aspektu. Možda su samo izgubili interes za svoju partnericu ili je seks postao dosadan te tragaju za uzbuđenjem izvan veze. Kod veza koje su zapale u kolotečinu često dolazi do preljuba.

Image
Foto: Pexels

Iskoristili su priliku

Možda je riječ o kolegici s posla, staroj prijateljici s kojom su obnovili vezu putem društvenih mreža ili pak nekoj potpunoj strankinji koju su upoznali na piću nakon posla. Kada muškarac koji trenutno nije pretjerano zadovoljan primarnim odnosom shvati da mu se pruža prilika za brzinski seks, on će je iskoristiti. Čak i ne mora biti riječ o nezadovoljstvu primarnim odnosom, ima i onih koji u takvim trenucima dođu u napast te ne razmišljaju o posljedicama koje će njihov čin izazvati. U tom im je trenutku važno samo uzbuđenje i činjenica da su nekome privlačni i poželjni.

Image
Foto: Unsplash

Pate od emocionalnih previranja

Muškarci varaju i kada shvate da im žena s kojom su u vezi ili braku izaziva emocionalni kaos, često usred gorkih svađa i rasprava. Zanimljivo je da se muškarci i žene različito nose s previranjima u odnosu. Muškarci se u takvim situacijama najčešće ponašaju destruktivno – opijaju se, tuku ili pak se upuštaju u afere s drugim ženama. Pribjeći će svemu kako bi bol nestala, a upravo im seks pomaže da zaborave na privatne probleme.

Image
Foto: Pexels