Prirodni lijek

Nema više 'boli me glava'. Ova poza moguće liječi i glavobolju

'Ne večeras, dragi, glava me boli!', rečenica za koju će mnogi reći da ih partneri izgovaraju svojim supružnicima bez obzira na spol. No možda bi upravo tada trebalo prelomiti prepustiti se jer navodno ova poza može pomoći i kod glavobolje. Ne tvrdimo ništa, no možda vrijedi pokušati

pexels-vjapratama-935789.jpg
Foto: Pexels

Vrlo je teško biti dobre volje ili nasmijan, posebno raspoložen ako u tijelu tutnji glavobolja. Upravo u tim trenutcima svaka osoba se želi smiriti, leći i imati što manje kontakta ili aktivnosti. Posljednja stvar koju će poželjeti je seks, ali prema različitim istraživanjima upravo bi orgazam mogao biti lijek za glavobolju.

Image
Nije samo stres

'Ubojice' zadovoljstva: Pet stvari koje mogu uništiti seksualni život

Kako seks može pomoć? Tijekom orgazama tijelo oslobađa endorfine. Radi se o spojevima za koje se smatra da su prirodni anelgetici. Poboljšavaju raspoloženje, smanjuju stres, ali i bol. Prema savjetima sa stranice Health, endorfini zapravo djeluju na smanjivanje glavobolje brže od lijekova. No važno je ipak naglasiti jednu stvar, vjerojatno nitko s glavoboljom neće biti raspoložen za najluđi seks niti za neke lude poze s okrenutom glavom prema dolje. Iako možda pokušavate doživjeti orgazam i u ovakvim pozama, važno ih je izbjegavati dok traje glavobolja. Najbolje je biti u mirnoj ležećoj pozi koja zahtijeva malo kretanja, posebno gornjeg dijela tijela.

Image
Foto: Pexels

Dakle sljedeći put kada budeš imala glavobolju (manju ili veću) mogla bi isprobati ovo recept. Najbolje je odlučiti se na seks pozu poput žlice. Tijekom ove mnogima omiljene poze, muškarac je privijen uz ženu odostraga. Ovo je idealna poza za povećanje intimnosti para, ali je brzina penetracije puno manja. Istovremeno oba partnera mogu kontrolirati kut i dubinu, a ostavlja i slobodne ruke za dodatnu stimulaciju klitorisa te muškarac i žena mogu uživati u nevjerojatnim kontaktu cijelog tijela. Ugodan užitak koji će na kraju izliječiti glavobolju!

POGLEDAJ VIDEO: Bušimo mitove u seksu