Ljubavni život

One znaju uživati: Pet tajni žena koje su zadovoljne seksualnim životom

Istina je jednostavna: da bi žene imale najbolji seks prvo se moraju koncentrirati na sebe, a onda na određene stvari u ljubavnom odnosu

profimedia-0107602370.jpg
Foto: Profimedia.hr

Dobrobiti seksa su puno veći od trenutnog zadovoljstva. Istraživanja su pokazala da seks pozitivno utječe na zdravlje, čak i jača imunitet. Osim toga, redoviti seksualni život je važan za održavanje zdrave ljubavne veze i povezivanje s partnerom. No što učiniti ako nisi uvijek raspoložena za seks?

Za početak je dobro znati da nisi sama i da se mnoge žene tako osjećaju. "Na neki način seksualna želja je barometar općeg zdravlja. Nizak libido može biti pokazatelj da postoje fizički i emocionalni problemi", objasnio je psihijatar Ian Kerner za Everydayhealth.com.

Image
Stajaća seks poza

Balerina - seks poza koja će vas oboje raspametiti,a evo i zašto

Seks je jedan od najvažnijih načina komunikacije i pokazivanje ljubavi parnteru. Općenito što se žene više koncentriraju na odnos imat će kvalitetniji seks. No istina je jednostavna: da bi žene imale dobar seks prvo se moraju koncentrirati na sebe, a onda na određene stvari u ljubavnom odnosu. Psihoterapeutkinja Janet Whitney za Yourtango.com objasnila je tajne žena koje su zadovoljne seksualnim dijelom svog života. No ovo nisu misteriozne stvari nego ono na što se mudre žene fokusiraju. Prvo na sebe, a onda na važne dijelove ljubavne veze. O čemu se točno radi možeš pročitati u nastavku.

Poznaju sebe i svoje tijelo

Žene koje uživaju i zadovoljne su seksom prvo upoznaju sebe na nekoliko načina. Istražuju svoje tijelo kroz dodir, kada su s partnerom ili kroz samozadovoljenje. Također istražuju različita područja erotike ili ono što ih zanima vezano za seks.

Međutim, svaka osoba na jedinstven način osjeća ugodu. Na primjer neki ljudi vole nježan dodir, dok drugi vole kada ih se jače dodiruje. Također, netko voli masažu, a neke žene uživaju u laganom češkanju. Opet neko voli raznolikost, dok drugi uživaju samo u onom poznatom. Ljude privlače i različiti mirisi, dok neke žele uživaju s muškarcem koji je obrijan, istuširan i mirišljav, druge će najviše uživati s muškarcem koji se tek vratio iz teretane. Mogućnosti su bezbrojne i baš zbog toga je važno da svaka žena upozna sebe i svoje tijelo, da shvati koliko često želi seks i što je dobro za nju.

Image
Foto: Unsplash

Komuniciraju otvoreno i iskreno

Povjerenje i sloboda u komunikaciji također su jako važni na ovom popisu. Ako se ne osjećaš ugodno i ne možeš se izraziti zadržavaš osjećaje što opet može dovesti do lošeg seksualnog života. Seks je fizička forma komunikacije, a otvorena i pozitivna komunikacija vodi do ugode u spavaćoj sobi.

Možda je potrebno voditi razgovor daleko od spavaće sobe kako bi se tjeskoba i nesigurnost razriješili daleko od seksualnog iskustva. U knjizi "Muškarci su s Marsa, žene su s Venere" objašnjeno je da žene trebaju razumijevanje, poštovanje i brigu, dok muškarci reagiraju na povjerenje, prihvaćanje i poštovanje zbog svih stvari koje su donijeli u vezu. Shvaćanje drugačijih potreba može pomoći ženama da se fokusiraju na povezivanje s partnerom.

Image
Foto: Unsplash

Humor je važan sastojak

Znaš li koja je jedna od najvažnijih kvaliteta koju žena traži kod partnera? Želi nekoga tko je može nasmijati i uz koga će se osjećati ugodno. Seks je vrlo intimno iskustvo, a život je često svakodnevno jako ozbiljan. Stoga je smijeh dobar dodatak seksu jer se otpušta stres i smanjuje tjeskoba.

Također, ljudsko tijelo može biti nepredvidivo, a nekim ljudima može biti neugodno. Seks može biti zabavno i lijepo iskustvo ako se možemo nasmijati svojim različitostima i prihvatiti se kroz humor. Možemo se smijati kada smo goli i doživjeti fizičko iskustvo s nekim koga volimo i želimo.

Image
Foto: Unsplash

Povezivanje počinje prije spavaće sobe

Obično žene trebaju vrijeme da postanu zainteresirane za seks. Romantika može započeti rano u danu s nježnim poljupcem, nježnim dodirima, ljubaznim riječima i djelima. Budi svjesna da ovako počinje predigra za oboje, srce i um bit će spremni za povezivanje. Slobodno pitaj partnera osjeća li privrženost i zbog kojih aktivnosti i riječi će se osjećati voljeno. Ponekad se radi o kombinaciji različitih stvari koje stvaraju ljubav. Razumijevanje partnerove jedinstvenosti može pomoći da seks bude samo užitak.

Image
Foto: Unsplash

Fokusiranje na sadašnjost i pozitivnost s partnerom

Svi su zabrinuti zbog problema, odgovornosti i svakodnevnih kriza u životu. Stvaranje mirne atmosfere i vrijeme samo za vas u kojem ćete se povezati rezultira strastvenim seksom. Jedan dejt tjedno i povremeni solo vikendi mogu pomoći da se ljubavni par zbliži i pobjegne od svakodnevice. Prekidanje svakodnevne rutine stvara opuštenu atmosferu za seks i povezivanje.

Image
Foto: Unsplash