Nema tu ljubavi

Pet znakova koji (jasno) pokazuju da te partner ne poštuje

Onaj tko te voli učinit će sve da se osjećaš slobodnom, ispunjenom, sigurnom i sretnom. Onaj koji te ne voli, učinit će suprotno

derick-mckinney-eyFbjKWlR2g-unsplash.jpg
Foto: Pexels

Kada si zaljubljena ne razmišljaš racionalno, a kada se zaljubljenost pretvori u ljubav sklona si, kao i mi, preko puno toga prijeći i svašta opravdati. Na kraju se nađeš u vezi koja te nimalo ne zadovoljava, štoviše osjećaš se neprestano nesretno i usamljeno, a ne znaš zbog čega. Jer, na prvi pogled, imaš sve - dragog, divnog partnera, posao, djecu. Na sve te loše emocije nakalemi se onda i osjećaj krivnje, a taj izjeda duboko.

Image
Pozitivno vs. negativno

Ovaj test otkrit će ti je li tvoja veza zdrava - ili je vrijeme za prekid

Image
Foto: Pexels


Umjesto da stalno sebe za nešto optužuješ i da se neprestano propitkuješ, pogledaj u drugu stranu, odnosno onoga s kim dijeliš svakodnevicu. Možda te ne poštuje. To može jako boljeti, iako nisi svjesna. U nastavku ti otkrivamo pet glavnih znakova da te tvoj partner ne poštuje. Pročitaj ih i reagiraj - postavi granice ili prekini vezu, ukoliko ih prepoznaš kod njega. Nitko nema pravo gaziti te.

Ignorira tvoje granice

Zdrav odnos podrazumijeva dvije zrele i slobodne osobe, a temelji se na poštivanju sebe i drugoga. Ako si u vezi s osobom koja te ne poštuje, često ćeš se osjećati ugroženo, a razlog tome bit će nepoštivanje granica. Primjerice, partner od tebe stalno posuđuje novac, a nikada ti ga ne vrati ili te sili na nešto što ti ne odgovara.

Image
Foto: Pexels

Laže ti

Laganje je vodeći uzrok prekida, s razlogom. Ako ti partner nije u stanju reći istinu, ne zaslužuje te jer te ni malo ne poštuje, a onda ni ne voli. Iako mnogi prelaze preko laži i pokušavaju opravdati i razumjeti one koji im lažu, neiskrenost se ne bi trebala tolerirati. Povjerenje je baza odnosa. Svakog, a osobito onog najintimnijeg.

Image
Foto: Pexels

Tvoju nesigurnost koristi protiv tebe

U zdravoj vezi osjećat ćeš se sigurno toliko da se možeš u potpunosti otvoriti, podijeliti svoje najdublje tajne, emocije i misli, biti potpuno ranjiva jer si sigurna da te partner neće ni na koji način povrijediti. Ako osoba s kojom jesi iskorištava tvoju nesigurnost u svoju korist, on radi protiv tebe i ne poštuje te.

Image
Foto: Pexels

Upada ti u riječ

Ova ružna navika je znak nekulture i nepoštivanja. Ako ti partner stalno upada u riječ i prekida te do govoriš, pokazuje da se smatra superiornim, odnosno da vas ne vidi ravnopravnima. Ti si u ovom slučaju, u njegovim očima, podređena osoba. Ne treba ti takav muškarac.

Image
Foto: Pexels

Ne poštuje tvoju privatnost

Provjerava ti mobitel, "kopa" po torbi i džepovima, čita tvoj dnevnik, pojavljuje se tamo gdje ga ne očekuješ i narušava ti privatnst. Sve ovo su znaci ljubomore, bezobrazluka i nepoštivanja. Zaslužuješ bolje.

Image